Dodaj do ulubionych

Czerwona Dziura

IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.06, 22:39
Wyjechałem z całą rodziną kilka lat temu z Jeleniej Góry.
Moja Matka była działaczką KC i wciąż się radośnie śmieje jak mówię o starych jej towarzyszach rządzących regionem. Teraz dowiaduję się że Pan Kusiak jednak ma szanse dalej pozostać przy korycie. Przyjeżdzam do jeleniej góry co jakiś czas i wciąż widze to samo miasto. jedyna istotna zmiana to kawałek obwodnicy (budowa jej to była konieczność) i wpychane w każdą dziure jakiś market.
Jak dla mnie miasto z takim potencjał, takim położeniem od lat stoi w miejscu - to jest przykre i smutne. Najwiecej głosów zdobywa człowiek "znikąd", ogólnie podejrzewany i pomawiany o bycie marionetką bardzo krzykliwego Pana - to że odniósł taki sukces świadczy o determinacji i potrzebie zmian. Czy Pan Otrebalski jest w wstanie ich dokonać? Jeżeli zostawi przy sobie towarzyszy i Kusiaki - nie sądze.
Ja jestem w wstanie zaryzykować i postawić na młodego, który nie miał jeszcze okazji kraść - zawsze przecież jest rada i obywatele aby jego pilnować!

pozdrawiam Jelenią Góre
Obserwuj wątek
    • Gość: ed Re: Czerwona Dziura IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.11.06, 23:53
      co za debilny tekst
      • kazimierzp Czego oczekujesz od ... 13.11.06, 23:58
        Czego oczekujesz od czerwonego ksiecia?!:-) Może nie księcia, nie wiadomo jaką funkcję czerwona mamusia pełniła!?!
        • Gość: Kultura Re: Czego oczekujesz od ... IP: 217.153.24.* 14.11.06, 10:32
          hmm... człowiek napisał swoje wrażenia. W reakcji jednak osoba nazwała tekst debilnym a druga dowala się do jego Matki.
          Proszę ludzie trzymajcie jakikolwiek poziom albo wogóle nie zabierajcie głosu.

pozdrawiam
          Kultura
          • Gość: j Re: Czego oczekujesz od ... IP: 193.109.212.* 14.11.06, 10:41
            a wg. mnie to tekst z biura wyborczego ms ;( tchórzem podszyty ;)
            • Gość: ed Re: Czego oczekujesz od ... IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.11.06, 10:44
              jasne że tak, czlowiek myślal ze coś inteligentnego stworzyl a to jest po
              prostu nieudolne naganianie na sajgona
              • Gość: Kultura Re: Czego oczekujesz od ... IP: 217.153.24.* 14.11.06, 11:41
                Myśle że to forum to kiepskie miejsce na jakąkolwiek skuteczną agitacje.
                W końcu czytelnik GW to raczej inteligentny i wyrobiony w poglądach osobnik :)))
                Nie dziwi mnie jednak szukanie motywu agitki wyborczej we wszystkim gdziekolwiek pojawi się nazwisko pewnych Panów.
                Każdy ma prawo do jakichkolwiek opinii i Ja osobiście zgadzam się z przesłaniem autora tego wątku. Jelenia Góra zmarnowała czas....i osobiście nie życzę sobie pewnych osób we władzach miasta - one wyczerpały kredyt zaufania.

pozdr
                Kultura
                • Gość: j Re: Czego oczekujesz od ... IP: 193.109.212.* 14.11.06, 12:22
                  jg zmarnowała swój czas... hmmm... to fakt, miasto-katastrofa, kompletny
                  bezwład inwestycyjny, brak planów rozwoju, nieudolne zarząadzanie, kosmiczna
                  wręcz niezaradność władz - nie licząc bonusów prywatnych ;)ale czy koleś znikąd
                  do tego figurant podstawiony przez oszołoma-oszusta daje gwarancje zmian??? bez
                  żartów ;)))
                  • Gość: zenon5 Re: Czego oczekujesz od ... IP: 83.157.215.* 14.11.06, 12:38
                    Z tego co czytam to wynika pytanie?Jakie wlasciwie kryteria powinien spelniac
                    kandydat????No bo jeden jest wyszkolony w Moskwie,nastepny ma wlasciwe
                    wyksztalcenie, ale!za dlugo jest na uczelni a powinien byc doktorem.Ten nastepny
                    jest nieznany,a powinien byc znany juz dlugo,przedtem.I tak dalej!Przy
                    dzisiejszej "demokracji" proponuje sciagnac do JG Kononowicza.Ten przynajmniej
                    jest do bolu szczery.A jesli jest smieszny, to tez zadna ujma dla niego,poprostu
                    dorownuje do wyborcow.
                    • Gość: kryterium Re: Czego oczekujesz od ... IP: 193.109.212.* 14.11.06, 12:59
                      kryterium - pomysł na zmiany poparty dorobkiem gwarantującym, że rzeczony
                      kandydat potrafi czegoś dokonać + krystalicznie czysty życiorys.
                      • Gość: zenon5 Re: Czego oczekujesz od ... IP: 83.157.215.* 14.11.06, 13:09
                        W dzisiejszych czasach i obojetnie gdzie,pojecie krystaliczny zyciorys odnosi
                        sie wylacznie do plemnikow.
                  • Gość: baff Re: Czego oczekujesz od ... IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.11.06, 12:57
                    j - klepiesz tą mantre o straconym czasie Jeleniej Góry.
                    podaj mi madralo podobne wielkością miasto w polsce gdzie
                    nie jest podobnie. Gwarantuje że na palcach jednej reki
                    policzy takie miasta sukcesu. Kraj jest biedny,my raczej
                    średnio zdolny natród na zadupiu europy(patrz historia)
                    Nalepsi do niekończących sie dyskusji i bicia
                    piany na każdy temat no i nieskończenie pełni żółci.
                    A poziom naszej inteligencji odzwierciedla najlepiej nasza
                    najwyższa reprezentacja te sejmy i inne.
                    A jeśli nie widzisz żadnych zmian w Jelonce no i kompletny
                    zastój inwestycyjny to jesteś ślepy. Czy mozna było więcej
                    zrobic na pewno tak ale takie pieprzenie o bezwładzie to
                    brak obiektywizmu i tyle.

• Gość: boooo Re: Czego oczekujesz od ... IP: 193.109.212.* 14.11.06, 13:15
                      tiaaa... jeśli za inwestycje przyjmiemy dyskonty to faktycznie, bilans
                      imponujący.
                      czy widzisz jakiś kierunek, w którym podąża polityka jeleniej góry? czy
                      potrafisz poiwedzieć na czym za 5-7 lat opierać się będzie jej gospodarka?
        • Gość: Łowca byków Re: Czego oczekujesz od ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:07
          - Wczoraj jechałem tędy. Tych domów jeszcze nie było !
          - Tak mówicie !? A gdyby tutaj staruszka przechodziła do domu starców, a tego
          domu wczoraj by jeszcze nie było, a dzisiaj już by był. To wy byście staruszkę
          przejechali, tak ?!! A to być może wasza matka !!!!
          - Jak ja mogę przejechać matkę, jak moja matka siedzi z tyłu ?!!
          - Halo, tu brzoza !! Tu brzoza !! Źle cię słyszę ! Powtarzam, powiedział, że
          matka siedzi z tyłu. ... “Matka siedzi z tyłu !!!” Tak powiedział !!!!
          - Przede wszystkim nie popadajcie w panikę. Jakiś lepszy cwaniak. Matkę po
          szosie wozi, staruszkę, żeby nas tylko wrobić !
          - Tak ! To nam wskazuje na to ..., że życie stawia przed nami ciągle coś
          nowego. I to jest raz. A po drugie ! Musimy mieć jednak różne warianty. I to
          jest dwa ! I dlatego proponuje wariant następujący. A gdyby tu było nagle
          przedszkole. W przyszłości !
          - A gdyby tu było przedszkole w przyszłości ... i wasz synek mały
          przechodził ... w przyszłości. A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości
          i wasz synek mały tędy przechodził w przyszłości, którego jeszcze nie macie.
          Więc nie mówcie mi, że siedzi z tyłu !!!
    • Gość: POSLDWM Re: Czerwona Dziura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:01
      W tej chwili znowu Jelenia Góra jest sprzedawana, tak o to zostaliśmy ponownie
      oszukani. PO z SLD a może i ze WM.
      • Gość: zenon5 Re: Czerwona Dziura IP: 83.157.215.* 14.11.06, 14:14
        www.gazetawyborcza.pl/1,75475,3731103.html
    • Gość: Marek Re: Czerwona Dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:36
      Facet napisał prawdę i to Was boli!. HeHeHe.
      A pan KazimierzP dał przykład wybitnej inteligencji napisałbym wręcz marksistowsko-leninowskiej.
      Jak się nie ma argumentów to trzeba pojechać i po Matce, aby wyjść na swoje. Wstyd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka