Dodaj do ulubionych

filmy z youtube

12.09.11, 10:19
Tak jak kiedyś robiłam już nie wychodzi
Przeczytałam wątki na ten tamat
Polecane w nich sposoby sa też nieaktualne
Mam prosbę - jak nie działa to w tych nowych edytorach (w tym co pisał elpanda też) to może podać jak to wkleić to html-u?
Obserwuj wątek
    • s.z.y.m.o.n Re: filmy z youtube 14.09.11, 15:43
      Wyszukiwarka działa? Działa i daje dobre wyniki, tylko trzeba posortować od najnowszych.

rozwiązanie podał niedawno perrier

Dla tych, którzy wolą wersję polskojęzyczną youtube instrukcja z pl opcjami:
      na YouTube klikamy kolejno przyciski:
      Udostępnij > Umieść
      Zaznaczamy opcję użyj starego kodu (ostatnia na liście)
      Kopiujemy kod

Na bloksie mamy dwie drogi

1) Otwieramy widok źródła HTML (przycisk HTML) i wklejamy nasz kod w miejscu gdzie ma być widoczny film. Zatwierdzamy zmianę wracając do widoku edytora WYSIWYG.

2) wklejamy skopiowany kod do notatnika.
      Klikamy przycisk do wstawiania filmu i wklejamy w odpowiednie pola link (NIE CAŁY KOD!) do filmu oraz jego wymiary. Elementy do skopiowania pogrubiłem na poniższym przykładowym kodzie:

<object width="560" height="345"><param name="movie" value=" www.youtube.com/v/xhW1Tvdx12k?version=3&hl=pl_PL "></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="www.youtube.com/v/xhW1Tvdx12k?version=3&hl=pl_PL" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="345" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

tutaj adres to: www.youtube.com/v/xhW1Tvdx12k?version=3&hl=pl_PL
      a wymiary 560 x 345

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka