zymnos 21.09.06, 10:37 Czy istnieje jakiś sposób na to aby moje notki i mój blog były podpisane innym nickiem niż login? Ten którego chciałem użyć był zajęty jako login... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sgk Re: imię - zmiana 21.09.06, 15:51 Istnieją sposoby CSS, które pozwalają pokazać dowolny tekst w określonym elemencie strony WWW - takim trickiem zamiast realnego loginu może się pokazywać inny nick... Odpowiedz Link Zgłoś
sgk Re: imię - zmiana 29.09.06, 00:02 Mogę Edytuj arkusz CSS bloga poprawiając następujące klasy: .IPTautor { color: #fff; /*użyj koloru tła bloga, zeby schowac oryginalny login*/ } .IPTautor::after { color: #888; /*uzyj dowolnego koloru*/ content: "inny login"; /*wpisz login/text jaki ma sie pokazywac*/ margin-left: -1.5em; /*poeksperymentuj z wielkosciami zaleznymi od dlugosci oryginalnego loginu*/ } Kluczem tu jest element ::after (po obiekcie) i właściwość content: "". Można też użyć metody ::before. UWAGA: metoda ta działa tylko w nowoczesnych przeglądarkach (np. Firefox, Opera 9), czyli nie działa w Internet Explorerze. Żeby zastąpić element HTML jakimś innym elementem za pomocą CSS w IE, trzeba trochę pokombinować, co bez dostępu do kodu HTML bloxa jest trudne. O możliwościach poczytaj np. ten artykuł -> riddle.jogger.pl/2006/09/02/linie-poziome-ponownie-ladne-i-estetyczne/ Odpowiedz Link Zgłoś
elwinga_waw Re: imię - zmiana 28.09.06, 16:07 Nazwy (adresu) bloga nie zmienisz. Aczkolwiek są np. darmowe aliasy www - np. dot.tk, w których możesz stworzyć dowlną domenę z końcówką .tk, zaimportować pod ten adres bloga, co robi się w dwa kroki i taki adres podać znajomym i wszędzie, gdzie do swojego bloga linkujesz. Jeśli chodzi o podpis pod notkami, co sama z pewnych względów zastosowałam - sprawa jest prosta. Zakładasz sobie kolejne konto na gazecie. Z imieniem-loginem takim, jaki chcesz (o ile oczywiście jest dostępny). Ten login dodajesz jako administratora swojego bloga i kolejne notki dodajesz już spod niego... Odpowiedz Link Zgłoś