Dodaj do ulubionych

spam na bloxie

28.03.06, 14:30
zauważyłam taką praktykę ostatnio i strasznie mnie ona wnerwia, żeby nie
powiedzieć dosadniej.
Ktos tam sobie 3 dni albo godzine temu załozył bloga, wchodzi na inne blogi i
w komentarzach uważa za stosowne zostawić adres czy link do tego swojego
bloga. Najczęściej są to komentarze rzadko związane z tekstem wpisu czy tam
notki i polegaja na głupawych okrzykach:
hej, pozdrawiam wiosennie!/link
super masz blogaska!/link
cos tam bla bla, zajrzyj do mnie!/link

itd. w ten deseń.

ja rozumiem, że nie jest wielka "szkodliwość społeczna "tego czynu, ale
doprawdy, to jakies niesmaczne jest. Dotąd bywało tak i bywa czasem, że jak
sie wchodzi do kogos, to sie czyta, komentuje lub nie i jak sie podoba, to
się wraca. A właściciel odwiedzonego bloga, jeśli uzna za słuszne, to sam
potem komentującego odwiedzi. Tak?

to tak jakby wejśc np. do bloku, byc nowym mieszkancem i biegac po klatkach,
otwierac każde drzwi i drzeć sie w progu: hej to ja, jakis tam!!! ale masz
super chatę! to cześć!!
i trzask drzwi.
bez sensu to dla mnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: hamakk Re: spam na bloxie IP: *.onecik.pl / 83.17.45.* 28.03.06, 19:47
      mnie to nie przeszkadza,a nawet dzieki takim linmkom kilka razy trafiłam na
      ciekawe blogi. Jesli Ci to przeszkadza, to je kasuj. Nie rozumiem o co ten hałas.
      • meteo_patka Re: spam na bloxie 28.03.06, 20:03
        żaden hałas, to po pierwsze.
        dziele się swoim wrażeniem i ciekawa jestem kto jeszcze ma podobne czy jestem
        odosobniona w tym odczuciu.
    • quant Re: spam na bloxie 28.03.06, 20:01
      Właściwie to masz rację... ale widać taka 'reklama' w postaci linków do swojego bloga jest niektórym potrzebna smile
      • bond700 Re: spam na bloxie 29.03.06, 19:17
        Kurde , a u mnie takich wpisów nie ma wink A tak lubię kpić z takich "pisarzy" smile

Meteo - apel dotyczy kultury a na to nic nie poradzisz smile

Pozdrawiam , bond700
    • antonina_74 Re: spam na bloxie 30.03.06, 11:07
      Mnie też takie komentarze wkurzają. Żeby jeszcze taki ktoś przeczytał cokolwiek
      u mnie zanim zostawi taki spam. Ale nie, cześć, super blogasek, zajrzyj do
      mnie. Z premedytacją potem do takich nie zaglądam.

> to tak jakby wejśc np. do bloku, byc nowym mieszkancem i biegac po klatkach,
      > otwierac każde drzwi i drzeć sie w progu: hej to ja, jakis tam!!! ale masz
      > super chatę! to cześć!!

a z tym się całkowicie zgadzam.
    • Gość: mama_kotula Re: spam na bloxie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:57
      "Siema, spoko blox, fajne notki itp., wpadnij do mnie"...
      Podobnie jak Antonina74, z premedytacją nie "wpadam".
      Drażni mnie coś takiego, bo jak ktoś nie raczy nawet jednego wpisu na moim
      blogu przeczytać i się jakoś (obojętnie jak) ustosunkować, to taka osoba nie
      zasługuje na moją uwagę w postaci odwiedzenia jej bloga, który właśnie raczyła
      zareklamować.
    • meteo_patka Re: spam na bloxie 30.03.06, 18:40
      to kurcze, jak by tu takim zwyczajom powiedzieć NIE?smile
      • unreserved Re: spam na bloxie 01.04.06, 21:54
        wystarczy napisać na stronie głównej bloxa, że takie spamowanie będą kasowane blogi big_grin big_grin i tak by to nie zadziałało... ale za to mniej dzieciaków panoszyłoby się po portalu smile
        • hrabina_feu Re: spam na bloxie 01.04.06, 23:34
          Taak, a kto to przeczyta?
          Robia sie bloxy popularne coraz bardziej a to jest cena za popularnosc,
          niestety...
          • meteo_patka Re: spam na bloxie 01.04.06, 23:46
            no nie wiem hrabina czy to zalezy od popularności bloga. miałam wrażenie
            niedawno, że akurat ty lansowałaś sie w ten sposób na kazdym blogu, jaki tylko
            pojawił się na liście z nowo napisanymi notkamibig_grin
            • hrabina_feu Re: spam na bloxie 17.04.06, 12:04
              Tak lansowałam sie z pozostawieniem komentarza i bez niego w kilku przypadkach,
              wzorujac sie na jednym takim, co przelecial sie po ilus tam bloga pozostawiajac
              komentarz, ktory zacytowałas. I zaprzestalam pozniej tych praktyk, wychodzac z
              zalozenia ze jesli nie mam nic do powiedzenia osobie, ktora napisala post, pod
              ktorym mialam umiescic link, to jakiz sens jest zapraszac ja do siebie?
              Nowa nie byłam, miałam za soba pol roku blogowania jako ktos inny. Własnie tu
              na bloxie. Przedtem sie nie reklamowałam, siedziałam cichutenko, czekajac na
              odkrycie. Pojawiajac sie nagle, wiedziałam ze beda sie ludziska zastanawiali,
              skad ta pyskaczka sie wziela. Gdym miała drugi raz wylansowac sie w ten sposob
              zrobiłabym to, bo te kilka glosow niezadowolonych, ktore sie pojawia co i raz
              sa niczym wobec tych ludzi, z ktorymi dzieki temu nawiazałam blogowe-kontakty.
              Nigdy bym nie poznala tylu wspaniałych ludzi, gdybym sie nie zareklamowała.
              Miałam bym z tego zrezygnowac? Bo znajdzie sie ktos komus sie to nie spodoba?
              To sprawa tego ktosia. Nie mozna przezyc zycia caly czas komus probujac sie
              przypodobac. I nie w sposob pogodzic wszystkich.
              Pozdrawiam swiatecznie smile
          • unreserved Re: spam na bloxie 02.04.06, 00:30
            ...i niestety masz rację. Teraz mamy spam, a ciekawe czym ludzie będą się reklamować za kilka lat na cudzych blogach smile
            • unreserved Re: spam na bloxie 02.04.06, 00:31
              (to było do Hrabiny wink zapomniałem dopisać
          • sanktuar Re: spam na bloxie 16.04.06, 22:56
            cze, troche wiem o spamie blogowym na bloxie, u mnie jest info- www.77.blox.pl
            w kategorii pomoc blogowa.
            • bond700 Re: spam na bloxie 19.04.06, 20:09
              Ciężko Hrabinie nie odmówić racji - jak czymś/kimś nie potrząśniesz to Cię nie
              odwiedzą. Albo odwiedzą choćby po to żeby nawtykać - w tym też jest metoda smile

A Meteo ma bloga zastrzeżonego więc nie bardzo rozumiem problem...
              • meteo_patka Re: spam na bloxie 25.04.06, 14:38
                bond, bo ja jestem czepliwa i drażni mnie to u innych.
                mam wrażenie podobne do takiego, że przychodze do kogoś na umówiona wizytę, a
                jak gospodarz otwiera mi drzwi, to ktoś nieznajomy sie pcha razem ze mnąbig_grin
                kumaszsuspicious
                • kaliope1 Re: spam na bloxie 30.04.06, 12:53
                  ja mam bardzo częste komentarze tego typu- super blogasek, zajrzyj do mnie
                  z zasady nie wpadam, co i tak autora komentarza nie rusza, bo on już dawno
                  zapomniał, u kogo ten swój mini-spamik zostawił
                  tylko ja mam satysfakcjęsmile))
                  a w ogóle to jakoś do tej pory było mi to obojętne i pewnie nadal zostanie- to
                  przecież tylko dzieci...
                  bo nie wierzę, że dorosła osoba marnowałaby czas na takie duperelesmile
                  albo ciekawię piszę i będą mnie czytać- albo smęty walę w nudnej formie- wtedy
                  pożegnam się ze sławąwink
                  a tak w ogóle ja traktowałabym bloga raczej jako miejsce, gdzie nawiązuje się
                  przyjecielskie kontakty z wybrańcami
                  na co komu wtedy ta popularność?
    • tomek1997 Re: spam na bloxie 03.05.06, 14:46
      Ale co komu zaszkodzi zobaczyć coś w rodzaju:
      "Ale ładne zdjęcia Zobacz moje
      --
      malpeczkaswiata.blox.pl "
      Przecież to tylko 3 linijki zwykłego tekstu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka