Dodaj do ulubionych

Od 1 stycznia 2012 samochod nie bedzie konfiskowan

IP: *.static.lviv.farlep.net 29.12.11, 10:12
Dobra wiadomość - od 1 stycznia 2012 roku na Ukrainie wchodzi w życie nowy Kodeks Celny i zgodnie z nim na granicy nie będą już mogli zabrać samochód w razie znalezienia w nim rzeczy przemycanych. Jednak dalej będą mogli to zrobić w razie przemytu broni, narkotyków lub materiałów wybuchowych. Do tej pory na granicy polsko-ukraińskiej ukraińscy celnicy mogli skonfiskować samochód za przemyt.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek S Re: Od 1 stycznia 2012 samochod nie bedzie konfis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 00:58
      Wiadomość dobra albo i nijaka zarazem - ja nic nie przemycałem nigdy.

Tymniemniej potwierdza ona moje domysły - skąd u DAIów tak różne i dziwne samochody są.

Np toyota camry V6, wersja usa, rocznik na oko jakieś 2003, w szarych skórach, ładne auto generalnie.

A kawałek dalej DAIowy passat rozpadlina 1992 :/

Jeszcze kawałek dalej jakaś domestic łada.
      • no_nick Re: Od 1 stycznia 2012 samochod nie bedzie konfis 30.12.11, 09:08
        Gość portalu: Wojtek S napisał(a):

>
        >
        > - skąd u DAIów tak różne i dziwne samochody są.
        >

DAIsznicy to jedna z najlepiej zarabiajacych grup zawodowych :) - jak rozumiem auta, ktore wspominasz widziales jako radiowozy? Ja nie spotkalem fur typu Camry w barwach DAI - wiem natomiast czym DAIsznicy jezdza prywatnie i raczej nie ma tam samochodow starszych niz 3-4 letnie. Dominuja popularne samochody ukrainskiej klasy sredniej (celnikow, urzednikow skarbowych, urzednikow ochrony przeciwpozarowej , itp) czyli Land Cruiser Prado, Infinty , Lexus RX :).
        • Gość: Wojtek S Re: Od 1 stycznia 2012 samochod nie bedzie konfis IP: 205.167.7.* 30.12.11, 14:55
          No było to jakieś 100 km za Odessa w kierunku Kijowa, wracając od Waldemara :)
        • Gość: jarojj Re: Od 1 stycznia 2012 samochod nie bedzie konfis IP: *.rev.masterkom.pl 01.01.12, 13:53
          "Dominuja popularne samochody ukrainskiej klasy sredniej (celnikow, urzednikow skarbowych, urzednikow ochrony przeciwpozarowej , itp) czyli Land Cruiser Prado, Infinty , Lexus RX :)."

dobre ;) i prawdziwe
      • Gość: lwow.strefa.pl Re: Od 1 stycznia 2012 samochod nie bedzie konfis IP: *.static.lviv.farlep.net 30.12.11, 09:44
        > Wiadomość dobra albo i nijaka zarazem - ja nic nie przemycałem nigdy.

No nigdy nie wiadomo co mogliby znaleźć w samochodzie i uznaliby za przemyt ;-)
    • Gość: Gość Re: Od 1 stycznia 2012 samochod nie bedzie konfis IP: *.tvkdiana.pl 24.02.12, 17:18
      Witam według tego artykułu od 1 stycznia 2012 Ukraincy nie mogą zabrać samochodu za przemyt a dzisiaj czyli 24.02.2012 został mi skonfiskowany samochód za 5 kartonów papierosów podkreślam że samochód nie był przerabiany do przemytu. Więc jak jest z tym prawem ??
      • buanitka Re: Od 1 stycznia 2012 samochod nie bedzie konfis 24.02.12, 21:03
        >>Więc
        > jak jest z tym prawem ??

A więc jak z tym prawem? A przemycanie jest zgodne z prawem??
        Obawiam się że nie jesteś lepszy w przestrzeganiu tegoż prawa! :O
        • no_nick Re: Od 1 stycznia 2012 samochod nie bedzie konfis 25.02.12, 16:13
          Jakim prawem ??? Prawem na Ukrainie sa papierki z portretami amerykanskich prezydentow. Ewentualnie papierki ze stylizowanymi widoczkami europejskich zabytkow.
          • Gość: waldemar nocoń Re: no_nick IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.12, 17:52
            widzę że już poznałeś co jest grane.
            witaj w klubie :)
            pozdrawiam serdecznie
            • no_nick Re: no_nick 26.02.12, 15:26
              Witaj waldemar :). Te lekcje odrabia sie bardzo szybko :). Przyzwyczajenie do latwosci rozwiazywania problemow z DAI przychodzi latwo , potem w Polsce trzeba sobie na nowo przypominac,ze tam te proste zasady nie obowiazuja :).
              Pozdrawiam z deszczowego i wietrznego Kijowa :)
      • Gość: Lwow.sTreFa.pL Re: Od 1 stycznia 2012 samochod nie bedzie konfis IP: *.static.telcom.net.ua 01.03.12, 10:26
        Po prostu okazało się że przezydent zawetował ten nowy kodeks celny...
        • no_nick Re: Od 1 stycznia 2012 samochod nie bedzie konfis 01.03.12, 13:20
          DMSU (Dherzavna Mytna Sluzba Ukrainy) jest prezydentowi za to bardzo wdzieczna :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka