IP: 194.117.241.* 28.10.10, 14:15
hej mam pytanie .zaczne od tego że mam dziewczyne z ukrainy skończyla sie jej wiza robocza a planuje ślub konsularny i z tym zwiozane pytanie czy po takim ślubie wypuszczo jo z ukrainy odrazu czy po pewnym czasie ile dni ,msc,itp....prosze o poważne odpowiedzi lub inny pomysł bede wdzieczny czy lepiej poczekać i załatwić to w polskim usc
Obserwuj wątek
    • Gość: jw Re: problem IP: *.multi-play.net.pl 28.10.10, 18:04
      Trochę za mało szczegółów podałeś i pytanie jest niejasne. Jesteście oboje Polakami, że chcecie brać ślub konsularny na Ukrainie? Po co kombinować z jakimś ślubem konsularnym?!
      Jak się dziewczynie skończyła wiza, to weźcie ślub na Ukrainie, lub załatw jej zaproszenie do Polski i weźcie ślub w Polsce w USC lub w kościele.
      • Gość: GRZES Re: problem IP: 194.117.241.* 28.10.10, 18:52
        ona ukrainka.skończyla sie jej wiza i musiała wyjechać.zaproszenie dopiero moge w styczniu ponieważ coś sie tam zmienia pytałem .a z innym zaproszeniem jest problem bo próbowałem żodajo dużo zaświadczeń.ale czy jak wezme ślub na ukrainie bedzie mogła wyjechać odrazu czy nie czy to potrwa.
        • Gość: jw Re: problem IP: *.multi-play.net.pl 28.10.10, 20:01
          Czyli konsularny odpada, bo to dla Polaków-emigrantów. Albo w Polsce, albo na Ukrainie.
          Nawet jak weźmiecie ślub na Ukrainie, to i tak dziewczyna musi mieć wizę, żeby wjechać do Polski, bo ślub nie oznacza jeszcze obywatelstwa polskiego ani prawa do pobytu w Polsce, trzeba złożyć wnioski i czekać. Wg mnie prościej wziąć ślub na Ukrainie i złożyć później papiery na obywatelstwo polskie.
          Zapytaj lepiej na którymś z forów dla cudzoziemców np.
          cudzoziemcy.pl
          cudzoziemcy.info.pl
          • Gość: jarojj Re: problem IP: *.moldtelecom.md 28.10.10, 21:13
            tak, ślub nic tu nie pomoże, wiza będzie tak samo potrzebna, może tylko trochę "łatwiej" ją dostać
            • Gość: waldzik Re: problem IP: *.bb.online.no 29.10.10, 19:33
              A ladna ta twoja narzeczona?
              • Gość: GRZES Re: problem IP: 194.117.241.* 29.10.10, 20:10
                też pytanie.
              • Gość: GRZES Re: problem IP: 194.117.241.* 29.10.10, 20:11
                tylko szukam odpowiedzi na moje pytanie jeśli ktoś to przechodził procedury itp....
        • Gość: jarojj Re: problem IP: *.moldtelecom.md 30.10.10, 02:01
          > problem bo próbowałem żodajo dużo zaświadczeń.ale czy jak wezme ślub na ukraini
          > e bedzie mogła wyjechać odrazu czy nie czy to potrwa.

nie, nie będzie mogła wjechać od razu

www.udsc.gov.pl/Warto,wiedziec,1113.html#1895
          i generalnie poklikaj tam w linki, jest dużo informacji, choć czasem nie są ścisłe i dopiero zapytawszy można się dowiedzieć, co i jak robić
          • Gość: GRZES Re: problem IP: 194.117.241.* 31.10.10, 16:48
            dzieki bardzo
    • Gość: marta000 Re: problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 06:53
      Z tego co wiem ślub na Ukrainie jest możliwy ale to Ty będziesz musiał zgromadzić wszystkie dokumenty kiedyś można było to zrobić w naszej ambasadzie za 100 dolarów i 2 miesiące czekania,oni drogą służbową załatwiali wszystkie papiery nie wiem jak w tej chwili ale teraz zanim wyjedziesz zadzwoń do konsulatu Ukraińskiego w Warszawie i zapytaj jakich dokumentów będziesz potrzebować.Ślub w ambasadzie polskiej też jest możliwy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka