Dodaj do ulubionych

Zniknal wpis

18.07.04, 10:15
Wczoraj (sobota 17 lipca) wpisalam notke, sprawdzilam, wszystko bylo OK.
Dzisiaj wchodze na strone mojego bloga: arbitralny.blox.pl a notatki z
wczoraj nie ma. Malo tego, nie ma jej takze w panelu administratorskim.
Wczoraj byla na pewno, bo sciagnela mi sie przez agregator rss, a dzis
znikla. Co sie stalo? I dlaczego ? Macie jakis pomysl ?
Obserwuj wątek
    • strab Re: Zniknal wpis 20.07.04, 18:52
      okej, wiec mi tez zniknela, tylko zupelnie nie wiem w jakim momencie. ale wydaje
      mi sie, ze w momencie kiedy dodawalem jakas inna. niestety ja nie sciagnalem jej
      sobie nawet przez rss'a wink
      chyba czas zaczac robic backupy
      ---
      strab >> icook.blox.pl
    • tebe Re: Zniknal wpis 21.07.04, 12:13
      Witam
      Dzięki za zgłoszenie. Poprzyglądamy się - mam nadzieję, że nie będzie się
      powtarzało.
      • corbe Re: Zniknal wpis/kilka obserwacji (sorry,długie;-) 04.08.04, 18:47
        niestety, ale się powtarza, widuję na innych blogach narzekania na znikające
        wpisy, zdarzył mi się zabawny przypadek: wpisałem komuś komentarz, potem
        poszedłem do siebie poprawić swój aktualny wpis, odświeżyłem go, a on się
        pojawił jednocześnie u mnie i u tego gościa, z tym że u niego zastąpił jego
        notkę. jako autor mojego "podwójnego" tekstu figurował on (na obu blogach -
        moim i jego). kiedy u siebie usunąłem notkę i wkleiłem ponownie, niby wszystko
        było ok, ale jego notka zniknęła. nie wiem, czy jasno to tłumaczę.

także czasem zdarza mi się wpisywać komuś komentarz, a on (ten komentarz)
        pojawia się całkiem gdzie indziej - np. na moim blogu, albo na tym, na którym
        wpisywałem komentarz chwilę wcześniej. żeby tego unikać, nie wpisuję dwóch
        komentarzy pod rząd, tylko najpierw idę sobie na stronę główną i ją odświeżam,
        to pomaga, ale jest kłopotliwe.

może z tych moich mętnych wywodów ktoś zrozumie przyczynę błędów, ja się
        niestety na tym nie znam, ale informuję co zauważyłem, tak na wszelki wypadek,
        może się przyda smile
        • tebe Re: Zniknal wpis/kilka obserwacji (sorry,długie;- 05.08.04, 12:30
          Dzięki. Rozumiem.
        • tebe PS 05.08.04, 12:41
          Gdyby coś takiego się zdarzyło i byłbyś tak uprzejmy, to poproszę na mail z
          godzinami i namiarami blogów smile
          Pozdrawiam
          • franzmaurer Re: PS 05.08.04, 14:00
            tebe napisał:

> Gdyby coś takiego się zdarzyło i byłbyś tak uprzejmy, to poproszę na mail z
            > godzinami i namiarami blogów smile

Takie cuda siem zdarzajom wink Ja mam przy swojej notce całą kolekcję commentsów
            do bloga... Talków wink O tu:
            franz.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?12915
        • mordimer_madderin Re: Zniknal wpis/kilka obserwacji (sorry,długie;- 11.08.04, 22:24
          Dawno już tu nikt nie zaglądał, ale może zdarzy się cud i ktoś usłyszy moje
          wołanie big_grin

Co do pierwszego akapitu corbe'go to prawie wszystko się zgadza, bo to ja jestem
          tym drugim poszkodowanym, problem w tym, że moją notkę (tzn twoją:p) usunąłem
          sam i wkleiłem ponownie swoją, po prostu musiałeś wejść w niewłaściwym momencie,
          czekaj, ja ci chyab mówiłem zebyś wkleił komenta ??? A sam już nie wiem :p
          Mniejsza z tym zajście było wtedy i jest dziś. W tej sprawie znalazłem się
          tutaj. Dziś o godzinie równej 12:20 (wiem, bo później napisałem o tym komenta,
          po prostu nie wytrzymałem ) coś się stało... Ale od początku. Odświeżyłem
          stronkę główną mojego bloxa i kliknąłem na "pokaż resztę wpisów" i zaczęły sie
          dziać cudauncertain Zauważyłem, że "zjadło" mi wczorajszą notkę. Jak się po chwili
          okazało nie zjadło jej, tylko:
          - na miejsce drugiej wskoczyła pierwsza
          - pierwsza pozostała bez zmian
          - a druga wskoczyła na notkę z 26 lipca
          - wpis z 26 lipca zjadło doszczętnie
          Na szczęście miałem wszyściutkie notki na dysku (przezorny zawsze
          ubezpieczonysmile). Więc bawieniem się w "usuń-kopiuj-wklej". Na szczęście nie
          pozjadało komentów big_grin Ale informuję Bazę Główną o zajściu i proszę o
          rozpatrzenie mojego listu. Może dało by się z tym cos zrobic ???

Aha i jeszcze jedna prośba: jak mam notkę jeszcze nieopublikowaną i zapisuje
          zmainy to czasem tyż dzieją się niesamowite cuda: usuwa mi cał notke a jak chcę
          kliknąć wstecz to pojawia mi się stara notką tylko jakaś "inna". Trochę da się
          ją odczytać, ale jest dużo nieznanych mi znaków.
          To też proszę wziąć pod uwagebig_grin

Stały bloxowicz - Mordimer
          • tebe Re: Zniknal wpis/kilka obserwacji (sorry,długie;- 12.08.04, 09:42
            Dzięki, baza zagląda codziennie.
            Ba, właściwie to stąd nie wychodzi wogóle...
            • assasello wczoraj mnie dotknęła podobna tragedia :> 12.08.04, 10:25
              linkowałem do notki sprzed kilkunastu dni i zjadło mi właśnie tę notkę - w jej
              miejsce pojawiła się skopiowana po raz drugi notka bieżąca (ta w której był
              link). Oczywiście nie miałem żadnych kopii, na szczęście google ją zrobiło.

Za to bez problemu później skopiowałem później całego swojego bloga wraz z
              komentarzami na dysk za pomocą TELEPORT-u. To a propos afer, jakie wyczyniał
              swego czasu Fizyk, który twierdził, że tego nie da się zrobić?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka