Dodaj do ulubionych

jak moge wynajac mieszkanie na wakacje w Krakowie?

28.06.05, 19:37
planuje wakacje w Krakowie, sierpien lub lipiec 2006. ale wolalabym wynajac
mieszkanie na miesiac lub dwa miesicace zamiast placic za hotel. mysle ze
mieszkanie bedzie duzo tansze.

jak moge znalezc takie mieszkanie? szukalam przez internet, ale to nie takie
proste. i tak naprawde to nie znam Krakowa, i nie wiem jakie sa dobre
dzielnice. jezeli ktos moze mi pomoc bylabym bardzo wdzieczna.

np. chcialabym wynajac mieszkanie w bloku z placem zabaw dla dzieci, cos
takiego jak w Elku. czy istnieja takie osiedla w Krakowie?

pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sarna2003 najladniejsza dzielnica w Krakowie? 28.06.05, 20:29
      jakie sa ladne i bezpieczne dzielnice w krakowie?

np. Stare miasto? Baranowice? Srodmiescie? gdzie jest ladnie? gdzie warto
      wynajac mieszkanie w czasie wakacji w krakowie?
    • sarna2003 czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 28.06.05, 20:57
      czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? bo mam mozliwosc wynajecia tam mieszkania
      to pytanie: czy warto????
      • ralston Re: czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 28.06.05, 23:29
        Znam tylko kiełbasę podwawelską. U mnie na osiedlu można kupić taką z ełckich
        zakładów mięsnych. Niezła.
        • sarna2003 Re: czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 29.06.05, 03:15
          ralston napisał:

> Znam tylko kiełbasę podwawelską. U mnie na osiedlu można kupić taką z ełckich
          > zakładów mięsnych. Niezła.

a u nas jest tylko krakowska albo te kabanosy, i nic wiecej!
          szkoda ze nie znasz osiedla podwawelskiego, hehe.

• ralston Re: czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 29.06.05, 09:26
            Ale znam wiele innych osiedli z placami zabaw dla dzieci.
            • mobb Re: czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 29.06.05, 09:52
              ja jako przyjciel saren i innych łagodnych zwierzątek chciałbym Tobie Sarenko
              poradzić żebyś o krakowskie osiedla zapytała może na forum Krakowa a nie Ełku.
              Ale to tylko taka nieśmiała sugestia...
              • ralston Re: czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 29.06.05, 10:08
                Ale może Sarna w ten zawoalowany sposób zaczepia jedynego chyba tutaj ełckiego
                Krakusa?
                • freeman8 Re: czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 29.06.05, 14:27
                  ralston napisał:

> Ale może Sarna w ten zawoalowany sposób zaczepia jedynego chyba tutaj
                  ełckiego
                  > Krakusa?

Przeceniasz Ralstonie jej inteligencję! - to po pierwsze,
                  A po drugie to to jakie to nowobogackie,przyjechać z USA do Krakowa,którego się
                  nie zna i wynająć tam mieszkanie.
                  Jedynym pozytywem jest to,że dzieci będą mogły zobaczyć perę polskiej kultury.
                  • ralston Re: czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 29.06.05, 14:57
                    freeman8 napisał:

>
                    > Przeceniasz Ralstonie jej inteligencję! - to po pierwsze,
                    > A po drugie to to jakie to nowobogackie,przyjechać z USA do Krakowa,którego
                    się
                    >
                    > nie zna i wynająć tam mieszkanie.
                    > Jedynym pozytywem jest to,że dzieci będą mogły zobaczyć perę polskiej kultury.

Hehe - Perłę, to już prędzej na Lubelszczyźnie mozna zobaczyć. Tam występuje w
                    każdym sklepie osiedlowym ;)
                  • sarna2003 Re: czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 29.06.05, 15:24
                    freeman8 napisał:

> ralston napisał:
                    >
                    > > Ale może Sarna w ten zawoalowany sposób zaczepia jedynego chyba tutaj
                    > ełckiego
                    > > Krakusa?
                    >
                    > Przeceniasz Ralstonie jej inteligencję! - to po pierwsze,
                    > A po drugie to to jakie to nowobogackie,przyjechać z USA do Krakowa,którego
                    się
                    >
                    > nie zna i wynająć tam mieszkanie.
                    > Jedynym pozytywem jest to,że dzieci będą mogły zobaczyć perę polskiej kultury.

dlaczego tak myslisz?

myslalam tez jechac do Pragi albo do Zakopanego, ale Krakow wydawal mi sie
                    lepszym wyborem. jade z moja mama i corkami, a potem dojedzie moj maz na
                    tydzien, nie chcialam byc w malym pokoju w hotelu, bo mieszkanie zawsze jest
                    wygodniejsze, a mam zamiar byc w Krakowie co najmniej miesiac, chce zeby corki
                    podszkolily polski jezyk. lubie takze Gdansk bo tam rokrocznie jezdzilam tam
                    na wakacje, ale to nie Krakow, ktory tez kocham chociaz bylam tam tylko 2 razy
                    jako dziecko. Sandomierz tez kocham, dlatego moze tam pojedziemy na wycieczke?

co innego myslisz powinnam zrobic??????? zeby to nie bylo 'nowobogackie'????

sarna.
                • sarna2003 Re: czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 29.06.05, 15:18
                  ralston napisał:

> Ale może Sarna w ten zawoalowany sposób zaczepia jedynego chyba tutaj
                  ełckiego
                  > Krakusa?

a kim on jest??????????? napisz bo nie wiem, :) prosze..
              • sarna2003 Re: czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 29.06.05, 15:17
                mobb napisał:

> ja jako przyjciel saren i innych łagodnych zwierzątek chciałbym Tobie Sarenko
                > poradzić żebyś o krakowskie osiedla zapytała może na forum Krakowa a nie Ełku.
                > Ale to tylko taka nieśmiała sugestia...

juz to zrobilam, ale tam te forum pedzie o szybszym tempie, i moje pytanie po 5
                minutach bylo na dole i nikt nic nie odpowiedzial, dlatego pomyslalam o naszym
                Elku??/ dziekuje za sugestie.
            • sarna2003 Re: czy Osiedle Podwawelskie jest ladne? 29.06.05, 15:15
              ralston napisał:

> Ale znam wiele innych osiedli z placami zabaw dla dzieci.

nie znam Krakowa, dlatego pytam. wiem, ze tam jest nowy wodny park, ktory bije
              elcka plywalnie. ale boje sie troche tego mieszkania nie wiadomo gdzie....
              • mrozosia No tak 29.06.05, 15:24
                wodny park jest w Grodzie Kraka najwieksza atrakcja;-P
                A jesli to osiedle podwawelskie to tez bym sie bala, wszak moze tam jaki Smok
                mieszka...
                • ralston Re: No tak 29.06.05, 15:25
                  mrozosia napisała:

> wodny park jest w Grodzie Kraka najwieksza atrakcja;-P
                  > A jesli to osiedle podwawelskie to tez bym sie bala, wszak moze tam jaki Smok
                  > mieszka...

Smog na pewno. Czy smok - nie wiem.
                  • sarna2003 Ralston, czy ty mieszkasz w Krakowie, Bialymstoku/ 29.06.05, 15:29
                    ralston napisał:

> mrozosia napisała:
                    >
                    > > wodny park jest w Grodzie Kraka najwieksza atrakcja;-P
                    > > A jesli to osiedle podwawelskie to tez bym sie bala, wszak moze tam jaki
                    > Smok
                    > > mieszka...
                    >
                    >
                    > Smog na pewno. Czy smok - nie wiem.
                    • ralston Re: Ralston, czy ty mieszkasz w Krakowie, Bialyms 29.06.05, 15:34
                      Ja? Ja na Bielanach.
                • sarna2003 Re: No tak 29.06.05, 15:27
                  mrozosia napisała:

> wodny park jest w Grodzie Kraka najwieksza atrakcja;-P
                  > A jesli to osiedle podwawelskie to tez bym sie bala, wszak moze tam jaki Smok
                  > mieszka...

ja sie nie boje tego osiedla, bo nie wiem jak tam jest. szukam dobrej dzielnicy
                  w Krakowie do wynajecia mieszkania na okres wakacyjny i to tyle........

np. w Elku unikalabym ulicy Orzeszkowej..........a szukalabym mieszkania obok
                  duzego kosciola. Krakow jest wiekszy ale napewno tez sa rozne dzielnice....
                  • ralston Re: No tak 29.06.05, 15:37
                    Unikaj Huty.
    • magdagg2 Re: jak moge wynajac mieszkanie na wakacje w Krak 01.07.05, 18:13
      spanie.pl/szukaj/?wojewodztwo=7&fwoj=7&kraj=pl&miejscowosc=Krak%F3w&typ_obiektu=0&szukaj=SZUKAJ
      zobacz moze tutaj,zawsze mozesz zadzwonic i zapytac
      • magdagg2 Re: jak moge wynajac mieszkanie na wakacje w Krak 01.07.05, 18:20
        elegant.spanie.pl/?rk=20
        lilia7.spanie.pl/?rk=20
        fajnepokoje.spanie.pl/?rk=10
        pustynnaroza.spanie.pl/?rk=10
        folio.spanie.pl/?rk=10
        klonowska.spanie.pl/?rk=10
        • sarna2003 Re: jak moge wynajac mieszkanie na wakacje w Krak 02.07.05, 22:47
          dziekuje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka