Dodaj do ulubionych

Sprzątanie

30.12.05, 12:15
Kiedy Ełk ucywilizują i wprowadzą nakaz sprzątania po zwierzętach, jak w Olsztynie i Suwałkach?
Obserwuj wątek
    • ralston Re: Sprzątanie 30.12.05, 14:46
      A w Olsztynie i Suwałkach przestrzega się tych nakazów?
    • koks77 "O małym krecie, który chciał wiedzieć, kto mu..." 30.12.05, 17:45
      fakty.interia.pl/lok/warm/news?inf=700707
      Kolega jest po lekturze i prowadzi dochodzenie z urzędu (miasta)?
    • ralston Re: Sprzątanie 05.01.06, 18:00
      W Warszawie po zimie aż strach chodnikiem przejść jak się wyłoni spod śniegu
      to, co pieski tam zostawiły...
      • koks77 Re: Sprzątanie 05.01.06, 18:11
        Nie posiadam pieska, ale wydaje mi się, że ludzie płacą miastu za tę (wątpliwą)
        przyjemność posiadanie zwierzaka. Więc sprzątanie po nich spada na stosowne
        służby...zresztą widziałem już gościa z takim odkurzaczem wciągającym `guano`
        gołębi na Długim Targu w Gdańsku, co prawda było to na kilka godzin przed wizytą
        Szredera i Kwaśniewskiego w Dworze Artusa więc pewnie robią to "od święta"
        • manio15 Re: Sprzątanie 05.01.06, 22:24
          faktycznie ludziska płacą podatek od psa (chyba od luksusu?) od kota juz
          nie.Jestem przyjaźnie nastwiony do wszelkiej zwierzyny , ale wierzcie mi że nie
          witam z uśmechem wielkiej kupy przed furtką , jakiej nie powstydził by sie i
          ludzki mistrz sumo . Nawet w dupę nie kopnę jak bohater "dnia swira" (o
          bezpośrednim rewanżu ani pomyślę) bo pies sąsiada , a sąsiada trzeba szanować
          bo następny może być gorszy :) Podobnie koty uwielbiaja sie wysrywać w
          piaskownicy - ale ten bol rozumieją tylko rodziciele, szczegolnie uswiadomieni
          w parazytologii. Posiadanie zwirzaka to odpowiedzialność : konieczność
          opieki,leczenie i z całą pewnością zapewnienia defekacji w stosownym miejscu.
          Zbieranie kupy jest normą w krajach skandynawskich , u nas trudno sobie
          wyobraazić strażników pilnujących czy ktoś nie nasra nielegalnie. Problem zatem
          jak zwykle nie w przepisach (bo sa i w naszym grodzie nie tylko w stolecznych
          Suwaliszkch) , czy ich egzekwowaniu ( widze wiele pilniejszych zadan) , ale jak
          zwykle wymaga to pewnej edukacji i nawykow. Proponuję zacząć od zwyklego
          podnoszenia rzuconego papieru (pod warunkiem że wcześniej nie był użyty
          sanitarnie) czy pustej butelki na spacerku. Zbieraniem gówien zajmiemy się jak
          juz naprawdę i na pewno nie będzie już czym.Ponieważ nasze społeczeństwo jest
          mniej wiecej na poziomie wspomnianej skandynawii z lat 60-tych XXw to na
          właściwy stosunek do bydlątek i wszelkich aspektów ich bytowania, wyrobimy
          sobie za jakieś 40 lat. Problem mnie nie dotyczy bo nie zamierzam w tak
          szacownym wieku zajmować się zwierzakiem.
          • ralston Re: Sprzątanie 05.01.06, 23:26
            Jest szansa że dogonimy szybciej niż za 40 lat. W kulturowych aspektach zdajemy
            się gonić szybciej niż w gospodarce...
    • musset Re: Sprzątanie 06.01.06, 07:44
      projekt regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie miasta Ełk.
      znajdyje się na: elk-um.bip-wm.pl/public/get_file.php?name=regulamin+-
      +czystosci.pdf&id=79055
      W styczniu mają go uchwalić? ????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka