Dodaj do ulubionych

Jak odwrócić kolejnośc wpisów?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 00:01
Jak w każdym blogu, wpisy idą do góry. Najnowszy jest na samej górze.
Poprzedni zaraz po nim. Najstarszy, czyli pierwszy jest na samym dole. Ale ja
chiałbym żeby było odwrotnie, ponieważ mój blog ma charakter poradnika i
bezsensownie wygląda, ludzie pogubią się w całym tekście, ponieważ cała jego
konstrukcja będzie nielogiczna i niezrozumiała. Ma być odwrotnie - najnowszy
wpis pojawia się na samym dole - tak jak na forum internetowym. Gdzie jest ta
opcja w blogu?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • t-800 Nie ma takiej opcji /bt. 11.12.06, 00:04

• cito1 Jest, ale non stop się zmęczysz albo pogubisz. 11.12.06, 09:11
        Ponieważ zamieszczam hmm czasami sztuki, opowiadania itp wspólnego autorstwa,
        które z wiadomych względów przekraczają pojemność jednego wpisu, a tu dopiero
        komicznie wyglądałoby przetasowanie kolejności. Znalazłam swój pomysł bardzo
        prosty. Robię to tak: najpierw klikam 'zapisz(?)' nie publikuj tylko ten drugi
        klawisz 'zapisz' chyba, a dopiero potem klikam publikuj w o d w r o t n e j
        kolejności. Ostatni wpis jako pierwszy, potem ten przedostatni go spycha w dół,
        a ostatni jest na samej górze. Kapujesz? Możesz tak robić ale np odznaczać
        rozdziałami.
        PZdr
        • eela Re: Jest, ale non stop się zmęczysz albo pogubisz 22.12.06, 12:37
          Szkic może być w dowolnym miejscu i jest on niewidoczny dla czytających. Dla wyglądu bloga i kolejności notek nie ma to żadnego znaczenia. Liczy się wyłącznie data opublikowania. Zasada jest taka, że najnowszy wpis jest na samej górze.
          Gdzie masz klawisz "publikuj w odwrotnej kolejności", bo ja go nie widzę. smile
          • cito1 Re: Jest, ale non stop się zmęczysz albo pogubisz 22.12.06, 15:32
            Publikujesz z podaną przez siebie zasadą tzn odwrotnie i wtedy kolejność robi
            się prawidłowa. Dokładnie to samo co ja napisałam.
            • eela Re: Jest, ale non stop się zmęczysz albo pogubisz 22.12.06, 16:36
              Nie bardzo rozumiem to sięganie lewą ręką do prawego ucha i to przez plecy. smile Żeby skorzystac z tej zasady, trzeba naprzód stworzyć kilka notek i je zapisać jako szkic. To jest dobre w porze urlopowej, kiedy nas dłużej nie będzie i prosimy zaprzyjaźnioną osobę, żeby nam co jakiś czas publikowała albo jak piszemy po trochu na jakąś okoliczność, którą przewidujemy.
              Założycielowi wątku chodzi zupełnie o co innego - o automatyczny układ odwrotny do istniejącego.
              A przy tej okazji - przydałaby się osobna strona albo kategoria na szkice bo jeśli się pisze po trochu i robi się poprawki a szkic jest daleko w dole, to sporo czasu zajmuje wracanie do niego.
              • cito1 Re: Jest, ale non stop się zmęczysz albo pogubisz 22.12.06, 17:44
                vide tytuł smile
                Zła metoda bo nie ma innej, ale skuteczna pod warunkiem, że podzieli temat na
                kolejne rozdziały.
    • tess24 Re: Jak odwrócić kolejnośc wpisów? 22.12.06, 12:02
      Chyba się nie da.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka