Dodaj do ulubionych

Blox - projekt nowej strony

• Gość: jozefina40 Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.elex.pl / *.elex.pl 01.06.05, 12:39
      wydaje mi się ,że litery powinny być trochę większe
    • Gość: ninga Re: Blox - projekt nowej strony IP: 217.8.163.* 01.06.05, 13:58
      A nie można by przy okazji "poprawić" edytora? Jest jeszcze bardziej "uparty"
      niż Word. Np. aby zmienić czcionkę (lub jej rozmiar)trzeba wielokrotnie
      zmieniać na inne czccionki aby wreszcie przyjął tę o którą nam chodzi. Aby
      wstawić obrazek z sieci, trzeba nacisnąc na "podgląd" i dopiero gdy napisze
      nam, "wstaw adres url" okno do wpisania adresu staje się aktywne. To już wiem.
      Ale np. nadal nie mam pomysłu jak przekonać go by nie przyklejał podpisu do
      zdjęcia, bo jak sie uprze nie ma na niego mocnych. Itd.itp. A tak by było miło,
      gdyby kazgy mógł na swoje potrzeby sformatowac własne style ....
    • quentiin Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 09:49
      Moim skromnym zdaniem wiele hałasu o nic. Wygląda ładnie, ale co to zmienia? smile
    • tebe No to jedziemy. 02.06.05, 10:37
      Czyli zaraz będzie ładniej.
      • quentiin Re: No to jedziemy. 02.06.05, 10:53
        Zmieniam zdanie - nie jest

Q
      • mmistique Re: No to jedziemy. 02.06.05, 10:59
        Jest ładniej, ale czy nie dałoby się całej strony wyśrodkować, tak to jest na
        gazeta.pl? Bo w rozdzielczości 1024x768 wszystko jest po jednej stronie. Niby
        malutki szczegół, ale na środku by było jeszcze ładniej.
        • tebe Re: No to jedziemy. 02.06.05, 11:01
          Cały czas byliśmy do lewej...
    • Gość: ameelka Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:58
      nowy blox otwierany przez netscape wyglada potwornie
    • Gość: mattkapolka Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:14
      Nie wiem, czy to wina mojej Opery, ale wszystko mam po lewej stronie i wygląda nieciekawie. Ja się co prawda ciężko przyzwyczajam do nowości, ale teraz mi to nie pasuje. Poczekam. Na pewno coś drgnie. Tyle nowości dla dwubitowego człowieka, ech...
    • good_news Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 11:14
      hmmm, ale to chyba nie tak miało być... Ani kolorówq, totalny jakiś bałagan...
      może to tylko u mnie na kompie tak widac?
      • tebe Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 11:24
        A jaka przeglądarka i system?
        Pod Windows na MSIE widać bardzo dobrze, pod Firefoksem są lekkie rozciągnięcia,
        pod operą jest drobna szpara nad belką. Ale poprawiamy, nierówności są
        nieuniknione na początku.
        Poprzedni tez był do lewej...
        • quentiin Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 11:32
          Wygląda tak samo beznadziejnie i pod IE i pod Firefoxem (XP 800/600) (z
          zastrzeżeniem, że ja mam dziwnego kompa smile ) Cała górna część to jakiś koszmar.
          Zakładki "katalog", "spis blogów", "regulamin", "pomoc" to jakiś żart, prawda?
          Znaczy nie same zakładki tylko przyciski do nich (bez wyobraźni się nie
          doczytasz). No, a to wyrównanie do lewej... może i cały czas tak było, ale nie
          wyglądało aż tak źle, że aż komicznie.

Prawdę mówiąc wygląda to wszystko jakby zrobione przez kogoś, kto nie ma pojęcia
          o robieniu stron (z tym, że ja też nie mam pojęcia i mogę się mylić wink ).

Q
          • owca Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 11:39

a możesz zrobić zrzuty z ekranu, wrzucić do zasobów bloga na moment i dać tu link?
            było by łatwiej adminom zobaczyć jakie mogą być błędy u użytowników
            • quentiin Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 12:02
              Słuszna koncepcja

quentin.blox.pl/resource/blox.jpg
              Q
              • tebe Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 12:04
                Tak wygląda wersja "pośrednia" - coś Ci ciągnie z podręcznej pamięci.
                • quentiin Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 12:37
                  No rzeczywiście. Teraz jest ładnie, nie mam zastrzeżeń smile Dzięki Ci WC Picker wink

Q
    • Gość: enga Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:28
      Błękit fajny, ale ten pomarańcz z szarym... hm... trochę po oczach to daje.
    • madika_mk Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 11:37
      Na IE wyglada tak jak miało, ale ja używam mozilli i rzeczywiście: koszmarek.
      Długi "wąż" po lewej stronie, słabo widoczny, kolory zginęły itd.
      Mam nadzieję, że za jakiś czas i na mozilli będzie się dało oglądać normalną
      stronę.
      • tebe Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 12:00
        Za jakiś czas będzie normalnie na wszystkich.
        Na razie mamy OK na MSIE, Operze, Firefoksie, to jest jakieś 85 procent
        przeglądarek.
        • good_news Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 12:55
          Nie no, odświeżyłam stronę i jest dobrze, jest pieknie i jest odświętniesmile
          Jedna uwaga: wcześniej - linki na które kliknęłam - zmieniały lekko kolor
          (szarzały), co było informacją, że już to czytałam. Teraz tego nie ma. Szkoda.
    • tebe Jeśli wygląda bardzo źle 02.06.05, 12:08
      To tu jest napisane co zrobić:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=8&w=24665178&a=24666477
    • miluszek1 Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 12:09
      a czym się różni "top 50" od "super blogów" -oprócz tego,że są to inne blogi w
      innej kolejności. zawsze myślałam że top 50 jest złożony włąśnie z takich
      superblogów w kolejności od takiego najbardziej super-czyli najbardziej
      popularnego...
      • tebe Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 12:14
        Superblogi sami wybieramy. To blogi, które naszym zdaniem są naprawdę super.
        Top 50 to głosowanie za pomocą wizyt. Polecane, to te, które mają potencjał i
        mogą być super, mam nadzieję, że to w jakimś stopniu wyjaśnia.
        • miluszek1 Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 13:44
          acha.ale i tak moim zdaniem za dużo jest chyba tych obcji blogów:naj, super,
          top...a właściwie granica między tym jest bardzo cienka. lepsze było chyba
          skierowanie do najczęściej pobieranych szabloników, albo do świeżo dodanych
          (nowych), albo coś takiego. przecież często ludzie na forum się pytają skąd
          brac szablny, a tu pd razu na stronie głównej mieliby podpowiedź smile
      • Gość: jozefina40 Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.elex.pl / *.elex.pl 02.06.05, 12:53
        Czy nie dałoby się zrobić trochę większych literek? Chociaż tak jak na stronie
        głównej gazety?
    • margolam Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 13:26
      Mam pytanie zasadnicze,czyli takie,na które w życiu żaden admin nie odpowie.Po jaką anielkętongue_out,zadaliscie pytanie o wygląd,jeżeli nikogo nie słuchacie???90%mówiło ze kolory do kichy a tu co??Ja strasznie chę poznać AUTORA tych kolorów .STARSZNIE!!!AUTOR!AUTOR!AUTOR!<oklaski na stojąco>smile)))))))))))))))))))
      • tebe Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 13:40
        Kombinujemy nad nimi ale żadne nam się jeszcze nie podobają. Radykalnie nie
        chcemy zmieniać, bo dużo głosów było za.
        • margolam Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 13:55

Tebe! to nie wam ma się odobać tylko namsmileWidzisz tę subtelna różnice!?smile)I Twoja większość głosów jest inna niż moja większość.Aż w wolnym czasie usiąde i policzę te głosy.ha ha ha
          • tebe Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 13:56
            No co Ty. Nie możemy przecież proponować wam czegoś, co już nam się na wstępie
            nie podoba.
            • margolam Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 14:04
              Dobra Tebe.policzyłam.W 11 postach wsponiano o kolorze,w tym 9 nie podobało sięsmile
              • Gość: autor Re: Blox - projekt nowej strony IP: 80.51.22.* 02.06.05, 14:17
                pretensje o kolorki prosze kierowac rowniez do mnie.
                wspolnie z Tebe i jeszcze kilkoma osobami doszlismy do tego co jest dzisiaj
                uwierzcie mi, ze bylo duuuzo dyskusji na ten temat

proponuje wejsc na glowna strone blox'a
                tam jest taki malutki napis: już 27066 blogów
                hmmm .. jak sie do tego ma 9 czy nawet 11 postow ???

Pozdrawiam goraco i kolorowo
                rowniez szaro - blekitno - pomaranczowo
                ---------------------
                de gustibus non est disputandum

• Gość: margot27 Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:41
                  nie napiszę nic nowego - kolorki mi nie pasują. jakoś tak smutno.
                  aha - i czcionka mi się nie podoba.
                  przypomina mi to... chyba bloga.pl na onecie.
                  przejrzystość za to - in plus.
                  • mojagalaktyka Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 19:57
                    To nie wygląda dobrze. Ani kolorki, ani te rameczki, jakieś niewygodne do
                    ogarnięcia jest wszystko.
    • theodoros Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 14:25
      A fuj! Zróbcie coś z tymi kolorami!!!
    • szpulkaa Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 14:29
      pod Mozilla wyglada zle, bardzo bardzo zle! uncertain
    • Gość: paciutek Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 02.06.05, 14:41
      no ślicznie! i jak profesjonalnie! smile
    • Gość: manwe Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.pool8291.interbusiness.it 02.06.05, 14:42
      fajne, ale dlatego ze sciagniete od bloggera! szkoda ze nie macie wlasnych
      pomyslow...
    • amatul Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 14:50
      a czy ktoś z was sprawdzał, jak to wygląda pod innymi przeglądarkami? bo u mnie
      pod Firefoxem jakaś katastrofa! chyba, że tak miało być, w co nie wierzę, bo
      jest beznadziejne.

Pozdrawiam,
      Kobieta Prowincjonalna
      • Gość: autor Re: Blox - projekt nowej strony IP: 80.51.22.* 02.06.05, 14:52
        To tu jest napisane co zrobić:
        • amatul Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 14:55
          dzięki
    • kotkolot Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 15:34
      A czy ktokolwiek wysilil sie, zeby sprawdzic jak toto chodzi po Firefoxem 9nie
      mowiac juz o Mac-u)??? Bo u mnei widac jedn wielki burdel, i nie moge dodac
      nowego wpisu!
      • tebe Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 15:52

• Gość: Beatka85 Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:06
      Nom suuuupciosmile Bardzo mi się podobasmileFajna i przejzysta jest nowa stronkasmile
      pozdrosmile
    • justinehh W firefoksie 02.06.05, 16:56
      to chyba trzeba coś poprawić
      • tebe Firefox 02.06.05, 17:15
    • Gość: the_dzidka Co wyście zrobili.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.06.05, 17:02
      Ta nowa strona to jest dramat. Słusznie mówili, że lepsze jest wrpogiem
      dobrego...
      • tebe Re: Co wyście zrobili.... 02.06.05, 17:15
        A jaśniej?
        • Gość: Jaca Re: Co wyście zrobili.... IP: *.artnet.com.pl 02.06.05, 18:01
          Zajrzyj wreszcie kiedyś na stronę główną, a dowiesz się, o co WSZYSTKIM
          chodzi...
          Żenada...
        • Gość: the_dzidka Re: Co wyście zrobili.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.06.05, 20:57
          Zimno, bezosobowo, nieprzytulnie, trudno się połapać, trudno cokolwiek znaleźć,
          nie widzi się najważniejszych rzeczy... Wygląda to jak strona zrobiona przez
          ucznia gimnazjum...
          Dobrze, że przynajmniej naszych "skórek" nie ruszyliście...
          • Gość: autor Re: Co wyście zrobili.... IP: *.bzimage.us / 217.153.7.* 02.06.05, 21:07
            krytykowac, krytykowac, krytykowac !!!!!

..........
            de gustibus non est disputandum
            • the_dzidka Odczekałam kilka dni... 04.06.05, 10:12
              I zdania nie zmieniłam. Zupełnie nie mogę się znaleźć na tym nowym interfejsie
              i omijam go z daleka.
              Pomijając juz fakt, że DO CZYTANIA POTRZEBUJĘ OKULARÓW! Już drobniejszej i
              gęstszej czcionki się nie dało?
              • tebe Re: Odczekałam kilka dni... 04.06.05, 12:14
                OK, pomyślimy o ew. zmianie kolorów w edycji jeśli znajdziemy jakieś rozsądne
                wyjście zastosujemy. Małe litery? W zasadzie dowolna przeglądarka pozwala na
                powiększenie liter w dość prosty sposób ale pooglądam to jeszcze na różnych
                monitorach.
                Czytamy wszystkie uwagi ale błyskiem zmian wprowadzać się nie da.
                pozdrawiam
              • zoe30 Re: Odczekałam kilka dni... 06.06.05, 15:38

Czy te literki nie moga byc wieksze?
                Ja tez siedze i slepne smile
    • anonim001 kolejne uwagi :-) 02.06.05, 18:55
      W sprawie kolorków -> ten zjadliwy pomarańcz jest naprawdę okropny, pomyślcie o
      naszych oczach! Może inny odcień szarości, żeby było przytulnie, a nie
      krzykliwie.
      Czytelność -> całkiem ok, fajnie i przejrzyście.
      Trochę za dużo tych super, hiper, top i polecanych. Robi się z tego masło
      maślane.
      Pisz swój dziennik w internecie -> stanowczo za duże
      Co nowego na Blox.pl -> zdecydowanie za nisko, nie wiem jak inni, ale ja żeby
      to zobaczyć muszę przewinąć obraz w dół, więc jest to raczej mało zauważalne sad
      sad(( Zgubiły się gdzieś w ferworze walki szablony, tak pięknie zapowiadające
      się jeszcze wczoraj sad(( -> Może dałoby się dołożyć u góry (pomoc, regulamin,
      spis blogów i katalog) taki przycisk "zmiana wyglądu" albo przy "Pomocy" dodać
      jakiś link to tych szablonowych blogów? Skąd początkujący, albo nawet już z
      lekka wdrożony blogowicz ma wiedzieć, że są inne do wyboru niż te bloxowskie.
      Przecież szabloniści nie będą spamować innych, tudzież nowych blogów.
      Zastanawia mnie dlaczego tak uparcie odcinacie się od szablonistów. Są gusta i
      guściki, szablony są różne, ładne mniej ładne, ale to zawsze jakieś
      urozmaicenie, innowacja.
      I to chyba tyle...
      = = = = =
      no to spamuję ->
      =>>> TAM ZNAJDZIECIE SZABLONY NA BLOGA =>>>
      szablon.blox.pl/html
      • tebe Re: kolejne uwagi :-) 02.06.05, 18:56
        Powoli z szablonami smile Będą będą.
        Tam z prawej możemy dawać różne rzeczy.
        Dzięki za uwagi.
        • anonim001 Re: cd.- kolejne uwagi :-) 02.06.05, 19:06
          Znalazłam linki w edycji bloga dotyczące szablonów.
          Dzięki choć za to. Czekam na jeszcze wink
          = = = = =
          =>>> CHCESZ ZMIENIĆ WYGLĄD BLOGA?
          ZAJRZYJ TAM =>>> szablon.blox.pl/html/
        • kasalamandra może być 02.06.05, 21:47
          ja się przyzwyczaję. Najważniejsze, że blog wygląda normalnie smile
        • redakcjak6 przejrzystość i kontrast 02.06.05, 22:34
          Jedna tym razem merytoryczna uwaga. Nowa strona główna mało przejrzysta jest.
          Brak kontrastów. Wzrok się rozpływa. Poprzednia może nie była zbyt
          wyrafinowana, ale było widać wyraźnie, co gdzie jest. Tutaj jest za dużo bieli.
          I dajcie spokój z tymi szablonami. Liczy się zawartość, a nie wygląd.
          Kreatywność, a nie wtórność.
      • mago66 Re: kolejne uwagi :-) 04.06.05, 15:27
        No a mnie teraz się podoba...seriosmileja tam lubię pomarańczki i wszystko widzę ..osmile
    • Gość: robert_bociaga Projekt nowej strony IP: 195.116.234.* 02.06.05, 19:11
      Owszem szata graficzna lepsza... tylko dlaczego druga połowa strony jest ŁYSA i
      trzeba przewijać w dół!!!

www.kulturowo.blox.pl
    • Gość: sanne Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.06.05, 19:12
      Zabrakło linków do nowych blogów!
    • errata1 Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 19:38
      Ależ to jest brzydkie - te zmiany....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka