Gość: sssss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 19:59 Czy ktoś się orientuje ile zajmie dojazd z Medyki do I-F własnym autem, czy może raczej zrezygnować z własnego transportu i pojechać inaczej jeśli tak to co polecacie. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strzelec1 Re: Dojazd do Iwano Frankowska 13.10.09, 22:27 Trzeba liczyć ok 3,5 - 4 godzin. Droga nie jest taka zła. Da się jechać. Ale koniecznie przez Lwów, potem można albo przez Stryj i Kałusz - dalej trochę jest ale droga dobra nawet jak na polskie warunki lub przez Rohatyń, Halicz - bliżej ale droga dobra już tylko jak na ukraińskie warunki. Nie polecam drogi przez Sambor i Drohobycz. Można sie tam nadziać na różne "kwiatki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl po polsku Stanisławów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 09:47 po ukraińsku chyba Ivano- Frankowsk należy skończyć ze spadkiem sowietyzacji p.s. nie mówimy Vilnius tylko Wilno, London tylko Londyn, Paris tylko Paryż, Mont Everst, a nie Czomolugma, Nie Pik Kamunizma tylko...., nie Leningrad tylko ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lapa Re: po polsku Stanisławów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 19:13 Po ukrainsku wyraźnie słychać w wymowie W a nie V więc chyba można napisać IWANO bo piszemy po Polsku a nie Ingles czy jakiś tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: po polsku Stanisławów IP: 162.27.161.* 15.10.09, 15:03 Stanisławów/Stanisławiw to było do 1962 roku, a teraz jest Iwano- Frankowsk/Ivano-Frankovsk (ros) lub Iwano-Frankiwśk/Ivano-Frankivs'k (ukr). Mówimy Gdańsk czy Danzig, Wrocław czy Breslau itd? Odpowiedz Link Zgłoś
dewoj Re: po polsku Stanisławów 16.10.09, 21:49 Witam! Jechałem trasą Kroscienko-Stary Sambor-Sambor-Drohobycz(Truskawiec)-Stryj-Rohatyn-Bursztyn-Halicz-Stanisławów. Po przekroczeniu granicy "karpia jebłem":) Przez ok 1km (mniej wiecej doChyrowa)droga wyglada jak po ataku artyleryjskim. Skręcając na Stary Sambor jest juz ok(chociaż trzeba byc czujnym bo zdarzają sie "piękne" dziury). Jechałem tą drogą, bo chciałem zobaczyc kilka miast na drodze do Stanisławowa. pozdr d Odpowiedz Link Zgłoś
miss.mirabelka Re: Dojazd do Iwano Frankowska 17.11.09, 00:13 Najlepiej zdać się na transport publiczny. Z medyki przejściem pieszym do Szegini, marszrutka do Lwowa jedzie 1 godz 45 min. Z dworca autobusowego we Lwowie odchodzą autobusy do Stanisławowa.Wyjdzie najtaniej. 15 hrywien do Lwowa i 30 hrywien do Stanisławowa. Odpowiedz Link Zgłoś