Gość: e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:35 Witajcie, proszę o opinie kobiety, które rodziły w Bukowcu. Na temat szpitala w Jeleniej Górze juz sie naczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiek_sierzant Re: Rodzić w Bukowcu 19.02.07, 20:25 Ja osobiście w Bukowcu nie rodziłam, ale leżałam tam na patologii ciąży dwa razy w trakcie ciąży. Opieka lekarzy i pielęgniarek była bez zastrzeżeń. Codziennie rano przed obchodem na salę przychodziła oddziałowa i pytała o samopoczucie, czy jak minęła noc.Byłam naprawdę zadowolona. Niestety wiem, że nie jest wskazane rodzić tam, gdy dziecko wymaga specjalistycznej opieki po porodzie. Nie mają tam oddziału do ratowania noworodków. Chyba, że do dzisiaj coś się zmieniło. Ja byłam tam w lipcu i sierpniu 2005 roku. Najbardziej jestem zadowolona z dr Drzewińskiej. Nie prowadziła mojej ciąży, a mimo to zaopiekowała się mną cudownie. Myślę, że to jej decyzja o szybkim przeniesieniu mnie do kliniki uratowała życie moje i dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Rodzić w Bukowcu 19.02.07, 23:13 Rodzic! Jechalam tam rodzic noca z Jeleniej i nie zalowalam ani przez chwile. Swietna opieka, swietni lekarze, sympatyczne i pomocne pielegniarki. Nastepne dziecko tez chcialabym tam urodzic. O ile nie zlikwiduja oddzialu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 08:28 w 2003 rodzilam na nic i na nikogo nie moge narzekac, ale.........to byl moj pierwszy poród, dzis ze wzgledu na wieksza swiaomosc mozliwych powiklan ze zdrowiem dziecka chyba wybralabym jednak JG pod warunkiem ze mialabym tam swa połozną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:15 Dzięki serdeczne za te opinie. Proszę o więcej. Będą mi bardzo pomocne w wyborze lekarza i szpitala. Pozdrawiam Was wszystkie cieplusio. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Rodzić w Bukowcu 20.02.07, 23:45 No chyba lekarza to juz masz wybranego? Z Bukowca na pewno dr Kałdonek i dr Drzewinska. Co nie oznacza, ze inni sa be, ale tylko u tych dwojga mialam wizyty :) Oboje przyjmuja takze w JG, przy ul Armii Krajowej nad apteka Hipokrates. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:21 Chodzę do dr Drzewińskiej, jestem z niej bardzo zadowolona i chciałabym, żeby prowadziła moją ciążę, gdy już mi się uda.... Ale pozostała kwestia szpitala. Z tego co słyszałam, to lekarz prowadzący powinien pracować w szpitalu, w którym chce się rodzić. I stąd moje pytanie o szpital w Bukowcu. Opinie słyszałam podzielone, ale raczej od osób postronnych. Chciałabym podjąć właściwą decyzję:-). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:45 Zdecydowanie polecam szpital w Jeleniej, rodziłam tam dwa razy i oba porody wspominam wspaniale. Super warunki dla mamy i dziecka. Opieka bez zarzutu. I ze strony lekarzy i ze strony pielęgniarek i położnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:53 Madzia, a czyją byłaś pacjentką? I kiedy rodziłaś? Opłacałaś może poród rodzinny, albo położną lub lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:22 Byłam pacjentką dr Keppela. Rodziłam w 2004 i 2006 roku. Nikogo nie opłacałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.02.07, 12:49 w 2003 r. miałam w Bukowcu cesarkę. Wspominam wspaniale, suepr pielegniarki i lekarze. Miła rodzinna atmosfera. Naprawdę polecam. na Jelenia nigdy bym się nie odważyła, chociaż mieszkam obok, ale mam koleżanki które tu rodziły i miały dużo problemów, zarówno zdrowotnych jak i z traktowaniem przez personel. W Jeleniej jest dużo pordów i szpital ten to typowa fabryka, nikt tu sie nie przejmuje konkretna osoba bo przecież 'urodzić trzeba" i już. W Bukowcu jest mało sal poporodowych a więc siłą rzeczy mało porodów. Bedziesz więc tam po prostu traktowana jak człowiek a nie jak kolejny numer. Naprawdę z całego serca polecam Bukowiec. Mnie prowadził cudowny dr. Blażko niestety już go tam nie ma, ale wszyscy bez wyjatku sa tam wspaniali. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek_sierzant Re: Rodzić w Bukowcu 22.02.07, 21:39 Dlaczego piszesz, że dr Błażko nie ma już w Bukowcu? Nie pracuje już tam? Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: Rodzić w Bukowcu 21.02.07, 20:01 Ja również serdecznie doradzam ten szpital- wspaniałe położne i dobrzy lekarze, pomimo słabego wyposażenia szpitala. Przełożona położnych i pielęgniarek- pani Ula Michalska jest bardzo ciepłą i rzeczową osobą- doradzam osobistą wizytę (umów się telefonicznie przed 14)- jest możliwość obejrzenia sal porodowych (również rodzinna), poporodowych, warunków... weź długopis i notatnik, dowiesz się, co masz przygotować dla siebie i dziecka . jak pisałam, pierwsze wrażenie budynku może być trochę przygnębiające, ale opieka- naprawdę super! pozdrowienia dla całego personelu- lekarzy, pielęgniarek, położnych i salowych (p. Ali!) przesyła trzymiesięczna pacjentka patologii z lata'2005 :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Rodzić w Bukowcu 21.02.07, 22:42 Dodam tylko, ze w akcji Rodzic po ludzku Jelenia wypadla bardzo kiepsko w porownaniu z Kowarami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.02.07, 16:40 ja rodziłam u dra Kałdonka, już dawno (7 lat )ale lekarz super ! a w jelonce podobno gronkowiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 09:51 to prawda! Dr Kałdonek to wysokiej klasy specjalista.wiem ,ze dzieki jego natychmiastowej decyzji o cc uratował zycie mojego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
czokibiki Re: Rodzić w Bukowcu 22.02.07, 23:35 Rodzic!! Ja rodzilam w 2001 wprawdzie i ejszcze dr Blazko pracowal, ale tam wszyscy bez wyjatku byli wspaniali, ciepli i troskliwi. Bardzo milo wspaminam swoj porod, wiec szpital polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:35 Jeszcze raz bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi. Bardzo się cieszę, że podzieliłyście się ze mna swoimi opiniami. Jeśli jeszcze macie jakieś uwagi, to piszcie. Będę monitorować ten wątek. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:51 Bardzo fajnie w Bukowcu. Obsługa jest super to fakt. Tylko że przyjaciółka rodziła były problemy z maleństwem. Nie było czym ratować. Na szczęście zdążono dowieść dzieciaczka do Jeleniej. Tylko że mama została w bukowcu a dziecko w Jeleniej. Ja bym nie przezyła:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:11 po co komu szpital w bukowcu. taki szpital nie ma racji bytu skoro nieopodal w jg jest szpital wojewodzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:22 Może Tobie jest niepotrzebny, ale wiele osób jest bardzo zadowolonych, że ten szpital jeszcze istnieje. Toby dopiero było, żeby zostać skazanym na 1 szpital, który już teraz pozostawia wiele do życzenia. A gdyby stał się jedyny na tym terenie, to wolę nie myśleć, co by się tam działo. Trzeba byłoby pewnie rezerwować sobie z wyprzedzeniem miejsca na poród i inne ważne zabiegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:46 wiekszosc tzw "waznych zabiegow" moze odbywc sie w wrunkach ambulatoryjnych w pol dnia. Nie trzeba lezec 5 dniw szpitalu aby patologiczny system nfz mogl zwrocic pieniadze! szpital w bukowcu tak potrzebny jak 5 kolo u wozu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.03.07, 12:07 Szpital w Jeleniej górze rozsyła rodzące po bukowcach kamiennych i bolesławcach bo brakuje tam bardzo często miejsc kolego. Do jeleniej góry kierowane są przypadki ciąż zagrożonych bo ma sprzet. z całego byłego województwa. I często się tam zapycha. Nie masz pojęcia. a piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś