anulkapat 20.11.09, 19:11 jaki makijaz bylby dla mnie najlepszy?mam jasna oprawe oczu,nosze okulary,wlosy koloru brazowego.Jakie kolory do mnie pasuja i jak powiekszyc male oczy?bardzo prosze o rade.A i jeszcze niestety jasna karnacja:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fatamorgana0 Re: zilone oczy+okulary 13.12.09, 12:35 Ja nie ekspert ale postaram się pomóc. Sama mam zielone jasne oczy ale rude włosy. Cienie trzeba nakładać kilka kolorow aby wycieniować powiekę aby nie była płaska, mozesz stosowac brązy mi jest w nich dobrze, także odcienie niebieskiego do granatu, śliwki i wrzosy. najpierw trzeba nałozyć jasny cien na całą powiekę, potem nieco ciemniejszy od zewnatrz do środka do polowy powieki a potem najciemniejszy od kacika zawnetrznego taką smugę w zalamaniu powieki ku srodkowi i ta smuga musi wychodzić do góry poza ruchoma część, tak żeby było ją widać przy otwartych oczach, nie wiem czu dobrze tłumaczę. Tym samym najciemniejszym cieniem podkreślić linią powieke dolną przy rzęsach. Potem bardzo jasny perłowy prawie biały cien w wewnetrznym kaciku oczu, odejmuje lat i zmeczenia. I bardzo mocno wytuszować rzęsy czarnym tuszem. Nie stosuj żadnych wyraźnych kresek i eyelinerów, to tylko zmniejsza oczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkapat Re: zilone oczy+okulary 16.12.09, 10:57 dziękuje na pewno spróbuje w ten sposób się pomalować.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś