mika_100 11.07.07, 21:51 Spróbowałam dzisiaj słynnej Kofoli (z kija!), którą piją tu dosłownie wszyscy i... jestem strasznie rozczarowana! To jest po prostu kwaśna Coca Cola... A wam jak to smakuje? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elinka4 Re: Kofola 12.07.07, 08:49 ... wlasnie w tym jest ten problem, ze chyba spodziewalasz sie "niemarkowej" Coca Coly. Originalna Kofola (jest masa podrobek, nawet z beczki, o podobnej nazwe) nigdy nie bedzie smakowac jak Coca Cola z tego powodu, ze jest produkowana z w 60-tych latach patentowanego syropu z sliwek. Oprocz Kofoly sie sprzedaje jeszcze Kofola Citrus. W Czechach i na Slowacji sie rocznie sprzeda wiecej Kofoly niz Coca Coly. Dzieki specyficznemu smaku trudno jest zdobyc konzumentow na obcym rynku. PS: Sprobuj wypic Cole i Kofole latem, ktory napoj ugasi pragnienie? Cukrowa Cola chyba nie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Kofola 13.07.07, 10:53 Gdzie dostepna jest ta Kofola na Słowacji? W sklepach? pubacha? Zwłaszcza chodzi mi na terenie Orawic i okolicy. Z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Kofola - a moze Vinea 13.07.07, 15:44 prawie w kazdym sklepie, w knajpach powinna byc - czasami z kija czasami tylko w butelkach. sa rozne kofolopodbne podrobki, ale tye nie sa dobre. i polecam jeszcze jedno - Vinea - napoj z vinogron, bezalkoholowy - jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
elinka4 Re: Kofola - a moze Vinea 14.07.07, 20:21 Wszystko dobre ma swoje podrobki, takze Vinea. Original (i w smaku to poznac) jest produkowana przez VITIS Pezinok. Dobra jest i czerwona: www.vinea.sk/vinea-biela.html Podobny do Vinei smakem (i opakowanim) jest TopTopic (marka producenta Kofoly). Odpowiedz Link Zgłoś
elinka4 Re: Kofola 14.07.07, 20:12 Aby ulatwic szukanie w sklepach lub pubach, charakterystyczne opakowanie i logo: www.kofola.sk/nase-portfolio.cfm Odpowiedz Link Zgłoś
aniczka81 Re: Kofola 18.07.07, 20:06 Kiedy pierwszy raz napiłam sie Kofoli i wykrzywiłam się z obrzydzeniem, mój kolega (mieszkający po czeskiej stronie) powiedział: "Gdybyś się urodziła w Czechach, to by Ci kofola smakowała". Jako, że bardzo lubię wszystko, co czeskie (i słowackie!), to tak mi tym tekstem wjechał na ambicję, że wypiłam do końca bez mrugnięcia okiem :) Teraz po latach kontaktów czesko - słowackich bardzo lubię ten napój :) Trzeba się chyba przyzwyczaić :) Pozdrawiam wszystkich Słowako- i Czecho - filów :) Aniczka Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan86 Re: Kofola 19.07.07, 20:27 Od jakiegos czasu mieszkam na Slowacji i na poczatku nie znosilem kofoli, ktora tu wszyscy pija, od jakiegos czasu sie przyzwyczailem, nawet mi smakuje ale najwazniejsze.... PIJCIE JA Z BECZKI...tzw. capovana. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Kofola 22.07.07, 12:37 Smak dziwny ale ciekawy :) Jak bede tam to pewnie sie znowu skusze :0 Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jakry Re: Kofola 05.09.07, 22:19 Kupiłem butelkę tego napoju w Liptowskim Mikulaszu i nie wiedziałem co to w ogóle jest. Nie smakowała mi w ogóle. Może rzeczywiście myląca jest nazwa podobna do coca-coli. W knajpie widziałem jak Słowacy zamawiali laną kofolę, obok lanego piwa i zapijali się ze smakiem. Muszę jeszcze raz tego spróbować pozdrawiam, jacekk www.foto.pwsk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
brammbory Re: Kofola 08.09.07, 10:31 Uwielbiam kofolę i gdy tylko jestem w Czechach czy na Słowacji robię sobie zapasy i kupuję tak 12-36 butelek. Kofola smakuje mi o wiele bardziej niż coca-cola czy też pepsi-cola i posmakowała mi od pierwszego razu. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Kofola 08.09.07, 12:15 nie smakuje troche jak nasza komunistyczna polo-kokta? fotoforum.gazeta.pl/3,0,849282,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Kofola 08.09.07, 22:50 Mój synuś ostatnio pokazał mi 5 słowackich koron i oświadczył, że zbiera na kofolę ;-) - musi być wiec dobra, ja wolałam piwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Kofola 08.10.07, 16:36 No :) byłam, znalazłam, wypiłam - bardzij smakuje mi "citrus", ale oryginal też niezła. Niestety tym razem nie trafiłam na "laną", ale nie zaprzestanę w poszukiwaniach! Odpowiedz Link Zgłoś