Gość: fisz-ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 19:25 mam problem z edytorem zaawansowanym TinyMCE, gdy go ustawiam pojawia sie błąd na stronie adres bloga www.foodforsoul.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aludar Re: problem z edytorem 19.11.06, 05:58 Mam nadzieję, że Admini coś z tym problemem zrobią. Już kilka wątków jest na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: problem z edytorem 19.11.06, 13:23 Dlatego należy pisać w tych wątkach, zamiast zakładać nowy. Proszę odpowiedzeć na pytania: - jakich przeglądarek (nazwa+wersja) używacie - czy problem występuje na wszystkich przeglądarkach jakie macie - czy problem występuje na świeżo zainstalowancej przeglądarce bez jakichkolwiek pluginów - od kiedy występuje problem (najlepiej podać z dokładnością do dnia miesiąca). - czy problem występował również przed miesiącem i wcześniej (na początku listopada zaczeliśmy kompresować scrypty tinymce, aby szybciej sie ładowały)? - czy błąd występuje czasami czy zawsze? - czy działa u was edytor htmlArea? - czy problem występuje po wyczyszczeniu cache przeglądarki - czy pomaga wyłączeniu skanera antywirusowego? - czy instalowaliście niedawno jakieś pluginy do przeglądarki lub firewalle lub programy antywirusowe (zmiana konfiguracji, aktualizacja)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisz-ka Re: problem z edytorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:33 Internet explorer problem występuje tylko na Expolerze wersja 6.0, ale na Mozilli nie mogę wstawiać linków, przeglądarka nie jest świerzo zainstalowana problem występuje od 08.11.2006, nie występował przed miesiącem błąd występuje zawsze- zero możliwości edycji tekstu edytor html area działa wyczyściłam przeglądarkę - nie pomogło skanera nie wyłączę- cały czas był włączony i nic się nie działo Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: problem z edytorem 19.11.06, 20:41 Podaj napis, który wyskakuje w okienku, gdy wchodzisz na stronę mpieck.blox.pl/resource/ietest.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisz-ka Re: problem z edytorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 21:14 ;SP2; Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: problem z edytorem 19.11.06, 22:13 Masz IE z SP2 i to powinno działać, może twój antywirus, jeśli takowy posiadasz zaczął wycinać skompresowany skrypt? Jaki to jest dokładnie błąd javascript? W ostateczności możemy zrobić wersję edytora niespakowaną, ale to już ostateczność ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisz-ka Re: problem z edytorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 07:13 nie wiem jaki to jest błąd, pojawia się napis- gotowe ale wystąpiły błędy na stronie, jak mam to sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: problem z edytorem 20.11.06, 11:45 Naciśnij 2 razy na znak wykrzyknika przy komunikacie o błędzie, powinno pojawić się okienko z opisem błedu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisz-ka Re: problem z edytorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:43 pojawia sie napis - brak definicji TinyMCE Odpowiedz Link Zgłoś
aludar Re: problem z edytorem 21.11.06, 17:14 Odpowiedzi na pytania: - Używam Firefox 2 - Tak, występuje na Firefox 2 i IE - Tak, na świeżo zainstalowanym Firefox 2 (poprzednio 1.5) - Problem występuje od 08.11 - Przed miesiącem nie występował - Błąd występuje zawsze - Tak, edytor hymlArea działa - Tak, po wyczyszczeniu cache przeglądarki jest komunikat błędu - Działało przedtem, gdy antivir był włączony; teraz nie działa - Nie, nic nie było instalowane (poza Firefox 2), z początku myślałem, że jest to problem wersji ale się myliłem. Konsola błędów podaje zawsze ten sam komunikat: tinyMCE is not defined 158785.www.blox.pl/html/262145,2,6.html?true Wiersz: 332 -u mnie wiersz ten zawiera: mode : "textareas", Jeśli skopiuję kod strony z bloga do edytora na stronie: tinymce.moxiecode.com/example_full.php?example=true I poddam go tam obróbce, a później wkleję go z powrotem do bloga, jest ok. Tam edytor tinyMCE działa dobrze. Z poziomu blox-a nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: problem z edytorem 21.11.06, 17:51 A czy działa gdy antywirus jest wyłączony? Odpowiedz Link Zgłoś