Gość: zenon-5 IP: *.ppp.tiscali.fr 12.09.07, 19:50 poszukuje pilnie kancelari prawnej w Jg,Ale nie dzialajacej na zasadzie :wejdz,zaplac i wynos sie.ma ktos cos do polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matkapolka Re: kancelaria prawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 23:09 z czystym sumieniem polecam 075 6416797 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Re: kancelaria prawna IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.07, 08:15 Zenuś, równie dobrze możesz poprosić o wskazanie Ci samochodu do kupna. Wybór spory nawet w Jeleniej . Od malucha poprzez limuzyny busy, furgony aż do 'tirów" Zapomniałeś, Uchodźco, że świat się ciutkę zmienił. Nawet w takim grajdole, jak JG, są kancelarie, które się specjalizują. Większość ma opanowaną metodę robienia klienta w jajo. A merytoprycznie, to różnie bywa. Są tacy adwokaci, którzy tylko grube sprawy i jeszcze grubsze pieniądze. Są takie, które walczą o wielkie pieniądze i... jw. Są tez takie, które mogę polecić swojemu wrogowi, bo i sprawę spartolą koncertowo, i wroga z pieniążków ogołocą. Nieźle by było, abyś podał , jaka materia Cię interesuje. Szukałbym raczej po radcach prawnych, bo ci jeszcze mają jakieś poczucie przyzwoitości i w wielu dziedzinach są po prostu lepsi. Od razu zaznaczam, że numeru, jaki masz podany w poscie wyżej, nie znam (i nie sprawdzam). i jak ze środkami na ten cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matkapolka poiu, jakiś ty mądry! IP: 213.25.50.* 13.09.07, 10:18 mam wrażenie, że to jakaś farsa... tak łatwo szufladkować ludzi... a jakie masz zdanie na temat notariusza, który był sędzią - potem radcą a następnie postanowił zostać notariuszem.. dobry jest czy nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: poiu, jakiś ty mądry! IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.09.07, 10:42 no wiesz, interpretacja może być taka, że jako sędzia niewiele zarabiał i postanowił zostać radcą, no ale jako radca to trzeba coś umieć wiec skoro sobie nie radzil postanowil zostać notariuszem, a tu niewiele trzeba umieć a pieniążki same wpadają, bo w tym kraju istnieje monopol i zmowa cenowa notariuszy a za głupia pieczątke na standardowej umowie placi sie ciężkie pieniądza. osobiście taką osobę omijalbym z daleka, tym bardziej że musi sie reklamować na powszechnym forum internetowym, zatem klientów za dużo pewnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
zenon_5 Re: poiu, jakiś ty mądry! 13.09.07, 10:54 wezme sobie do serca Wasze rady i wypowiedzi.W mysl przyslowia:co dwie glowy to nie jedna.Serdecznie dziekuje za zajecie sie tematem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: poiu, jakiś ty mądry! IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.09.07, 10:56 a poza tym skoro jest taki dobry, to dlaczego nie podasz nazwiska, moze faktycznie dobry z niego prawnik i moja powyższa uwaga jest błędna, tylko skąd mamy to wiedzieć, skoro nie wiemy o kogo chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu matkapolka IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.07, 07:29 Mam względnie dobrą orientację (na tyle, aby się nie wpuścić w kanał) w tym gronie. Iluś tam znam prywatnie i dlatego nie jest mi zręcznie podawać publicznie jakiekolwiek numery i wystawiać imienne cenzurki. Jest tam kilku nieudaczników, jest kilka osób przypadkowych, jest też sporo poważnych prawników (ale uwaga; ci nie biorą spraw 'jak leci' tylko z określonej dyscypliny) a najwięcej jest naciągaczy. Pokaż mi tzw. dobrego adwokata, który załatwia sprawę na jednym posiedzeniu sądu. A spraw do załatwienie za jednym podejściem sądu jest - wbrew pozorom - sporo. Ale, drobiazg, wtedy uciekaja pieniążki... Poza tym wielu prawników się specjalizuje. Zakładam, że wiesz, co to oznacza, ale na wszelki wypadek podam Ci na przykładzie; otóż jak potrafisz prowadzic samochód osobowy, to nie oznacza, że poradzisz sobie terenówką po bagnistym gruncie albo motorem crossowym> A sądy to jest ekstremalny cross. Kiedyś na tym forum dwukrotnie próbował się wylansować jakiś 'prawnik', który załatwiał sprawy od konstytucyjnych przez karne, cywilne, rodzinne, administracyjne aż do podatkowych. Do tego twierdził, że jest młody i doświadczony. Gdyby miał gram oleju w głowie, to by wiedział, że albo młody, albo doświadczaony. Idę o kazdy zakład, że skończył jakieś płatne studia i nie ma zielonego pojęcia jaka jest różnica pomiędzy procedurą karną a administracyjną. Do wielu nie dociera, że nie tylko lekarze się specjalizują. Studia kończą identyczne. Spróbuj iść z alergią do np. okulisty albo chirurga. Wśród nich też z są polecani i niepolecani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matkapolka Re: matkapolka-poiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 00:12 generalizujesz, banalizujesz, spłycasz sprawę... ale jak znasz ludzi z branży - to możesz - nie? AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
zenon_5 Re: kancelaria prawna 13.09.07, 12:31 winien jaestem pare wyjasnien,skoro poruszylem ten temat.Oczywiscie nie chodzi tu o jakies sprawy procesowe z zakresu prawa karnego.Poprostu,musialbym tam miec kogos obeznanego z prawem administracyjnym i cywilnym.Ten ktos otrzymalby moje pelnomocnictwo,do wystepowania przed urzedami,w mojej sprawie.Sprawy mieszkaniowe,notariusz,etc,etc.Wiele spraw nalezy zalatwiac osobiscie,ale ja nie moge teraz przyjechac,ze wzgledu na stan zdrowia,pod koniec miesiaca mam druga operacje,takie zycie,niestety. Sadze,tak jak poiu,ze wystarczylby uczciwy radca prawny.Dlaczego uczciwy?Jak juz wspomnialem w innym watku,zona byla w tym roku w JG.Chciala uzyskac porade w sprawie emerytalnej.Kancelaria na Grotgiera.Wchodzi, wyluszcza sprawe,wysluchana z zainteresowaniem.Nastepnie pada stwierdzenie:przykro mi,ja nie znam przepisow dotyczacych przepisow rentowych polsko-francuskich.koniec ,kropka.Do kasy i oplata 100 zl.Juz nie chodzi o te 100 zl,chodzi o zwykla ludzka uczciwosc.W ten sposob,kazdy menel,moze tez zarabiac na zycie,za slowo,nie wiem, pobierac oplate.Dlatego pytam sie o prawnika,uczciwego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matkapolka LUDZIE! IP: 213.25.50.* 13.09.07, 13:06 sytuacja z notariuszem w moim poście była wymyślona...o uczciwości ludzi można rozmawiać długo - jak o mężczyznach, kobietach, szewcu, restauracji... osądzanie kogoś na podstawie doświadczeń własnych jest owszem uzasadnione, ale czy pomoże potrzebującemu? nie jestem właścicielem kancelarii - raczej matką polką - podałam nr, który znam i uważam za godny polecenia. już odeszła mi ochota to podbijania tego wątku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
papirusnowy Re: kancelaria prawna 11.10.17, 17:01 Nie wiem, jaki masz problem do rozwiązania, zresztą to nieważne, bo najistotniejsze jest znalezienie właściwej kancelarii, która podejdzie do sprawy poważnie. Z racji zawodowych korzystałem i korzystam z usług wielu prawników. Przynajmniej moim zdaniem jednymi z najbardziej profesjonalnych jest www.veriv.pl/index.php/kancelaria-prawna/ Na pewno nie potraktują cię na zasadzie, o której piszesz. To że są z Wrocławia a nie z Jeleniej Góry nie ma znaczenia. Korzystam z usług prawników nie tylko z Wrocławia, ale także z Warszawy, Olsztyna i Gdańska. To w ogóle nie przeszkadza w załatwianiu spraw. Odpowiedz Link Zgłoś