Gość: marek IP: 87.246.15.* 04.03.12, 13:02 Mam prosbe - podajcie mi, jaki jest stan drogi Zilina - Krakow? Ktoredy lepiej jechac z Bratyslawy do Krakowa - przez Zyline czy przez Brno (Czechy)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: trasa Zilina-Krakow 05.03.12, 06:43 Pytanie co sie rozumie przez pojęcie "lepiej" Jazda z Bratysławy przez Brno wymaga winietek słowackiej i czeskiej. Kilometrowo więcej ,natomiast w III kwartale każdy metr tej trasy bedzie można pokonać tylko autostradami.Slowacka D2 czeską do granicy z Polską ,potem polska A1 i A4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: trasa Zilina-Krakow IP: 87.246.15.* 05.03.12, 08:53 Dzieki za odpowiedz. Google podaje trase przez Czechy. Chodzilo mi, ktoredy taniej, ale widac,ze przez Slowacje, choc przez Czechy chyba szybciej, choc moze niewiele.POzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: trasa Zilina-Krakow 05.03.12, 18:03 Google w pierwszej wersji zawsze dają tę ,z uwzględnieniem istniejących autostrad. W wersji oszczednosciowej to Bratysława-Zylina( winieta na słowacką autostradę) potem albo do Cieszyna-Bielsko-Kraków ewentualnie z Cadcy do Zwardonia i przez Żywiec. Odpowiedz Link Zgłoś