Dodaj do ulubionych

3 problemy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:37
Mam 2 problemy.
1. Jak wrzucić zdjęcie z internetu lub kompa we wskazane miejsce jak korzystam z prostego edytora?

2. Czy można zrobić jakąś kategorię której wpisy nie będą wyświetlane we "wszystkie". Bo jeżeli mam zakładkę "o autorze" to nie chciałbym aby w kategorii "wszystkie" się znajdowało.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziomuś Re: 3 problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:39
      I jeszcze jeden:

3. Czy można zrobić menu główne? Po prostu że jest jeden wpis z nazwami innych wpisów i po kliknięciu na jeden z nich wyświetla je? Jak to zrobić?
      • sgk Re: 3 problemy 18.01.07, 08:51
        Można to zrobić np. tak:
        1. zakładasz nową kategorię: MENU
        2. dodajesz w tej kategorii wpis, zawierający linki do innych, poukładany wg
        własnego pomysłu; pojedyncza notka ma jednak ograniczenie rozmiaru (sprawdź w
        pomocy) więc z czasem tych stron menu może być więcej niż jedna.
        3. dodatkowo jeśli chcesz, żeby blog "witał" odwiedzających tym menu, to
        ustawiasz kategorię MENU jako startową.
    • Gość: mika_p Re: 3 problemy IP: *.class145.petrotel.pl 17.01.07, 23:54
      To ty zadawałeś pytanie o listę, wypunktowanie ? Jeśli tak, to w mojej
      odpowiedzi miałes link do kursy HTML - tam własnie znajdziesz odpowiedź na to,
      jak wstawiać zdjęcia, a nawet co zrobić, zeby miało odpowiednie wymiary i
      siedziało po własciwej stronie notki.

O drugim nie wiem.

Co do trzeciego - jak już przestudiujesz stronę z kursem HTML, to mozesz sobie
      zrobić szkielecik wg przedstawionego tam przepisu i wrzucic tam linki do notek,
      zapisac jako plik .htm, wrzucić do zasobów bloga i wstawić jako zakładkę. Raz
      na jakiś czas (na przyklad co 3 notki, albo po kazdym nowym wpisie) edytujesz
      plik na dysku, dodajesz linki, wywalasz stary plik z bloga, wstawiasz nowy (o
      takiej samej nazwie) i masz nowy spis treści.

Jak poczytasz stronę z linka dłużej, to się nauczysz jak zrobic ten spis tresci
      tak, zeby wyglądał jak reszta bloga smile)
      • kreatywni Re: 3 problemy 24.06.07, 23:04
        Mika, czy mogłabyś podać link o którym wspominasz w tym wątku? Szukam, szukam i nie mogę go nigdzie znaleźć...

Pozdrawiam
        Ania
        • mika_p Re: 3 problemy 25.06.07, 10:47
          Nie pamiętam, który to był, ale zapewne ten:
          webmaster.helion.pl/kurshtml/beginner/beginner.htm
          Sama z niego korzystam i wszystkim podaję.
          • kreatywni Re: 3 problemy 25.06.07, 22:38
            Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka