Dodaj do ulubionych

Pytanie o drogę do Jablonca, bądź Liberca

06.04.08, 03:28
Witam :)
Piszę ze Szczecina i mam dwa pytanka do mieszkańców Jeleniej Góry. Chciałbym zapytać o drogę z okolic Szklarskiej Poręby do czeskiego Jablonca nad Nysą tudzież Liberca. W długi majowy weekend chcę ze znajomymi zrobić sobie wycieczkę rowerową 'do' lub 'z' Czech (raczej 'z') do Szczecina, szlakiem Odra-Nysa. Jak wygląda droga ze Szklarskiej Poręby do Jablonca? Duży ruch samochodowy na krajowej '3', dużo przewyższeń? A może jest jakaś alternatywna trasa o dobrej nawierzchni asfaltowej?

Drugie moje pytanie dotyczy noclegów - czy znacie może coś w przystępnych cenach w okolicy źródeł Nysy?
Z góry dzięki za każdą informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: tommi Re: Pytanie o drogę do Jablonca, bądź Liberca IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.04.08, 11:18
      Droga przez Jakuszyce do Liberca jak najbardziej fajna (przez Jablonec), trzeba tylko pamiętać o skręceniu w prawo w Tanvaldzie. Można wybrać się też trasą bardzo widokową, przez Hejnice i Frydland (troszke dalej ale naprawdę warto dla widoków - gory, sztuczne jezioro, typowe czeskie miasteczka i wsie). W majowy weekend z noclegami będzie cięzko. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka