lisia312 08.01.11, 19:18 Zarezerwowałam apartament Flora na II połowę sierpnia. Był ktoś i coś może opisać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisia312 Re: Co tam jest ciekawego ? 08.01.11, 22:52 niedaleko Sopron, nie wiem co ciekawego właśnie chciałabym się dowiedzieć. maps.google.pl/maps?hl=pl&expIds=25657,27955&xhr=t&q=tychy+mapa&cp=4&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Tychy&gl=pl&ei=LNwoTcXwNomdOvj_rJID&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&sqi=2&ved=0CBoQ8gEwAA Wiesz wiśloku, że ja jeżdżę tam, gdzie ptaki zawracają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Co tam jest ciekawego ? 09.01.11, 00:05 Zajrzałem na google.maps i skojarzyłem. Teraz wiem, gdzie to jest. tiny.pl/hc9vr Cóż, moim zdaniem Sopron to MOJE największe ROZCZAROWANIE na Węgrzech, spodziewałem się mini-Krakowa, a miasto Sopron przypomina syf z nędzą, z przewagą syfu. W centrum starówki dominują rudery, obskurne domy, syp[ie się tynk, coś takiego nawet za komuny w Krakowie u nas nie było. Szaro, szaro i jeszcze raz szaro. Jest kilka ładnych miejsc, ale ogólne wrażenie niekorzystne. Poza starówką są blokowiska i duże sklepy dla Austriaków i Węgrów, takie same jak w Polsce. W porównaniu do zadbanego Györ przepaść Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Co tam jest ciekawego ? 09.01.11, 00:15 Na 100% fajnie jest po austriackiej stronie. Znam Podersdorf am See z latarnią. Wszędzie możńa kupić za kilka euro za flaszkę doskonałe wino. Jezioro Nezyderskie jest ładne i można poływać statkiem. Jedznie droższe niż na Węgrzech. Jest śliczny i bardzo zadbany Sarvar, rewelacyjny zamek - zupełne przciwieństwo obskurnego Sopron. W zeszłym roku byliśmy w Bukfurdo, ładne uzdrowisko, zadbane, warto odiwedzić. Opłaca się kupować przy głównych drogach kociołki do gulaszu, śmieszne ceny w porównaniu do tych w Polsce. Węgrzy bardzo fajni, sympatyczni ludzie, warto nauczyć się kilku zwrotów po węgiersku, od razu są w szoku, pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Co tam jest ciekawego ? 09.01.11, 00:22 Najfajniejsze miasto w całej okolicy to Rust w Austrii. Tam na co drugim domu jest bocianie gniazdo, rewelacyjna starówka i piwnice z winami, do tego plaża nad Jeziorem Nezyderskim www.rust.at/de/c_tourismus/M_impressionen/tou_fot_altstadt.jsp www.rust.at/de/c_tourismus/M_impressionen/tou_fot_see.jsp Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Co tam jest ciekawego ? 09.01.11, 09:10 dziękuję :):):) Głównie jeżdżę "do wód" gdzie nie ma ludzi, więc mało uczęszczane i mało znane kapieliska z kempingami, a jak jest jeszcze co zwiedzić, to fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Co tam jest ciekawego ? 09.01.11, 13:12 Jest co zwiedzać, auto jest konieczne Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Co tam jest ciekawego ? 09.01.11, 19:41 mamy, mamy nawet z GPS-em ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Co tam jest ciekawego ? 09.01.11, 23:09 Mnie GPS denerwuje. Przydaje się tylko w dużych miastach Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Co tam jest ciekawego ? 10.01.11, 21:09 i o tym mówię, kilka takich przejechaliśmy, nawet z mapą dałabym radę, ale jak są objazdy, to kicha bez gipsa... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Kapuvar IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.11, 20:25 Byłem rok temu - na kempingu , ogólnie jeżdżę tam w celach rechabilitacyjnych - i na basenach jest całkiem znośnie . Wszystko tonie w kwiatach ( Flora) . W tym roku jadę ponownie w sierpniu - czyli nie jest źle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Kapuvar 24.08.11, 15:28 byłam, wróciłam. Rzeczywiście kwiaty wszędzie, pięknie. Natomiast o czym nigdzie nie było, to jak wiatr zawiał z północy, to SMRÓD straszliwy, chyba gdzieś blisko jest świniarnia. Apartamenty są 2 pokojowe, wszystkie taka sama powierzchnia, niezależnie od ilości osób zameldowanych, po prostu różnią się ceną, w zależności od ilości zameldowanych osób. Odpowiedz Link Zgłoś