Gość: w.n IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 09:35 nie mogę sobie z tym poradzić na necie, może po prostu ktoś wie co i ile kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gregoory38 Re: co lata-jedzie z Kijowa do Odessy lub Mikołaj 16.03.13, 12:33 paliwo disel 9.50 uah bęzyna 10,50 uah chleb od 3.50 uah mięso jest drogie kiełbasy domowe 100-120 uah alkohole tanie piwo od 5 uah , wódka 1 l - 50 uah , słodycze dobre od 25 uah za kg. papierosy od 5 uah na bazarze do 13 uah w sklepie , ubrania tanie na bazarach Gość portalu: w.n napisał(a): > nie mogę sobie z tym poradzić na necie, może po prostu ktoś wie co i ile kosztu > je Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.n Re: gregoory38 IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 15:13 nieporozumienie, ja dobrze wiem co ile kosztuje w sklepach i na bazarze. chodziło mi jak się dostać i czym do Odessy lub Mykolaiva po przylocie samolotu z Katowic do Kijowa Żuliany mięso i kiełbasa droższe ale za to prawdziwe-taką ochronną politykę cenową uważam za słuszną, bo jak może być w kiełbasa w sklepie u nas po 9,99 zł kg. albo pasztet za 1 zł Odpowiedz Link Zgłoś
gregoory38 Re: gregoory38 16.03.13, 18:05 Z głównego autowagzału jeżdżą marszrutki co godzinę do Mikolajewa bilet bodajże kosztuje 60 uah i z lotniska prosto można też marszrutką na wagzał dojechać lub na żelazowagzał na pociąg tu jest link na rozkład jazdy pociągów poezda.org.ua/city/23600 Gość portalu: w.n napisał(a): > nieporozumienie, > ja dobrze wiem co ile kosztuje w sklepach i na bazarze. > chodziło mi jak się dostać i czym do Odessy lub Mykolaiva po przylocie samo > lotu z Katowic do Kijowa Żuliany > mięso i kiełbasa droższe ale za to prawdziwe-taką ochronną politykę cenową uwa > żam za słuszną, bo jak może być w kiełbasa w sklepie u nas po 9,99 zł kg. > albo pasztet za 1 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.n Re: gregoory38 IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 21:46 serdeczne dzięki. o.k -wsio-paka:) Odpowiedz Link Zgłoś
gregoory38 Re: gregoory38 16.03.13, 23:10 Paka Gość portalu: w.n napisał(a): > serdeczne dzięki. > o.k -wsio-paka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 Re: gregoory38 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 15:29 jak na znawcę i bywalca ukrainy to z tym przesadziłeś mięso i kiełbasa droższe ale za to prawdziwe-taką ochronną politykę cenową uwa > żam za słuszną, bo jak może być w kiełbasa w sklepie u nas po 9,99 zł kg. > albo pasztet za 1 zł U nas to kosztuje 10 zł a u nich jeszcze gorszej jakości 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Re: gregoory38 17.03.13, 18:36 Gość portalu: 3 napisał(a): > jak na znawcę i bywalca ukrainy to z tym przesadziłeś > mięso i kiełbasa droższe ale za to prawdziwe-taką ochronną politykę cenową uwa > > żam za słuszną, bo jak może być w kiełbasa w sklepie u nas po 9,99 zł kg. > > albo pasztet za 1 zł > > U nas to kosztuje 10 zł a u nich jeszcze gorszej jakości 30 zł. Ile by nie kosztowala ukrainska wedlina - to i tak sie nie da jesc, a i wyglada raczej malo apetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregoory38 Re: gregoory38 17.03.13, 19:00 Jedynie swojskie wędliny są jadalne ale niestety drogie są.no_nick napisał: > Gość portalu: 3 napisał(a): > > > jak na znawcę i bywalca ukrainy to z tym przesadziłeś > > mięso i kiełbasa droższe ale za to prawdziwe-taką ochronną politykę ceno > wą uwa > > > żam za słuszną, bo jak może być w kiełbasa w sklepie u nas po 9,99 > zł kg. > > > albo pasztet za 1 zł > > > > U nas to kosztuje 10 zł a u nich jeszcze gorszej jakości 30 zł. > > Ile by nie kosztowala ukrainska wedlina - to i tak sie nie da jesc, a i wyglada > raczej malo apetycznie. > > Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Re: gregoory38 17.03.13, 22:10 Ukrainskie swojskie ? Jak ktos lubi ryzyko np. jad kielbasiany - to moze i sa jadalne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Re: co lata-jedzie z Kijowa do Odessy lub Mikołaj 17.03.13, 10:54 Gość portalu: w.n napisał(a): > nie mogę sobie z tym poradzić na necie, może po prostu ktoś wie co i ile kosztu > je www.flyuia.com/flights/aviabiletu-kyiv-odessa.html - tanio nie jest,ale doleciec mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.n Re: @no-nick IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.13, 11:16 dzięki no-nicku, ponieważ skończyła się już promocja LOTu-wybraliśmy pociąg exp. Kraków Lwów a dalej też pociągiem do Mykołajewa. na 2 osoby cenowo ujdzie , chociaż i tak lepiej samochodem, jak byś był 2 kwietnia w Kijowie to możemy kawkę wypić. pozdrawiam serdecznie-waldemar Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Re: @no-nick 17.03.13, 18:34 Znowu sie miniemy - jade do Polski na Swieta :). A Wizzair'em nie myslales do Kijowa i stad pociagiem ? Szybciej - a i cenowo pewnie niezle. Z Kijowa samolot do Odessy koszmarnie drogi, ale Wizzair - poki co dla mnie cenowo bezkonkurencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.n Re: @no-nick IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.13, 20:04 jak tylko pomożesz przetransportować 2 ludzi ( małzeństwo) z Zulian na Kiev Holov.to bardzo chętnie. chodzi o datę 10 lub 11 czerwca. moje zaproszenie aktualne oczywiście dla Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Re: @no-nick 17.03.13, 22:15 Dziekuje , moze tego lata wreszcie sie uda - co do dojazdu z Zhulian na dworzec : taksowka z Zhulian do mnie do domu (przeciwlegly koniec miasta) kosztuje UAH 80, na dworzec za UAH 60-70 max, tylko zamow telefonicznie. Wydaje mi sie to lepszym wyjsciem niz jakis koszmar kolejowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysuwana brzoza Re: co lata-jedzie z Kijowa do Odessy lub Mikołaj IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 18:22 Zaraz za twojej turbazy - hahaha :) raz w tygodniu lata Kukuruźnik do Odessy, tylko trzeba być w komitywie z pilotem bo chłop nie trzeźwieje a poza tym to przelot może być w towarzystwie trzody chlewnej, babuszek handlującej wszystkim i nie masz gwarancji na lądowanie (wodowanie + 50 UAH). Szerokiej drogi (lotu)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.n Re: wysuwana brzoza IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.13, 06:53 po co Ty tu wchodzisz? nie nadajesz się nawet do towarzystwa trzody chlewnej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysuwana brzoza Re: co lata-jedzie z Kijowa do Odessy lub Mikołaj IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 18:23 Ps. Tyle lat "rezydujesz" w UA i nie radzisz ... szczere gratulacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exTransportowiec Re: co lata-jedzie z Kijowa do Odessy lub Mikołaj IP: *.sieradz.vectranet.pl 23.03.13, 22:31 rok temu latałem samolotem z Okęcia do Odessy ale ceny nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.n Re: wysuwana brzoza IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.13, 07:00 pora na sanki Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Re: wysuwana brzoza 24.03.13, 14:13 Gość portalu: w.n napisał(a): > pora na sanki W moim miescie od przedwczoraj skutery sniezne sa jedynym srodkiem transportu , ktorym mozna sie poruszac w miare pewnie - szczegolnie po srodmiesciu. Okolo 70 cm sniegu, 12 st mrozu - wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś