embriao 19.08.08, 16:16 A jak komuś się znudzi to zawsze może nad jeziorko do Lipna pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.access.telenet.be 19.08.08, 16:52 kURCZE NIEZLE! Chętnie bym sie tam wybrał...może po rozwodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasfksaf Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 09:53 "to jak być w Rzymie i nie widzieć papieża" - no to faktycznie - prawdziwy dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Czeski Krumlov. Zakręcone miasto 20.08.08, 11:08 To jest przepiekne miasto !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańsk Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.chello.pl 20.08.08, 21:04 Czeski Krumlow jest przepiekny. Byłem w tym roku i mam wrażenie że jest nieodkryty przez Polakow. Jeżeli ktoś ogladał "Iluzjonistę" to właśnie był krecony w Czeskim Krumlowie. Do CzK pojechalismy z Mikulova na Morawach - okazało się , że najlepiej jechać tam przez Pn Austrię. Pięknie wyglada zamek na górze - u podnórza mnóstwo kajakarzy. Widok z zamku przepiękny na zwarta zabudowe z czerwona dachowka. W uliczkach klimaty "szwejkowskie". Bardzo polecam - a jak juz będziecie w CzK to pamiętajcie , ze bardzo już stąd blisko do Hluboki i super pałacu zbudowanego na wzór brytyjskiego Windsoru - polecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj Re: Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.devs.futuro.pl 21.08.08, 21:40 Byłe tydzień w Lipnie nad jez. jeden dzień spędziliśmy w CK - super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly72 Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.dolsat.pl 26.08.08, 23:02 Zwiedziłam wiele z europejskich miast, również Pragę. Zobaczyłam i raz wystarczy!! Niespodziewanie w tym roku na początku sierpnia trafiłam do Krumlova z nastawieniem: kolejne miasto...Jakże pozytywne rozczarowanie mnie spotkało!!Raj i ukojenie !!Przepiekne miejsce!!To trzeba zobaczyć!! Malownicze okolice, Szumawa, jezioro Lipno....Ukojenie skołatanych nerw!! Minęły 2 tygodnie od powrotu i wciąż tęsknię.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irex Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 22:00 Totalny zawrót głowy, jak w belgijskim sklepie z czekoladą ! Byłem jeden dzień. Koniecznie muszę wrócić, co najmniej na tydzień. Krumlov i okolice to miejsce na doskonały urlop w gronie ludzi potrafiących docenić piękno i "klimat" kilkusetletniej architektury i malowniczych krajobrazów. Polecam !!! Na marginesie: całkiem niezłe piwko ten Eggenberg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 20:44 Na miejsce noclegu polecam kwaterę w miejscowość Kremże niedaleko Cz. Krumlova. Spokój i cisza, że aż w uszach dzwoni, a z racji tego że w kościele "urzęduje" tam ksiądz spod Opola to mają tam wiele sympatii dla Polaków. Południowe Czechy są jedyne w swoim rodzaju i na pewno tam wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
annandale Re: Czeski Krumlov. Zakręcone miasto 18.12.08, 00:27 Gość portalu: vvv napisał(a): > Na miejsce noclegu polecam kwaterę w miejscowość Kremże niedaleko > Cz. Krumlova. Spokój i cisza, że aż w uszach dzwoni, a z racji tego > że w kościele "urzęduje" tam ksiądz spod Opola to mają tam wiele > sympatii dla Polaków. > Południowe Czechy są jedyne w swoim rodzaju i na pewno tam wrócę. Czy możesz podać namiary na tę kwatere w Kremży,chcemy odwiedzić CK w te ferie .Hoteliki w CK są przepiękne,ale chciałabym znależć coś tańszego . Odpowiedz Link Zgłoś
meo.z Re: Czeski Krumlov. Zakręcone miasto 18.12.08, 10:59 Polecam Ci Pensjonat Rosa, w Czeskim Krumlovie. Spalem tam dwa razy i bylem bardzo zadowolony. Swietna lokalizacja - tuz przy starym miescie - i wyjatkowo tanio, jak na Krumlov. www.pension-rosa.cz/pension_en.htm Masz pytania, pisz. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Kremże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 20:09 Adresy kwater w okolicach CK znalazłem tu: www.ckrumlov.info/php/katalog/uby/select.php Właścicielka tej mojej nazywała się Kaplanova, ul. Skolna (szkolna). Zajmuje pół domu, w którym turystom wynajmuje pokoje na piętrze, których jest chyba trzy + wspólna łazienka+wspólna kuchenka na klatce schodowej. Myśmy byli w drugiej połowie sierpnia i byliśmy tam sami. Cena za pokój była taka jak podana na stronie. Z włascicielką najlepiej rozmawaić przez telefon po polsku. Acha, w drugiej połowie domu mieszka inna rodzina i też wynajmują pokoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Mercader Re: Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 11:14 Wybieramy się na Wielkanoc do CK, znaleźliśmy pensjonat 2-osobowy po 700 koron za dobę i zamierzamy zrobić sobie kilka wypadówek-do Monachium, do Wiednia i do Salzburga.Za wszelkie rady i podpowiedzi będę wdzięczny.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.09, 20:36 Muszę powiedzieć, że masz bardzo ambitny plan. Przynajmniej w zakresie tych wypadów do Widnia, Salzburga czy Monachium. Czy to aby nie zbyt odległe cele? Wg. routerplanera w google.maps do Wiednia masz 250 km/3 h jazdy w jedną stonę, do Monachium 300km/3,40, do Salzburga 207 km 2,30. Czy na pewno chcesz tyle czasu stracić na siedzenie w samochodzie? Gdybym ja jechał na taki wielkanocny, więc pewnie niezbyt długi wypad, ograniczył bym się tylko do CK i jego okolic w obrębie południowych Czech. Jest tam sporo b.ciekawych miejsc do zobaczenia. Zaopatrz się na początek w jakiś przewodnik i rozeznaj co warto zwiedzić. A jak już bardzo chcesz zobaczyć jakieś wielkie miasto to po drodze tam albo z powrotem możesz zaczaczyć o Prahe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Mercader Re: Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 18:37 W Pradze byłem kilka razy, więc chciałbym zobaczyć inne metropolie.Chyba ograniczę się tylko do Salzburga i objechania miasteczek południowych Czech.Rzeczywiście,mój pierwotny plan był trochę zbyt ambitny:)Dzięki za porady, pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudo Re: Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.ckr.transnet.cz 15.06.09, 20:27 pozdrawiam z CzK, dwa dni spacerow piwa poziwiania urody miateczka,odpoczynku od polszczyzny.polecam. podrozniczka z olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 08:42 Cesky Krumlov pozostawia niezapomniane wrazenia, piekne miasteczko.. Fotorelacja: www.ave.net.pl/alpy/krumlov/index.htmlPozdrawiam Jurek/2009 Odpowiedz Link Zgłoś
odlanora Re: Czeski Krumlov. Zakręcone miasto 07.08.15, 18:34 Czeski Krumlow, byłam w tym roku przez tydzień, mieszkaliśmy pod górą Klet u podnóża Blanskiego Lasu. Wszystko rewelacja, miasto cudowne!!! Las i góra zapewnia odpoczynek aktywny bardzo miły, piękne widoki. Gdyby nie odległość ( z okolic Warszawy kawa drogi prawie 800 km. ) jeszcze byśmy tam wrócili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 08:44 Cesky Krumlov pozostawia niezapomniane wrazenia, piekne miasteczko.. Fotorelacja: www.ave.net.pl/alpy/krumlov/index.html Pozdrawiam Jurek/2009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michałek s o k ó ł Czeski Krumlov. Zakręcone miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 20:20 kc marlenka k o z i o ł Odpowiedz Link Zgłoś