Dodaj do ulubionych

problemy z logowaniem

18.01.11, 21:10
Od tygodnia, może dwóch mam problem z logowaniem się do platformy BLOX. muszę je powtarzać po 5-8 razy, a BLOX grzecznie przyjmuje login i hasło i przeładowuje stronę bez komunikatu o błędnym haśle, niczym innym i każe się logować ponownie.

Co się dzieje?

----
dysonans.blox.pl/
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: problemy z logowaniem 19.01.11, 00:35
      A to nie ejst czasem ten problem?:
      forum.gazeta.pl/forum/w,8,114157974,,Blox_od_paru_lat_ma_popsute_logowanie.html?v=2
      w sensie, że jak cię wyloguje z bloxa i chcesz się zalogować z tego miejsca, gdzie padło, to się nie da i musisz przez główną stronę bloxa?
      • smcalfa Re: problemy z logowaniem 19.01.11, 09:11
        > A to nie ejst czasem ten problem?:
        > forum.gazeta.pl/forum/w,8,114157974,,Blox_od_paru_lat_ma_popsute_logowanie.html?v=2
        > w sensie, że jak cię wyloguje z bloxa i chcesz się zalogować z tego miejsca, g
        > dzie padło, to się nie da i musisz przez główną stronę bloxa?

przejście na stronę główną nie zawsze daje pozytywny efekt

---
        dysonans.blox.pl/
        • smcalfa Re: problemy z logowaniem 19.01.11, 09:14
          > > A to nie ejst czasem ten problem?:

a tak przez ciekawość co jest przyczyną problemu, że się "nie da"?
      • smcalfa Re: problemy z logowaniem 20.01.11, 20:02
        > A to nie ejst czasem ten problem?:
        > forum.gazeta.pl/forum/w,8,114157974,,Blox_od_paru_lat_ma_popsute_logowanie.html?v=2

Znalazłem rozwiązanie:
        gdy mnie wyrzuci i nie chce pozwolić zalogować zamykam wszystkie zakładki z bloxem i otwieram ponownie i okazuje się, że jestem zalogowany!!!, mimo że wcześniej strona twierdziła, że jestem NIE!!! zalogowany

sądzę, że to banalny problem z niezwalnianiem zmiennej w aplecie

---------
        dysonans.blox.pl/
        • elpanda Re: problemy z logowaniem 21.01.11, 11:36
          dzięki za informację, postaramy się odtworzyć problem i go usunąć.
          panda
        • elpanda Re: problemy z logowaniem 21.01.11, 11:56
          hej,
          mógłbyś opisać jak taką sytuację powtórzyć?
          kroki i czas między nimi
          pozdrawiam,panda
          • Gość: fetisho Re: problemy z logowaniem IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 22:18
            Mam ten sam problem. Gdy sesja zalogowania się skończy można się zalogować wyłącznie przez stronę główną, ponieważ inne zupełnie nie przyjmują danych. Niestety często nawet na stronie głównej nie można się zalogować.. trzeba jak już pisano logować się po kilka razy zanim zaskoczy.
          • smcalfa Re: problemy z logowaniem 21.01.11, 23:16
            > mógłbyś opisać jak taką sytuację powtórzyć?
            > kroki i czas między nimi

dziś się nie udało, ale znacznie dłużej czekałem. może jakieś nierówne czasy sesji? problemy z synchronizacją zegarów między różnymi serwerami? poprzednio udało się to gdzieś po godzinie bez aktywności

---
            dysonans.blox.pl/
    • 3sektor Re: problemy z logowaniem 19.01.11, 11:22
      Też mam problem z logowaniem. Nie działa z głównej strony bloxa. Mogę się zalogować tylko wchodząc na bloga i klikając w linka "Pisz blog".
    • bartoszcze Re: problemy z logowaniem 22.01.11, 14:36
      u mnie bez zarzutu
      może małe podpowiedzi co do systemów etc.?
    • smcalfa Re: problemy z logowaniem 29.01.11, 11:51
      Niestety w ciągu ostatnich 2 tygodni nie udało mi się powtórzyć sytuacji, że po wylogowani time-ot i zamknięciu zakładki wchodziłem na BLOX i byłem zalogowany.

ALE...

Dziś 3 razy pod rząd naciskałem na stronie głównej wyloguj, strona się przeładowywała i byłem dalej zalogowany na stronie głównej BLOX

nie wiem dlaczego, ale podejrzewam ciągle jakiś banalny błąd - literówka w jakimś cookie na jednym z serwerów, problem synchronizacji serwerów ze sobą w czasie działania lub brak jednolitej synchronizacji w czasie, może ustawione różne primary DNS dla różnych serwerów w klastrze
      • niewadzibridge Re: problemy z logowaniem 05.02.11, 20:20
        Ja też nieustannie mam problem z logowaniem się sad Człowiek się czuje, jakby gadał do ściany. Nie mówiąc już o tym, że marnuje czas.
        • niewadzibridge Re: problemy z logowaniem 05.02.11, 20:23
          aaa, a poza tym w ogóle nie wyświetlają mi się komentarze.
    • pciema Re: problemy z logowaniem(bardzo irytujące) 01.03.11, 06:36
      Jest nieźle, u mnie wyskakuje że blog nie istnieje-tak było ostatnim razem. Dzisiaj wkroczyłem w nowy etap irytacji związanej z logowaniem; brak dostępu z powodu nieprawidłowego loginu/hasła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka