hipciooo 10.08.08, 01:18 Rozważam wycieczke do Lwowa w zbliżający się "długi" weekend. Czy orientujecie się, czego mogę spodziewać się na granicy w Medyce - tzn ile czasu bym potrzebował na przejazd autem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bolo Re: MEdyka - przejazd samochodem IP: *.chello.pl 10.08.08, 20:11 Byliśmy na granicy o 9:30 w sobotę,zanim trafiliśmy na stronę ukraińską minęło 7 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregorian76 Re: MEdyka - przejazd samochodem IP: *.toya.net.pl 12.08.08, 09:46 Nie ma na to reguły. Słyszałem, że jak ma się sporo szczęścia przez granicę można przebyć w godzinę. Zależy od kolejki i kontroli. Ja jak przekraczałem autokarem widziałem, że osobowe autka szły jak burza, praktycznie bez kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: MEdyka - przejazd samochodem 13.08.08, 17:01 O kurcze, 7h to masakra. W tej sytuacji wyjazd na Ukrainę w zblizajacy się długi weekend byłby ryzykowny. A nie wiecie jak w Użhorod, czy tam jest podobnie? W zeszłym roku w Użhorod czekaliśmy nie dłużej niż godzinę: krupnik.pl/zdjecie/8.Ukraina.Uzhorod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmk Re: MEdyka - przejazd samochodem IP: *.complex.net.pl 18.08.08, 11:02 a ja odpowiem jak faktycznie sytuacja przedstawiła się w rzeczywistości wybraliśmy się właśnie w ten weekend na jednodniową wycieczkę do Lwowa i: wjazd - to czekanie trochę więcej niż 2 godziny, kolejka wcale nie duża, trochę "zabawy" z pieczątkami, biurokracja rodem z CCCP ;-) takie też podejście celników, uzbroić się w cierpliwość... ;-) wyjazd - trochę ponad 1,5 godziny, niby niewiele ale... przed nami było w kolejce 6 samochodów, celnicy znudzeni i przyzwyczajeni, że to oni mają najwięcej do powiedzenia ;-) wcześniej zostałem "uświadomiony" o ile to nie będę musiał wzbogacić kieszeni celników - efekt ani złamanej hrywny nie dałem, dla chcących i cierpliwych to z pewnością nie granica ze Słowacją czy Niemcami, ale jak wszystko do przeżycia.... chociaż swoją drogą zastanawiam się jak z takim podejściem chcą wpuścić tabuny turystów z zachodu na Euro 2012... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: MEdyka - przejazd samochodem IP: 195.136.189.* 18.08.08, 12:20 normalnie - przyjdzie prikaz z góry że mają wpuszczać bez trzymanki jak leci; a po euro2012 wszystko wróci na stare utarte tory.... Odpowiedz Link Zgłoś