Dodaj do ulubionych

WIzy do USA

08.01.04, 09:02
ostatnio usmialem sie kiedy przeczytalem, ze Polska chce wprowadzic wizy dla
obywateli amerykanskich, poniewaz Stany nie znosza wiz dla dla obywateli
polskich.
To nikomu nie zaszkodzi. Wiekszosc obywateli amerykanskich przyjezdzajacych
do Polski jest polskiego pochodzenia i w razie czego wyrobi sobie polski
paszport w polskim konsulacie. Natomiast Amerykanie, ktorzy nie sa
pochodzenia polskiego i musza przyjezdzac do Polski w interesach lub na
wakacje to stac ich bedzie na zaplacenie za polska wize. Watpie, zeby ktorys
z nich przyjechal do Polski pracowac nielegalnie.
Polska w ten sposob nie wymusi na Stanach zniesienia wiz dla obywateli
polskich. Wladze polskie mialy w rekach dobre karty przetargowe na ktorym
Stanom zalezalo. Jak na przyklad zakup samolotow czy zaangazowanie polskie w
Iraku. We wlasciwym momecie nie uzyto ich.

Pozdrawiam
Adam
Obserwuj wątek
    • thorgallpl Re: WIzy do USA 08.01.04, 11:30
      cholera adam,o jakich ty kartach pszetargowych piszesz bo u nas we wiosce to
      jak w karciochy gramy nie i nie to ze nie umiemy grac w karty bo ja z frankiem
      i jozkiem w karciochy rzniemy chyba z 30lat i kurde my o kartach pszetargowych
      nie slyszeli...jaka to gra? jaka podobna do 'wujka" albo pokiera? jakie fanty
      trza zastawiac jak sie cóś tam pszegra?? ty adam jestes taki madry a my z
      kumplami jesczze bardziej wku...pszepraszam ale my sie denerwujemy jak wychodzi
      na to ze my takie glaby kapusciane...bo u nas na wsi to jak kto ksiaszke
      pszeczyta kiedys? biblioteka sie spalila...a raczej jo spalili bo u nas we
      wiosce to nikt wyngla nie mial i trza bylo pszerzyc jako to my z chlopami
      ksioszki wzieli i w piecu palili...soltysa syn mnie czytac i pisac troche
      nauczyl a wiem rze bledy robie bo ja dysflektyk chiba i lekarz mi powiedzial ze
      najlepszy zawod dla mnie to polityk bo oni duzo mogo a umiec nic nie muszom to
      ja tera do samoobrony leppera co z ananem kofanem siem pszyjazni(tak renia
      beger muwila w telewizjii)wstompilem i siem dostalem na pszewodniczomcego
      regjonu i nawet tzrzy krawaty dostalem ci ja i to wiecej nisz normalny czlonek
      bo oni dostajom najwyrzej 1 taki bialo czerwony
      ps.to jak adamnyc z tym omegom?bo moja baba siem niecierpliwi ..napisz chociarz
      jedno slowo czy juz omegi dowiezli do polski bo moze ja i babie sam
      kupie ,chiba te moje 600polskich nowych zloty starczy,,...a wlasnie wczoraj w
      nocy dzwonil do mnie muj pszyjaciel z nowiego jorku i muwil ze te omegi cy cóś
      to muzyni na tajm skuer cy jakóś tam za 20 doliary opychajom to jam pomyslal ze
      to jakie podrubki ale on i mowi ze ta hameryka to raj i kazdy morze kupic sem
      omegie za 20 i 4000doliary bo hameryka to taki pszedsionek raju cy cóś tak mi
      po pijaku godoł, to tak jak kiedys w polsce dobsze bylo bo muwili "aby polska
      rosla w sile a ludziom zylo sie dostatnio" to w hameryce tera sciagneli od nas
      i muwiom"aby hameryka rosla w sile a karzdemu na omegie starczylo"
    • spec5150 Re: WIzy do USA 08.01.04, 14:34
      adamnyc napisał:

> ostatnio usmialem sie kiedy przeczytalem, ze Polska chce wprowadzic wizy dla
      > obywateli amerykanskich, poniewaz Stany nie znosza wiz dla dla obywateli
      > polskich.
      > To nikomu nie zaszkodzi. Wiekszosc obywateli amerykanskich przyjezdzajacych
      > do Polski jest polskiego pochodzenia i w razie czego wyrobi sobie polski
      > paszport w polskim konsulacie. Natomiast Amerykanie, ktorzy nie sa
      > pochodzenia polskiego i musza przyjezdzac do Polski w interesach lub na
      > wakacje to stac ich bedzie na zaplacenie za polska wize. Watpie, zeby ktorys
      > z nich przyjechal do Polski pracowac nielegalnie.
      > Polska w ten sposob nie wymusi na Stanach zniesienia wiz dla obywateli
      > polskich. Wladze polskie mialy w rekach dobre karty przetargowe na ktorym
      > Stanom zalezalo. Jak na przyklad zakup samolotow czy zaangazowanie polskie w
      > Iraku. We wlasciwym momecie nie uzyto ich.
      >

to jest kwestia honoru i popieram ta inicjatywe.
      na ukrainie amerykanin musi wykazac, ze ktokolwiek z ukrainy go zapraszal
      bedzie mial pieniadze, zeby utrzymac tego amerykanina. wiemy jak jest ale
      wyszli z jakas twarza.

druga rzecz to z tymi odciskami - to juz w ogole kompromitacja. akurat anglia,
      ktorej obywatelem byl niedoszly zamachowiec Reed (ten od bomby w tenisowkach)
      jest z tego zwolniona.
      • manio15 Re: WIzy do USA 08.01.04, 15:22
        spec5150 napisał:

> adamnyc napisał:
        >
        > > ostatnio usmialem sie kiedy przeczytalem, ze Polska chce wprowadzic wizy d
        > la
        > > obywateli amerykanskich, poniewaz Stany nie znosza wiz dla dla obywateli
        > > polskich.
        > > To nikomu nie zaszkodzi. Wiekszosc obywateli amerykanskich przyjezdzajacyc
        > h
        > > do Polski jest polskiego pochodzenia i w razie czego wyrobi sobie polski
        > > paszport w polskim konsulacie. Natomiast Amerykanie, ktorzy nie sa
        > > pochodzenia polskiego i musza przyjezdzac do Polski w interesach lub na
        > > wakacje to stac ich bedzie na zaplacenie za polska wize. Watpie, zeby ktor
        > ys
        > > z nich przyjechal do Polski pracowac nielegalnie.
        > > Polska w ten sposob nie wymusi na Stanach zniesienia wiz dla obywateli
        > > polskich. Wladze polskie mialy w rekach dobre karty przetargowe na ktorym
        > > Stanom zalezalo. Jak na przyklad zakup samolotow czy zaangazowanie polskie
        > w
        > > Iraku. We wlasciwym momecie nie uzyto ich.
        > >
        >
        > to jest kwestia honoru i popieram ta inicjatywe.
        > na ukrainie amerykanin musi wykazac, ze ktokolwiek z ukrainy go zapraszal
        > bedzie mial pieniadze, zeby utrzymac tego amerykanina. wiemy jak jest ale
        > wyszli z jakas twarza.
        >
        > druga rzecz to z tymi odciskami - to juz w ogole kompromitacja. akurat
        anglia,
        > ktorej obywatelem byl niedoszly zamachowiec Reed (ten od bomby w tenisowkach)
        > jest z tego zwolniona.
        >
        mało tego odciski dotyczą tylko lotnisk ! na granicach lądowych po staremu !
        Wobrażam sobie od razu arabskiego Francuza lub Niemca , który na luzie wjeżdża
        limuzyną od Kanady i polska babulę w wieku 85 wiosem odciskaną jak przestęca
        tylko dlatego że przyleciała LOTem.

Nasz rząd jest zupełnie do dupy!!!!!!!!!!. Masz absolutną rację. Siedzimy
        cicho i tak gówno z tego mamy.

Adaś jako "jedyny prawdziwy" amerykaniec zupełnie nie rozumie o czym pisze (
        jak zawsze). Oczywiście że ewentualne retorsje nie dotkna USA toteż tym
        bardziej należy je wsprowadzić. Polityka to również gra pozorów. No i podobno
        strasznie honorni my Polacy jesteśmy !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka