Dodaj do ulubionych

Rodzić w Bukowcu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:35
Witajcie, proszę o opinie kobiety, które rodziły w Bukowcu. Na temat szpitala
w Jeleniej Górze juz sie naczytałam.
Obserwuj wątek
    • kasiek_sierzant Re: Rodzić w Bukowcu 19.02.07, 20:25
      Ja osobiście w Bukowcu nie rodziłam, ale leżałam tam na patologii ciąży dwa razy w trakcie ciąży. Opieka lekarzy i pielęgniarek była bez zastrzeżeń. Codziennie rano przed obchodem na salę przychodziła oddziałowa i pytała o samopoczucie, czy jak minęła noc.Byłam naprawdę zadowolona. Niestety wiem, że nie jest wskazane rodzić tam, gdy dziecko wymaga specjalistycznej opieki po porodzie. Nie mają tam oddziału do ratowania noworodków. Chyba, że do dzisiaj coś się zmieniło. Ja byłam tam w lipcu i sierpniu 2005 roku.

Najbardziej jestem zadowolona z dr Drzewińskiej. Nie prowadziła mojej ciąży, a mimo to zaopiekowała się mną cudownie. Myślę, że to jej decyzja o szybkim przeniesieniu mnie do kliniki uratowała życie moje i dziecka.
      • mazia Re: Rodzić w Bukowcu 19.02.07, 23:13
        Rodzic!
        Jechalam tam rodzic noca z Jeleniej i nie zalowalam ani przez chwile.
        Swietna opieka, swietni lekarze, sympatyczne i pomocne pielegniarki.
        Nastepne dziecko tez chcialabym tam urodzic. O ile nie zlikwiduja oddzialu :(
    • Gość: mama Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 08:28
      w 2003 rodzilam na nic i na nikogo nie moge narzekac, ale.........to byl moj
      pierwszy poród, dzis ze wzgledu na wieksza swiaomosc mozliwych powiklan ze
      zdrowiem dziecka chyba wybralabym jednak JG pod warunkiem ze mialabym tam swa
      połozną.
    • Gość: e Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:15
      Dzięki serdeczne za te opinie. Proszę o więcej. Będą mi bardzo pomocne w wyborze
      lekarza i szpitala. Pozdrawiam Was wszystkie cieplusio.
      • mazia Re: Rodzić w Bukowcu 20.02.07, 23:45
        No chyba lekarza to juz masz wybranego?

Z Bukowca na pewno dr Kałdonek i dr Drzewinska. Co nie oznacza, ze inni sa be, ale tylko u tych dwojga mialam wizyty :) Oboje przyjmuja takze w JG, przy ul Armii Krajowej nad apteka Hipokrates.
        • Gość: e Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:21
          Chodzę do dr Drzewińskiej, jestem z niej bardzo zadowolona i chciałabym, żeby
          prowadziła moją ciążę, gdy już mi się uda.... Ale pozostała kwestia szpitala. Z
          tego co słyszałam, to lekarz prowadzący powinien pracować w szpitalu, w którym
          chce się rodzić. I stąd moje pytanie o szpital w Bukowcu. Opinie słyszałam
          podzielone, ale raczej od osób postronnych. Chciałabym podjąć właściwą
          decyzję:-). Pozdrawiam
          • Gość: Madzia Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:45
            Zdecydowanie polecam szpital w Jeleniej, rodziłam tam dwa razy i oba porody
            wspominam wspaniale. Super warunki dla mamy i dziecka. Opieka bez zarzutu. I ze
            strony lekarzy i ze strony pielęgniarek i położnych.
            • Gość: e Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:53
              Madzia, a czyją byłaś pacjentką? I kiedy rodziłaś? Opłacałaś może poród
              rodzinny, albo położną lub lekarza?
              • Gość: Madzia Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:22
                Byłam pacjentką dr Keppela. Rodziłam w 2004 i 2006 roku. Nikogo nie opłacałam.
    • Gość: agnieszka Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.02.07, 12:49
      w 2003 r. miałam w Bukowcu cesarkę. Wspominam wspaniale, suepr pielegniarki i
      lekarze. Miła rodzinna atmosfera. Naprawdę polecam. na Jelenia nigdy bym się
      nie odważyła, chociaż mieszkam obok, ale mam koleżanki które tu rodziły i miały
      dużo problemów, zarówno zdrowotnych jak i z traktowaniem przez personel. W
      Jeleniej jest dużo pordów i szpital ten to typowa fabryka, nikt tu sie nie
      przejmuje konkretna osoba bo przecież 'urodzić trzeba" i już. W Bukowcu jest
      mało sal poporodowych a więc siłą rzeczy mało porodów. Bedziesz więc tam po
      prostu traktowana jak człowiek a nie jak kolejny numer. Naprawdę z całego serca
      polecam Bukowiec. Mnie prowadził cudowny dr. Blażko niestety już go tam nie ma,
      ale wszyscy bez wyjatku sa tam wspaniali.
      • kasiek_sierzant Re: Rodzić w Bukowcu 22.02.07, 21:39
        Dlaczego piszesz, że dr Błażko nie ma już w Bukowcu? Nie pracuje już tam?
    • klaviatoorka Re: Rodzić w Bukowcu 21.02.07, 20:01
      Ja również serdecznie doradzam ten szpital- wspaniałe położne i dobrzy lekarze,
      pomimo słabego wyposażenia szpitala. Przełożona położnych i pielęgniarek- pani
      Ula Michalska jest bardzo ciepłą i rzeczową osobą- doradzam osobistą wizytę
      (umów się telefonicznie przed 14)- jest możliwość obejrzenia sal porodowych
      (również rodzinna), poporodowych, warunków... weź długopis i notatnik, dowiesz
      się, co masz przygotować dla siebie i dziecka .
      jak pisałam, pierwsze wrażenie budynku może być trochę przygnębiające, ale
      opieka- naprawdę super!
      pozdrowienia dla całego personelu- lekarzy, pielęgniarek, położnych i salowych
      (p. Ali!) przesyła trzymiesięczna pacjentka patologii z lata'2005 :)
      • mazia Re: Rodzić w Bukowcu 21.02.07, 22:42
        Dodam tylko, ze w akcji Rodzic po ludzku Jelenia wypadla bardzo kiepsko w porownaniu z Kowarami.
        • Gość: reni Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.02.07, 16:40
          ja rodziłam u dra Kałdonka, już dawno (7 lat )ale lekarz super !
          a w jelonce podobno gronkowiec...
          • Gość: anna Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 09:51
            to prawda! Dr Kałdonek to wysokiej klasy specjalista.wiem ,ze dzieki jego
            natychmiastowej decyzji o cc uratował zycie mojego synka.
    • czokibiki Re: Rodzić w Bukowcu 22.02.07, 23:35
      Rodzic!! Ja rodzilam w 2001 wprawdzie i ejszcze dr Blazko pracowal, ale tam
      wszyscy bez wyjatku byli wspaniali, ciepli i troskliwi. Bardzo milo wspaminam
      swoj porod, wiec szpital polecam :-)
    • Gość: e Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:35
      Jeszcze raz bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi. Bardzo się cieszę, że
      podzieliłyście się ze mna swoimi opiniami. Jeśli jeszcze macie jakieś uwagi, to
      piszcie. Będę monitorować ten wątek. Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: Ewunia Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:51
      Bardzo fajnie w Bukowcu. Obsługa jest super to fakt. Tylko że przyjaciółka
      rodziła były problemy z maleństwem. Nie było czym ratować. Na szczęście zdążono
      dowieść dzieciaczka do Jeleniej. Tylko że mama została w bukowcu a dziecko w
      Jeleniej. Ja bym nie przezyła:-(
    • Gość: zenek Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:11
      po co komu szpital w bukowcu. taki szpital nie ma racji bytu skoro nieopodal w jg jest szpital wojewodzki.
      • Gość: a Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:22
        Może Tobie jest niepotrzebny, ale wiele osób jest bardzo zadowolonych, że ten
        szpital jeszcze istnieje. Toby dopiero było, żeby zostać skazanym na 1 szpital,
        który już teraz pozostawia wiele do życzenia. A gdyby stał się jedyny na tym
        terenie, to wolę nie myśleć, co by się tam działo. Trzeba byłoby pewnie
        rezerwować sobie z wyprzedzeniem miejsca na poród i inne ważne zabiegi.
        • Gość: zenek Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:46
          wiekszosc tzw "waznych zabiegow" moze odbywc sie w wrunkach ambulatoryjnych w pol dnia. Nie trzeba lezec 5 dniw szpitalu aby patologiczny system nfz mogl zwrocic pieniadze! szpital w bukowcu tak potrzebny jak 5 kolo u wozu.
          • Gość: Bart Re: Rodzić w Bukowcu IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.03.07, 12:07
            Szpital w Jeleniej górze rozsyła rodzące po bukowcach kamiennych i bolesławcach
            bo brakuje tam bardzo często miejsc kolego. Do jeleniej góry kierowane są
            przypadki ciąż zagrożonych bo ma sprzet. z całego byłego województwa. I często
            się tam zapycha. Nie masz pojęcia. a piszesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka