Dodaj do ulubionych

mam problem z dodaniem wpisu

27.07.07, 20:39
Pierwszy raz mam taki problem. Po ustawieniu opcji dodaj nowy wpis otwiera
się miejsce do pisania, ale bez ikonek - do linkowania, wszystkich.
próbowałam kilkanaście razy, też przy edytowaniu starych wpisów. Co jest
grane? Czy to mój komputer, czy coś u Was?
Obserwuj wątek
    • przekrojone_kiwi Re: mam problem z dodaniem wpisu 27.07.07, 21:21
      przekrojone_kiwi napisała:

> Pierwszy raz mam taki problem. Po ustawieniu opcji dodaj nowy wpis otwiera
      > się miejsce do pisania, ale bez ikonek - do linkowania, wszystkich.
      > próbowałam kilkanaście razy, też przy edytowaniu starych wpisów. Co jest
      > grane? Czy to mój komputer, czy coś u Was?
      Jednak to nie mój komputer. Zalogowałam się na gender. blox, gdzie mam
      uprawnienia i tam w oknie pojawiają się normalnie wszystkie ikonki. Dlaczego
      nie pojawiają się na moim blogu www.marysialada.blox.pl? CHCĘ PISAĆ!
      • purple_haze Re: mam problem z dodaniem wpisu 27.07.07, 22:32
        może znów ktoś się zakradł wink

a poważnie - wyczyść cache przeglądarki i spróbuj jeszcze raz
        • Gość: przekrojone_kiwi Re: mam problem z dodaniem wpisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 23:08
          co mam wyczyscić? nie rozumiem co to cache przegladarki. poza tym kliknełam w
          ustawienia edytora i w nerwach cos przestawiłam, nie wiem jak i cO, ale teraz
          juz w ogóle nie moge pisać... Co mam robić? Chyba pójdę spać. Ale bez żartów,
          ja nie weim, czy to się ktos nie zakradł. To wyglada jakby ktos mi cos
          poprzestawiał.
          • purple_haze Re: mam problem z dodaniem wpisu 27.07.07, 23:26
            Gość portalu: przekrojone_kiwi napisał(a):

> co mam wyczyscić? nie rozumiem co to cache przegladarki.

pliki tymczasowe i takie tam

> poza tym kliknełam w ustawienia edytora i w nerwach cos przestawiłam, nie wiem
            > jak i cO, ale teraz juz w ogóle nie moge pisać...

to kliknij znów, na spokojnie, i przestaw znowu - edytor z ikonkami nazywa się
            Tiny (coś tam)

> Co mam robić?

nie klikać na oślep + to, co napisałam wyżej

> Chyba pójdę spać.

i słusznie - wyspany człowiek ma świeższe spojrzenie na sprawy

> Ale bez żartów, ja nie weim, czy to się ktos nie zakradł.

znowu? pewnie ten sam psychol co poprzednio ;DDD od tyłu big_grin

> To wyglada jakby ktos mi cos poprzestawiał.

no, na to wygląda. i ja nawet wiem kto - przekrojone_kiwi albo kazia wink
            • Gość: przekrojone_kiwi Re: mam problem z dodaniem wpisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 23:36
              ha!ha!u mnie tylko jedna osoba ma dostęp.nie znam pani szczuki w żadnym wypadku
              na tyle, aby marzyc o tym ,by pisała ze mna dziennik. a jesli żartujesz, to ona
              może sie na ciebie obrazić smile))wtedy napisałam, ze od tyłu itp, bo chciałam sie
              dyplomatycznie wymiksowac z kiszki, jaką wywołało to zdarzenie.klikałam z
              powrotem w ten edytor Tiny tra ta ta... ale mimo tego nic nie działa. Pliki
              tymczasowe? Co to? Czy może rano jakis admin mógłby zalogowac się w moim
              zgwałconym blogu i przestawic mi te edytory. Ja sama nie wiem, czy umiem.Mój
              sąsiad informatyk wyjechał chyba...Błagam osobe uprawniona o wejście tam i
              naprawienie usterki.
              p.s. teraz przysni mi się kazia, która pisze ze mna bloga, a ja o tym nie wiem.
              • purple_haze Re: mam problem z dodaniem wpisu 27.07.07, 23:55
                > klikałam z powrotem w ten edytor Tiny tra ta ta... ale mimo tego nic nie
                > działa.

to znak, że pora spać wink

> Pliki tymczasowe? Co to?

jak się nie wie, to lepiej nie klikać rozpaczliwie na oślep - taka rada na
                przyszłość
                ale do rzeczy - jakiej przeglądarki używasz?

> Czy może rano jakis admin mógłby zalogowac się w moim zgwałconym blogu i
                > przestawic mi te edytory.

znowu *zgwałconym*?! biedny blogasek...
                ło jessu...
                • Gość: przekrojone kiwi Re: mam problem z dodaniem wpisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 01:57
                  dżizas, już wszystko działa, oczień w pariadkie. Wydaje mi się, że to NASA
                  testuje metody międzygalaktycznej hipnozy serwerów w czasie pełni księżyca (
                  jestem fanką Agentki Alias). A może wieczorem serwerownia jest przeciażona i
                  dlatego tak podle było?. Przeglądarka jest Internet Eksplorer, tak myślę.Rzadko
                  klikam na oślep, ale zdenerwowałam się.
                  BTW a jak z paska przegladarki jak sie rozwinie mozna skasować adres? Ja nie
                  mogę.
          • quentiin Re: mam problem z dodaniem wpisu 28.07.07, 09:37
            Gość portalu: przekrojone_kiwi napisał(a):
            > ja nie weim, czy to się ktos nie zakradł. To wyglada jakby ktos mi cos
            > poprzestawiał.

Gang Złodziei Ikonek z pewnością. Swego czasu było o nich głośno, gdy ukradli
            premierowi ikonkę Internet Explorera i się nie umiał do swojego konta bankowego
            dostać. Sprawę zatuszowano wymyślając jakąś przykrywkę. Nikomu nie było w smak,
            że grupa hackerów dostała się do kompa premiera.

Spodziewaj się w najbliższym czasie listu. Premier też taki dostał. Podobno Gang
            Złodziei Ikonek napisał w nim: "Mamy Twoją ikonkę [tu dołączone było zdjęcie
            ikonki na tle najnowszego numeru Wyborczej]. Jeśli w ciągu dwóch dni nie
            przelejesz na nasze tajne konto na Kajmanach stu tysięcy złotych, to jej już
            nigdy nie zobaczysz".
            • kreatywni Re: mam problem z dodaniem wpisu 28.07.07, 11:14
              quentiin napisał:

> Gość portalu: przekrojone_kiwi napisał(a):
              > > ja nie weim, czy to się ktos nie zakradł. To wyglada jakby ktos mi cos
              > > poprzestawiał.
              >
              > Gang Złodziei Ikonek z pewnością. Swego czasu było o nich głośno, gdy ukradli
              > premierowi ikonkę Internet Explorera i się nie umiał do swojego konta
              bankowego
              > dostać. Sprawę zatuszowano wymyślając jakąś przykrywkę. Nikomu nie było w
              smak,
              > że grupa hackerów dostała się do kompa premiera.
              >
              > Spodziewaj się w najbliższym czasie listu. Premier też taki dostał. Podobno
              Gan
              > g
              > Złodziei Ikonek napisał w nim: "Mamy Twoją ikonkę [tu dołączone było zdjęcie
              > ikonki na tle najnowszego numeru Wyborczej]. Jeśli w ciągu dwóch dni nie
              > przelejesz na nasze tajne konto na Kajmanach stu tysięcy złotych, to jej już
              > nigdy nie zobaczysz".

wink)))))
              • przekrojone_kiwi Re: mam problem z dodaniem wpisu 28.07.07, 17:46
                Muszę negocjować z Porywaczami Ikonek, bo znowu mi porwali. Wczoraj po południu
                first tajm, potem o drugiej nad ranem były. Teraz znowu nie ma a edytor jest
                ustawiony zaawansowany edytor tekstowy Tiny coś tam. Dlaczego tak się dzieje?
                Czy porywacze działają na pół etatu, czy chcą zmusic mnie do zmiany pory
                nadawania komunikatu? O co, do krośćset, chodzi w tym?
                • quentiin Re: mam problem z dodaniem wpisu 28.07.07, 19:29
                  > edytor jest ustawiony zaawansowany edytor tekstowy Tiny coś tam.

Nie ma takiego smile Albo tekstowy albo Tiny coś tam. A jak ustawisz zaawansowany
                  edytor HTMLArea to też nie będzie ikonek?

Nie instalowałaś czegoś? Niekoniecznie związanego z bloxem? Ja kiedyś
                  zaawansowałem plugin ułatwiający ściąganie z megaupload i wcięło nie tylko
                  ikonki, ale i okno do wpisywania tekstu smile Choć w przeciwieństwie do Twojej
                  sytuacji nie pojawiało się to i znikało tylko zniknęło raz a dobrze.

A Gang słyszałem, że nerwy ma, może dlatego tak wrednie działa. W swoim
                  doskonałym planie nie wzięli pod uwagę, że po kradzieży ikonki IE premier na
                  konto się nie dostanie i nie będzie mógł okupu przelać. Ot ironia losu. Może
                  dlatego teraz tak wrednie działają.
                  • przekrojone_kiwi Re: mam problem z dodaniem wpisu 30.07.07, 23:45
                    Boję się smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka