Dodaj do ulubionych

Brak polskich liter

17.04.15, 09:54
Witam smile

Opublikowałam przed chwilą wpis. Przygotowałam go wczoraj, dziś tylko kliknęłam "Publikuj". Po publikacji zniknęły w nim polskie litery. Spróbowałam poprawić tekst, kopiować go, napisać na nowo, ale po każdym zapisaniu dzieje się to samo: polskie znaki zamieniane są na krzaki. Jak to zmienić? Podaję link do wpisu: kuchennewzlotyiupadki.blox.pl/2015/04/Pyszne-muffinki-z-nutella-i-cukinia.html

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • bagienny Re: Brak polskich liter 17.04.15, 11:09
      Zaraz sprawdzimy. Proszę o cierpliwość.
      • wedelka Re: Brak polskich liter 17.04.15, 11:47
        Dziękuję.
        • bagienny Re: Brak polskich liter 17.04.15, 16:43
          Niestety, nie ma możliwości przywrócenia polskich znaków we wpisie.
          Proszę unikać korzystania zewnętrznych edytorów, często dołączają one do tekstu inne kodowanie znaków. Zazwyczaj pomaga w takiej sytuacji wklejenie i skopiowanie treści np. do Notatnika i następnie do bloga. Gdyby błąd występował nadal, podajcie proszę w jakim szablonie wystąpił błąd.
          • wedelka Re: Brak polskich liter 17.04.15, 21:52
            Nie używam żadnych zewnętrznych edytorów. Teksty piszę w edytorze blogowym. Skopiowałam całość do notatnika, później do edytora i jest lepiej. Ale i tak nie wszystko działa jak powinno. Kiedy po publikacji tekstu wybieram: Zobacz wpis na blogu - pokazują mi się znów krzaki zamiast polskich liter. Gdy wchodzę na stronę główną bloga - jest ok. Poza tym po wprowadzeniu zmian do wpisu i opublikowaniu ich, nie są one od razu widoczne we wpisie. Pojawiają się dopiero po kilkukrotnym odświeżeniu strony.
            • bagienny Re: Brak polskich liter 20.04.15, 10:50
              Jaki masz ustawiony edytor?
    • bartoszcze Re: Brak polskich liter 18.04.15, 16:45
      Nie wiem czy to ma związek, ale w czwartek w module komentowania polskie znaki były wyświetlane jakby inną czcionką (lub w innej wielkości, nie dam głowy teraz).
      • bagienny Re: Brak polskich liter 20.04.15, 10:49
        Nie zostały na czas wczytana czcionka - nie są to powiązane problemy. Ale dzięki za czujność ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka