Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    25.04.07, 18:00
    zastanawiam sie nad specjalnoscia geodezja inzynierksa na PG - jakie
    mozliwsoci pracy i zarobkow po takim kierunku ? jakie zapotrzebowanie ?
    zagranica ? czekam :)
    Obserwuj wątek
      • taki_i_owaki Nie troluj 25.04.07, 19:19
        taka moja rada i zapisz sie na zarzadzanie.
      • knap.radoslaw Re: geodezja 26.04.07, 09:51
        Geodeci są obecnie także poszukiwanymi specjalistami. A w związku z rozwojem
        budownictwa w Polsce (i nie tylko) nie sądzę aby zapotrzebowanie spadło.
        Praktycznie mówi się o deficycie inżynierów w Europie Zachodniej- u nas np.
        budowlańców też już brakuje :) Pracownie projektowe (architektura, inż. lądowa,
        inż środ. i instalacje (WODKAN, HVAC, elektryka), geodezja również) potrzebują
        ludzi.
        • maxim30w Re: geodezja 26.04.07, 14:00
          kierunek polecam jak najbardziej!

Co do poszukiwania pracy w Polsce... podobno jest coraz lepiej, ale ja sam w to
          nie wierze do konca.
          Prace mozna miec bardzo szybko, tylko kwestia placy.
          Ja mam upr projektowe bez ograniczen w zakr. sieci i instalacji sanitarnych,
          angielski dobry + niemiecki. Jak szukalem pracy bariera bylo wynagrodzenie -
          wszedzie 1000-1500 na reke + premie (takie sobie). Moze poszedlem na latwizne,
          ale jestem teraz w Szkocji, dobrze zarabiam - pracuje w jednej z najwiekszych
          firm zajmujacych sie consultingiem inzynierskim, zabralem ze soba rodzine i
          narazie nie narzekamy. Pracy mam coraz wiecej, zobacze jak bedzie dalej. Zawsze
          to jest jakas alternatywa. Niektorzy napisza ze tacy jak ja uciekaja. to nie
          jest tak. Chetnie zostalbym i pracowal w Polsce, tylko za 2-3 tys na reke
          ciezko jest zyc na normalnym poziomie nie zastanawiajac sie czy starczy do
          konca miesiaca i czy mojej malutkiej coreczce bede mogl kupic np. ladne zabawki
          (przykladowo). Tutaj (tzn w UK) nie jest slodko, za darmo nikt Ci nic nie da,
          ale jak jestes dobry/dobra to dasz sobie rade.
          W Polsce tez nie jest az tak zle-uwierzcie mi, tylko tutaj jest latwiejszy
          start dla mlodych ludzi ktorzy chca miec rodzine, zdobyc doswiadczenie i
          pieniadze.

Tak wiec polecam Ci ten kierunek jak i kazdy inny inzynierski - bedziesz dobry
          to nie bedziesz zalowal, obojetnie w ktorej czesci swiata bedzies pracowal.

Pozdrawiam i zycze sukcesow!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka