Gość: kstk IP: *.netcontrol.pl 17.07.07, 15:21 Rozważam wycieczkę do Koszyc - czy ktoś z forumowiczów może poradzić co ciekwego można tam zobaczyć, robić? Ile mniej więcej czasu zajmuje przejechanie samochodem trasy Preszów - Koszyce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z Re: Koszyce - warto? IP: *.stella.net.pl 17.07.07, 22:16 Pewnie że warto.Ulica Hlavna,śpiewająca fonntanna,Katedra św Elżbiety. Odpowiedz Link Zgłoś
kaktob6 Re: Koszyce - warto? 17.07.07, 22:39 Warto, starówka jest rewelka. Koszyce-Preszów ok. pół godziny zwykłą drogą, autostradą pewnie szybciej :) Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Koszyce - warto? 18.07.07, 17:00 kaktob6 napisał: Koszyce-Preszów ok. pół godziny zwykłą drogą, > autostradą pewnie szybciej :) Autostradą to ok. 15 minut. Kilkakrotnie jechałem tą autostrada w obydwu kierunkach, ostatni raz w roku 2003 (sierpień), i muszę przyznać, że jest to zdecydowanie najmniej zatłoczona autostrada jaką miałem okazję jechać. Można się przemieszczać z dowolnie wysoką prędkością, no chyba że teraz to jakoś kontrolują...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Koszyce - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:16 Tak jak przedmówcy .. tylko , że to taki przelotowy punkt w drodze na Wegry ... ja akurat jechałem do Hajduszo-boszlo .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kstk Re: Koszyce - warto? IP: *.netcontrol.pl 18.07.07, 20:26 Tak spotkalem sie z opinia ze to popularny stop w drodze na Węgry, ale czy poza 'zwiedzaniem' starówki jest tam co robić? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Re: Koszyce - warto? IP: *.chello.pl 18.07.07, 20:44 Jest to duże miasto i napewno odbywają sie różne imprezy.Byliśmy wielokrotnie na Słowacji , w różnych miastach i w okresie wakacji zawsze co miłego dla oczu czy ucha się znalazło. W Koszycach można natknąć sie na rynsztok jak również podziwiać w centrum fontannę z której woda wydostaje sie w takt muzyki.Miłe ukojenie po trudach zwiedzania. Z turystycznym pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Re: Koszyce - warto? IP: *.chello.pl 18.07.07, 20:48 Polecam stronę : www.kosice.sk/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyradiowiec Re: Koszyce - warto? IP: *.91-127-92.t-com.sk 20.07.07, 14:55 a ja może od tej drugiej strony Koszyce i najbliższe okolice mają ogromny problem z Cyganami, wystarczy, że będziesz zwracał baczniejszą uwagę i nic Ci sie nie stanie miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Der Reisende Re: Koszyce - warto? IP: *.centertel.pl 24.07.07, 14:59 Gość portalu: antyradiowiec napisał(a): > Koszyce mają ogromny problem z Cyganami, Chciałeś oczywiście powiedzieć "z Romami", prawda? Pamiętaj, nie ma "Cyganów", są "Romowie". Pilnuj się chłopie, bo z tym teraz żartów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyradiowiec Re: Koszyce - warto? IP: *.91-127-92.t-com.sk 26.07.07, 10:41 a skąd u Ciebie taka poprawność polityczna? i tak wszyscy wiemy o kogo chodzi :-P Odpowiedz Link Zgłoś