Dodaj do ulubionych

imię - zmiana

21.09.06, 10:37
Czy istnieje jakiś sposób na to aby moje notki i mój blog były podpisane innym nickiem niż login?

Ten którego chciałem użyć był zajęty jako login...
Obserwuj wątek
    • mpieck Re: imię - zmiana 21.09.06, 10:53
      Nie istnieje taki sposób.
    • sgk Re: imię - zmiana 21.09.06, 15:51
      Istnieją sposoby CSS, które pozwalają pokazać dowolny tekst w określonym
      elemencie strony WWW - takim trickiem zamiast realnego loginu może się pokazywać
      inny nick...
      • szarykot Re: imię - zmiana 28.09.06, 18:52
        mozesz, sgk, napisać o tym więcej?
        • sgk Re: imię - zmiana 29.09.06, 00:02
          Mogę smile
          Edytuj arkusz CSS bloga poprawiając następujące klasy:

.IPTautor {
          color: #fff; /*użyj koloru tła bloga, zeby schowac oryginalny login*/
          }
          .IPTautor::after {
          color: #888; /*uzyj dowolnego koloru*/
          content: "inny login"; /*wpisz login/text jaki ma sie pokazywac*/
          margin-left: -1.5em; /*poeksperymentuj z wielkosciami zaleznymi od dlugosci
          oryginalnego loginu*/
          }

Kluczem tu jest element ::after (po obiekcie) i właściwość content: "". Można
          też użyć metody ::before.
          UWAGA: metoda ta działa tylko w nowoczesnych przeglądarkach (np. Firefox, Opera
          9), czyli nie działa w Internet Explorerze. Żeby zastąpić element HTML jakimś
          innym elementem za pomocą CSS w IE, trzeba trochę pokombinować, co bez dostępu
          do kodu HTML bloxa jest trudne. O możliwościach poczytaj np. ten artykuł ->
          riddle.jogger.pl/2006/09/02/linie-poziome-ponownie-ladne-i-estetyczne/
    • elwinga_waw Re: imię - zmiana 28.09.06, 16:07
      Nazwy (adresu) bloga nie zmienisz. Aczkolwiek są np. darmowe aliasy www - np. dot.tk, w których możesz stworzyć dowlną domenę z końcówką .tk, zaimportować pod ten adres bloga, co robi się w dwa kroki i taki adres podać znajomym i wszędzie, gdzie do swojego bloga linkujesz.

Jeśli chodzi o podpis pod notkami, co sama z pewnych względów zastosowałam - sprawa jest prosta. Zakładasz sobie kolejne konto na gazecie. Z imieniem-loginem takim, jaki chcesz (o ile oczywiście jest dostępny). Ten login dodajesz jako administratora swojego bloga i kolejne notki dodajesz już spod niego...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka