gogo_gd 25.04.07, 18:00 zastanawiam sie nad specjalnoscia geodezja inzynierksa na PG - jakie mozliwsoci pracy i zarobkow po takim kierunku ? jakie zapotrzebowanie ? zagranica ? czekam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki_i_owaki Nie troluj 25.04.07, 19:19 taka moja rada i zapisz sie na zarzadzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
knap.radoslaw Re: geodezja 26.04.07, 09:51 Geodeci są obecnie także poszukiwanymi specjalistami. A w związku z rozwojem budownictwa w Polsce (i nie tylko) nie sądzę aby zapotrzebowanie spadło. Praktycznie mówi się o deficycie inżynierów w Europie Zachodniej- u nas np. budowlańców też już brakuje :) Pracownie projektowe (architektura, inż. lądowa, inż środ. i instalacje (WODKAN, HVAC, elektryka), geodezja również) potrzebują ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim30w Re: geodezja 26.04.07, 14:00 kierunek polecam jak najbardziej! Co do poszukiwania pracy w Polsce... podobno jest coraz lepiej, ale ja sam w to nie wierze do konca. Prace mozna miec bardzo szybko, tylko kwestia placy. Ja mam upr projektowe bez ograniczen w zakr. sieci i instalacji sanitarnych, angielski dobry + niemiecki. Jak szukalem pracy bariera bylo wynagrodzenie - wszedzie 1000-1500 na reke + premie (takie sobie). Moze poszedlem na latwizne, ale jestem teraz w Szkocji, dobrze zarabiam - pracuje w jednej z najwiekszych firm zajmujacych sie consultingiem inzynierskim, zabralem ze soba rodzine i narazie nie narzekamy. Pracy mam coraz wiecej, zobacze jak bedzie dalej. Zawsze to jest jakas alternatywa. Niektorzy napisza ze tacy jak ja uciekaja. to nie jest tak. Chetnie zostalbym i pracowal w Polsce, tylko za 2-3 tys na reke ciezko jest zyc na normalnym poziomie nie zastanawiajac sie czy starczy do konca miesiaca i czy mojej malutkiej coreczce bede mogl kupic np. ladne zabawki (przykladowo). Tutaj (tzn w UK) nie jest slodko, za darmo nikt Ci nic nie da, ale jak jestes dobry/dobra to dasz sobie rade. W Polsce tez nie jest az tak zle-uwierzcie mi, tylko tutaj jest latwiejszy start dla mlodych ludzi ktorzy chca miec rodzine, zdobyc doswiadczenie i pieniadze. Tak wiec polecam Ci ten kierunek jak i kazdy inny inzynierski - bedziesz dobry to nie bedziesz zalowal, obojetnie w ktorej czesci swiata bedzies pracowal. Pozdrawiam i zycze sukcesow! Odpowiedz Link Zgłoś