Dodaj do ulubionych

Poszukuję informacji

20.02.07, 23:22
na temat nietypowych hoteli, miejsc noclegowych. Chodzi mi o takie gdzie
nocujemy np. w starych zamkach, wieżach, młynach, klasztorach, albo hotele
są zrobione w przerobionych statkach, wagonach kolejowych. Jeżeli znasz jakiś
z własnych podróży, albo znajduje się takie miejsce w Twoich okolicach daj
znać na priwa.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • wincentykadlubek Re: Poszukuję informacji 20.02.07, 23:36
      Niektóre polskie firmy turystyczne często oferują nocleg w bardzo nietypowych
      miejscach. A w tedy głośno o tym w dziennikach:) Pozdrawiam. Sam jestem ciekaw
      tych nietypowych miejsc....
      • Gość: jelgór Re: Poszukuję informacji IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.02.07, 23:46
        Jak byłem młody, lubiłem spać w ambonach myśliwskich (potem zaczęli robić
        zamykane). Raz miałem stracha, jak w nocy podeszły zdziczałe psy i zaczęły wyć
        i rzucać się na drabinę. Na szczęście nie umiały się wspinać. Ale pewnie tobie
        idzie o bardziej porządne noclegownie.
        • wagabunda69 Re: Poszukuję informacji 22.02.07, 15:45
          Z ciekawych przygód noclegowych pamiętam kikanaście lat temu nocleg na środku
          rzeki, na wysepce w Bieszczadach. Pech chciał że kilka kilometrów w górę rzeki
          spadł ulewny deszcz i rzeczka szybko się zaczeła podnosić :) Ewakuacja o 3-4 na
          ranem , namioty, kuchnia, rowery, kupa sprzętu - trza było się, sprawnie w
          ciągu kwadransa ewakuować :) Udało się, ale już więcej nie rozbiliśmy się tak
          blisko wody. Do końca wyprawy każdy nocleg był wybierany 4-5 metrów nad rzeką.
          Wysepka w 10 minut po zabraniu ostatnich "gratów" znikneła pod wodą. :)
          W tej chwili poszukuję ciekawych miejsc do odwiedzenia w najbliższej wyprawie
          rowerowej :) ale nim zaplanuje trasę , wolałbym znaleść kilka ciekawych miejsc.
          Słyszałem że w kilku miejscach w górach można nocować w grotach :), starych
          bunkrach :), czy też kopalniach. Ale w sieci brak jest takich wiadomości,
          dlatego lepiej się po pytać na forum. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka