Dodaj do ulubionych

a ja idę na Szełemeja

IP: *.152.152.174.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 09:06
Chcę,żeby wreszcie ktoś "wziął w garść" to miasto. W urzedach już pracownicy narzekają,że...... muszą pracować,bo biega po urzędzie i sprawdza. Tak trzymać Panie Romanie, niech się biorą do roboty urzędasy za państwową kasę,czyli też naszą.
Obserwuj wątek
    • chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 30.07.11, 09:14
      A czym się chwalisz ? Przecież wszyscy idą na Szełemeja. Bohater od siedmiu boleści.
      • Gość: Oczywiście Ja też bo... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.11, 23:49
        To są osiągnięcia Szełemeja - w skrócie

1992 - Społeczny Komitetu Zakupu Tomografu Komputerowego
        1993 - kupno i instalacja Tomografu w Szpitalu Górniczym.
        1997 - uruchomienie w nowoczesnej pracowni badań czynnościowych.
        1997 - ramach Fundacji Zdrowie i Serc, zakup aparatu echokardiograficznego SONOS 100
        1997 - uruchomienie pracowni echokardiograficznej.
        1999 - przekształcenie Oddziału Chorób Wewnętrznych w Oddział Internistyczno - Kardiologiczny.
        1998 - gruntowna modernizację Oddziału Internistyczno-Kardiologicznego opierając się na środkach ZEWNĘTRZNYCH.
        1999 - uruchomienie w pełni wyposażonych sal intensywnego nadzoru kardiologicznego.
        2000 - rozpoczęcie modernizację Specjalistycznego Szpitala im. dra A. Sokołowskiego (4 mln. ze środków UE)
        2001 - utworzenie Wałbrzyskiego Ośrodka Kardiologii Interwencyjnej (grant ponad 1 mln zł).;
        2002 - uruchomienie 24 godzinnego dyżuru hemodynamicznego dla Regionu Wałbrzyskiego.
        2003 - konsolidacją trzech wałbrzyskich szpitali (zadłużenie 100 mln. zł., brak środków na wypłaty i zakupy).
        2004 - poprawka do ustawy o egzekucji komorniczej, nazwanej później „Poprawką Szełemeja”.
        2005 - projekt oddłużenia szpitali - uzyskano redukcję zadłużenia o ok. 50-60 mln zł
        od 2005 r. do 2010 r. kontynuacja modernizacji wałbrzyskich szpitali
        - remontowane są kolejne oddziały (na Batorego i na Sokołowskiego),
        - powstają nowe:
        * Oddział Rehabilitacyjny,
        * Patologii Noworodka,
        * Zespół Wyjazdowy „N”,
        * Wałbrzyski Ośrodek Psychiatrii,
        * Szpitalny Oddział Ratunkowy,
        * Wałbrzyski Ośrodek Onkologiczny,
        * Szpitalny Oddział Ratunkowy,
        * Lądowisko dla helikopterów sanitarnych
        2008-2010 - pozyskanie 10 mln zł ze Środków Unijnych dla Wałbrzyskich Szpitali.
        2008 - Pełnomocnik Zarządu ds. polityki zdrowotnej Województwa Dolnośląskiego - funkcja społeczna bez wynagrodzenia.
        2008 - Projekt i realizacja 4 Programów modernizacyjnych pozyskane środki ok. 250 mln zł.
        2009 - Przewodniczącym Zespołu d.s. realizacji koncepcji budowy Szpitala Wojewódzkiego we Wrocławiu. (ok.200 mln zł)
        2010 - Program modernizacji lecznictwa pulmonologicznego na Dolnym Śląsku. (80 mln zł).

Proszę o podobne listy innych kandydatów. Jak RAZEM dojdą do połowy tej listy, możemy zacząć dyskutować.
        • Gość: as Re: Ja też bo... IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 23:59
          spytaj szefa jak zdobył tytuł menager roku jakich prof zatrudnia na cały etat to juz spr. CBA
        • Gość: sert Re: Ja też bo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 15:19
          to pewnie z niego super lekarz - z taką listą osiągnięć - to może niech tam zostanie - Szełemiej jest przekonany że strażaka z 30 letnim stażem może nauczyć gasić pożary...
    • Gość: zgred Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 09:16
      Gość portalu: x napisał(a):
      > Chcę,żeby wreszcie ktoś "wziął w garść" to miasto.

Trafna decyzja, mają doświadczenie te "garście". Trzymały miasto przez 8 lat
      www.youtube.com/watch?v=spOi2Zithm0
    • Gość: roman Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.11, 09:17
      no to idz po co sie chwalisz a po wyborach bedziesz plakal
      • chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 30.07.11, 09:19
        Niech się margines wyborczy w tym wątku nie udziela. :-)
        • Gość: mm Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.07.11, 09:33
          Mam problem... Nie widze wśród kandydatów odpowiedniej osoby na stołek prezydenta.
          Szełemej zamiecie pod dywan stare sprawy - dlatego PO go rekomenduje, Wild - niewałbrzyski "wisi" mu miasto W-ch chyba o stolek chodzi bo Wroclaw sie konczy dla niego, Zieliński "żółtodziób" niech sie uczy , no i ten PiS za plecami, a pan Lubiński - sami wiecie - nieodpowiedni kolesie , "skarżypyta". Tym razem nie ide na wybory. Czy nie ma w miescie ludzi rozsądnych, mądrych , fachowców tylko marni politykierzy.
          • Gość: widz Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 09:40
            Jest mądry i rozsądny, tylko trzeba chcieć go widzieć a nie tylko słuchać poleceń politbiura.
            www.youtube.com/watch?v=0fVo6oGumMM
          • chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 30.07.11, 09:44
            Co zamiecie ? Wydumane problemy żądnych stołków w ratuszu malkontentów ? to tylko wraża propagnda.
          • Gość: antonio margarete Wałbrzyszanie nic się nie nauczą... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.07.11, 09:48
            Ja osobiście wolę Wilda właśnie dlatego, że nie jest z Wałbrzycha. W tym mieście od wielu lat rządzi klika i nie ważne z jakiej się jest partii tylko kogo się zna.Wałbrzych upada ponieważ tutaj każdy się z każdym zawsze dogada. Wild pokazał że ma jaja i jako jedyny postawił się Mobrukowi - jakoś na to nie odważył się nikt "stąd". To, że jest człowiekiem Dutkiewicza to tylko dodatkowa zaleta - szybciej zaufam człowiekowi z drugiej linii z Wrocławia niż KOMUKOLWIEK z wałbrzyskich polityków. W Wałbrzychu od wielu lat nikt nie zrobił NIC w poważnych sferach typu wodociągi, MPK, PKS, drogi itp. Jest za to ściemnianie o turystyce i inwestycjach których i tak nikt nie przyjedzie oglądać. Dlaczego teraz miałoby być inaczej?
            • chocholitan Re: Wałbrzyszanie nic się nie nauczą... 30.07.11, 09:51
              To może zaprośmy do wyborów Tymińskiego, ten będzie całkowicie bez układów.
              • Gość: x Re: Wałbrzyszanie nic się nie nauczą... IP: *.152.152.174.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 09:56
                Dlaczego teraz mialoby być inaczej? A dlaczego sądzisz,że jak Wild będzie prezydentem to może być inaczej? Bo na to liczysz i tak samo liczą na zmiany zwolennicy Szełemeja. Szełemej chociaż pokazał już ,że ma głowę tam gdzie trzeba a co pokazal nam Wild? no slucham?
            • chocholitan Re: Wałbrzyszanie nic się nie nauczą... 30.07.11, 09:54
              >Wild pokazał że ma jaja
              Żeby ci coś więcej nie pokazał po wyborach.
              • Gość: x Re: Wałbrzyszanie nic się nie nauczą... IP: *.152.152.174.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 09:57
                ach sorry,Wild pokazal jaja :-)))
              • Gość: antonio margarete Re: Wałbrzyszanie nic się nie nauczą... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.07.11, 10:03
                Umiesz ładnie zripostować - może nawet kogoś rozbawiłeś. Gratuluję ciętego języka.
                Tyle , że fakt pozostaje faktem - w wałbrzychu ludzie nie rozliczają polityków, szybko wybaczają i zapominają i bardzo łatwo poddają się propagandowym hasłom. W przeciwieństwie do wielu (i być może do Ciebie) zdaję sobie sprawę, że Wild jest tu tylko po to aby się odbić wyżej. Ale jeśli przy okazji zrobi dla tego miasta coś dobrego to świetnie. I nie ważne z jakiej jest partii - w tym mieście przynależność partyjna nie ma żadnego znaczenia.
      • Gość: peneo Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 10:01
        jedyne które będą po wyborach płakać to Lubińskie
        • chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 30.07.11, 10:06
          Szczęście , źe my nie będziemy płakać przez nich.
          • Gość: uwaga Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 10:15
            tak wziasc w garsc hahaha szełemej to kolejna macka naszej walrbzyskiej osmiornicy według mnie to obrońca układu wałbrzyskiego. NIE DAJCIE SIE NABRAC

NIE BĄDŹCIE MARIONETKAMI
            • Gość: Ala Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 10:23
              Dokładnie!

Szełemej jest gwarantem zachowania stołków przez po i zamiecenia wszystkich afer pod dywan.
              Lubiński z szemraną szumowiną i srzedajną sld ma tyle stołków do obsadzenia, że będzie musiał tworzyć nowe etaty - a nie oszczędzać.
              Zieliński zupełnie bez pojęcia i doświadczenia - ośmieszyłby tylko nasze miasto.

Wild - nie do końca jestem do niego przekonana, bo zbyt krótko jest w Wałbrzychu. Jednak najbardziej mu ufam, bo już trochę przywrócił normalności w mieście. Dzięki niemu powtarzają wybory, sypią się układy i wychodzą afery w miejskich spółkach.

Jeśli muszę wybierać - głosuję na Wilda - wszak za nim są też wałbrzyszanie w Nowoczesnym Wałbrzychu i wierzę, że nie dadzą skrzywdzić naszego miasta
    • Gość: KRETYN Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.centertel.pl 30.07.11, 10:18
      To idz na Szełemeja i tak po wyborach wylecisz z urzędu:-)
      • chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 30.07.11, 10:23
        Mylisz się. Mam przyrośnięty tyłek do stołka w urzędzie.
        • Gość: Boże chroń Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.centertel.pl 30.07.11, 10:31
          i rozłożone nogi?? (skoro do stolika).
    • Gość: Boże chroń Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.centertel.pl 30.07.11, 10:29
      Tak facet który z całych sił popierał Kruczkowskiego, który w ywniku coraz to większych afer może nawet skończyć z wyrokiem cyt: "............POPIERAM PIOTRA K. bo to bardzo MĄDRY i UCZCIWY człowiek.." Otacza sie tym samym cyt. z Zarzeckiego : "MANAGMENTEM", tłumaczenie (Ania Żabska, Artur Wylandowski, Ania Starczukowska i inni). Napewno wezmie miasto w "GARŚĆ". Wyciśnie z niego resztkę soków, wypije je do ostatniej kropli a to co zostanie mu w "GARŚCI" w.....doli na Mo-bruk!
      Myślisz naiwniaku że Szełemej czyści w MPK. Dwa tygodnie przed doniesieniami do prokuratury i przed zwolnieniem Zarzeckiego, do CBA we Wrocławiu zgłosił się ŚWIADEK, który opowiedział o sytuacji w MPK!!!!!!!!!!!
      Szełemej nie miał innego wyjścia.

SZEŁEMEJ = KRUCZKOWSKI = SZEŁEMEJ = KRUCZKOWSKI itd itd itd itd itd
      • chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 30.07.11, 10:42
        Masz trochę rozchwiane myśli.
        Skup się i napisz to jeszcze raz.
        • Gość: Boże chroń Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.centertel.pl 30.07.11, 10:46
          Sam sobie napisz.
          Urząd dla Ludzi a nie Ludzie dla Urzędu.
    • Gość: jurek Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.11, 10:39
      Śmieszny jesteś koleś - to tanie podjudzanie bo wiadomo, że ludzie urzędników nie lubią. Sytuacja w jakiej znajduje się Wałbrzych nie jest wynikiem lenistwa urzędników, czy tego że pani X czy Y w wydziale Z popija kawkę zamiast pracować.
      Niskie dochody budżetowe, wysokie, strukturalne bezrobocie, 30% budżetu wydawane na pomoc społeczną, brak środków na infrastrukturę - to tak naprawdę katastrofa kulturowa, jaka dotknęła wałbrzych po zamknięciu kopalń.
      Wmawianie ludziom, że jak się "Panią Zosię" z urzędu weźmie w galop, to miasto rozkwitnie jest śmieszne i obraża inteligencję. Nawet Superman nie wyczaruje nagle większych dochodów do budżetu, nie sprawi, że nagle pojawi się tabun inwestorów w Wałbrzychu, ludzie znajda pracę, a dochodwy wzrosną.
      Jeśli więc popierasz Szełemeja, nie obrażaj też jego - pamiętaj że on teraz jest również urzędnikiem. I wie lepiej od Ciebie, co można zrobić i jak to zrobić. A ty tylko prymitywnie szczujesz jednych na drugich.
      • Gość: Boże chroń Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.centertel.pl 30.07.11, 10:43
        Zgadzam się. Zawsze w d..pę zbiorą robole a nie PREZYDENCI, PREZESI, SZEFOWIE, DYREKTORZY ( szpitali na przykład :-) )
        • Gość: proste Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 10:49
          Wybieramy Szełemeja.........z dużym prawdopodobieństwem można wymienić nazwiska ludzi, którzy dalej będą grzać tyłki na swoich stanowiskach robiąc tyle dla Wałbrzycha ile do tej pory.
          Wybieramy Lubińskiego............z dużym prawdopodobieństwem możemy wymienić nazwiska ludzi, którzy rządzą i rządzili tym upadłym miastem.
          Wybieramy Wilda.............z dużym prawdopodobieństwem w urzędach pojawią się nowi ludzie o czystych rękach i niezwiązani z układami.
          Rozsądek nakazuje mi wybrać nowe.
          Wybieram Wilda.
          • Gość: Jack Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 10:52
            O! To jest dobry tok myślowy!

Ja też dam szansę Wildowi
          • chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 30.07.11, 10:53
            Z wrocławskiego forum:
            Wałbrzych dzielnicą Wrocławia
            d3th 16.07.11, 16:02 Odpowiedz cytując Odpowiedz
            Wałbrzyska "elita" polityczna to samo dno i kółko wzajemnej adoracji. Najlepiej by było, gdyby z Wałbrzycha zrobić dzielnicę Wrocławia. Może podpiszmy petycję? A jak nie, to zburzyć, zaorać i posadzić drzewa
            • Gość: qwe Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 11:01
              O! Teraz wiemy, że po nowym nickiem chocholitan kryje się niejaki matomi vel Szymczyszyn - frustat z Wrocławia.

• chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 30.07.11, 10:50
          A gdzie ty masz teraz roboli.
          Obudź się zaczynamy.
        • Gość: dr dre Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 11:47
          w tym wypadku chyba nierobole
    • Gość: ls Do oczadziałego autora. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 10:54
      Dr Szełemej znany jest z wywierania wpływu na ludzi. Jak widać wpływ jest niszczycielski. Począwszy od swoich spraw prywatnych, poprzez bliższe i dalsze otoczenie udowadnia, że nie umie prawidłowo układać relacji z otoczeniem a zwłaszcza zarządzać dużymi grupami ludzkimi.
      Tzw "twarde" decyzje są objawem strachu przed porażką.
      W obliczu mało wymagającej opinii publicznej mogą prztnieść dobry efekt wyborczy.
      Podobnie jak w przyp. szpitali (sfinansowanie 3 ma budżetami 1ej organizacji) ma to pozorne zalety.
      Ale, Wałbrzyszan to nie obchodzi.
      Kazdy ma takiego Leppera, na jakiego zasłużył.
      • Gość: . Re: Do oczadziałego autora. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 11:00
        A teraz zbierz myśli i napisz to samo w zrozumiałym języku.
        • chocholitan Re: Do oczadziałego autora. 30.07.11, 11:05
          ls ma dużo racji.
          Ale na bezrybiu i rak ryba.
        • qwe33 Re: Do oczadziałego autora. 30.07.11, 11:18
          Gość portalu: . napisał(a):

> A teraz zbierz myśli i napisz to samo w zrozumiałym języku.

Prościej się nie da.
          Ale nie martw się, przejdziesz do gimnazjum - to zrozumiesz.
          • Gość: , Re: Do oczadziałego autora. IP: *.range81-159.btcentralplus.com 30.07.11, 11:33
            Nikt nie ujmuje pewnych osiagniec Szelemejowi, tylko problem w tym, ze one nie wystarczaja do piastowania tego stanowiska. Ten facet czysci, sprzata i cisnie, oczywiscie nizszych stanowiskiem od swojego. A jesli przychodzi do obwodnicy, Mobruku, polityki mieszkaniowej, socjalnej, to Szelemej pokazuje kompletne zero. Brak sensownej polityki popartej konkretami. Ide na Wilda.
            • chocholitan Re: Do oczadziałego autora. 30.07.11, 11:36
              >Ide na Wilda.
              Na solo ?...
          • Gość: . Re: Do oczadziałego autora. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 11:43
            Przed czy po gimnazjum znalazłeś swojego Leppera w postaci "Is"?
            • Gość: ls Do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 00:09
              -populizm jest najprostszym sposobem zdobycia władzy i środkow na alimenty.
              -przykładem Lepper.
              -potencjalnymi kontynuatorami: Lubiński, Szełemej i inni.
    • Gość: przeciw PO Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.07.11, 11:22
      ja niestety nie, razem z rodziną zagłosujemy przeciw wałbrzyskiej PO
      • chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 30.07.11, 11:26
        Będzie nam przykro, ale szanujemy Twoją decyzję.
        • Gość: x Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.183.174.77.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 11:36
          "Urzędnicy nie mają wpływu na zmiany w Walbrzychu"- ......ciekawe....ciekawe...... no to kto ma? Wynika z czyjejś tam wypowiedzi,że nikt,skoro urzędnicy są tylko po to by być.
          • chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 30.07.11, 11:46
            Pan ma, Pani ma, tamten Pan ma, tamta Pani ma.......
            • Gość: fan pedałów Roman działa ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.11, 11:53
              Brawo i dziękujemy w imieniu licznej rzeszy rowerzystów.

zdik.walbrzych.pl/k.tech/2011/k_tech_04.pdf
              • Gość: Niewierzący Do zwolenników Wilda IP: *.183.174.77.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 11:59
                Czy naprawdę sądzicie,że ten wrocławianin tak się zakocha w naszym mieście w tych cudnych starych kamieniczkach i uroczych uliczkach,że będzie wydzierał ze swojego Wroclawia fundusze dla nas ???
                Kurde,nie wiem co wy tam od rana pijecie,ale lepiej juz przestańcie...
                • Gość: netowy szperacz Re: Do zwolenników Wilda IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.11, 16:01
                  Po co komuś robić wodę z mózgu Internetem, jeśli tutaj w szkole trzeba wpłacić 30 zł rocznie na komitet rodzicielski, w dwóch ratach po 15 zł, a połowa i tak nie płaci, bo nie ma.

Po co komuś robić wodę z mózgu obwodnicą, jeśli tutaj ludzie nie mają na czynsz?
      • Gość: Asia głosuje na Wilda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 11:56
        Niestety... tylko nie PO !!!
        • Gość: nowoczesny Re: głosuje na Lubińskiego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 13:12

lA ja wraz z moją całą rodziną i znajomymi głosujemy na Lubińskiego !!!
          Powód - chcemy poznać prawdę o przekrętach wałbrzyskiej PO.
          • Gość: peel Re: głosuje na Lubińskiego!!! IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 13:25
            chcecie stołków
            to wasze jedyne pragnienie
            • qwe33 Re: głosuje na Lubińskiego!!! 30.07.11, 13:29
              Gość portalu: peel napisał(a):

> chcecie stołków
              > to wasze jedyne pragnienie

A Wy nie chcecie ich oddać bo wiecie, że to będzie Wasz koniec kiedy wszystkie Wasze przekręty w spółkach miejskich i nie tylko, wyjdą na jaw!
              To Wasz jedyny cel!
    • Gość: to chój na ciebie. Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.07.11, 13:29
      .
      • Gość: i na ciebie też Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.183.170.209.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 13:37
        • chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 30.07.11, 16:16
          I tym pięknym akcentem można zakończyć wątek , bo już się pogubiłem kto na kogo kładzie.
          • Gość: ls Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 00:10
            Cicholitańcu zatem zakończ i wstydu oszczędź.
            • chocholitan Re: a ja idę na Szełemeja 31.07.11, 08:44
              Zgodnie z życzeniem biorących udział w dyskusji , kończę ten wątek.
              Jak wszyscy zauważyli jedynym rozsądnym wyborem jest wybór Romana Szełemeja.

Szczególne podziękowania za udział w dyskusji składam akwizytorom pozostałych kandydatów na fotel prezydenta, którzy pomimo braków argumentów dzielnie walczyli.
              • Gość: Rabi Re: a ja idę na Szełemeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 09:25
                Chciałbyś chochole żeby tak było , ale nawet codzienne modlitwy z twoim Panem w synagodze nic tu nie pomogą.
    • netstokrota Re: a ja nie idę na Szełemeja 31.07.11, 09:37
      Dla mnie to kontynuacja Kruka.
      • Gość: alex Re: a ja nie idę na Szełemeja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.07.11, 11:59
        mafia z wałbrzyskiej PO do pudła!Tam wasze miejsce za złodziejstwo i doprowadzenie miasta do upadku i ruiny!Powinno się was wypalic ogniem i mieczem.
        • chocholitan Re: a ja nie idę na Szełemeja 31.07.11, 12:02
          :-)
        • Gość: Bolko Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to naiwność IP: *.internetia.net.pl 31.07.11, 12:51
          Ale jesteś naiwny - w Wałbrzychu już dawno nie liczy się z jakiej jesteś partii. Od ponad 10 lat zmieniają się partie u władzy ale jakoś cały czas si sami ludzie orbitują wokół ratusza i władzy. To jest największy problem polityki w Wałbrzychu - skorumpowanych i słabych polityków nie zastąpią lepsi bo to cały czas ta sama grupa nazwisk. Z kolei młodzi i jeszcze nie skażeni cwaniactwem i "załatwiactwem" młodzi politycy nie mogą liczyć na jakiekolwiek poparcie jeśli nie tańczą jak im się zagra. Wyborcy też nie są bez winy - Ci z bogatszych dzielnic nie idą głosować a Ci z biedniejszych zagłosują na tego kto więcej obieca, choćby były to obietnice już na wstępnie nie do spełnienia. W tym mieście nic się nie zmieni bo nawet gdyby wygrał Wild to i tak będzie mu baaardzo ciężko ruszyć tych wszystkich znających i broniących się nawzajem ludzi.
          • Gość: sztygar Brońmy Starej Kopalni !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.11, 13:13
            Bracia górnicy ! Wczoraj w Dami Wild mówił, skąd znaleść pieniądze na jednojezdniową (?) obwodnicę Wałbrzycha. Wspomniał od razu o pieniądzach, które są inwestowane w remont Starej Kopalni. Nie dajmy przyjezdnemu zniszczyć kilkusetletniego dorobku naszych przodków. Brońmy naszego Thoreza. Brońmy starej kopalni.
            Szczęść Boże ! Niech żyje nam górniczy stan !
            • chocholitan Re: Brońmy Starej Kopalni !!! 31.07.11, 13:29
              To wyciągaj sztygar styropian z piwnicy, koszulki z logo firmy " Solidarność" i na płoty.
              • Gość: sztygar Re: Brońmy Starej Kopalni !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.11, 16:40
                Ja zapierda.lałem. To Senkowski strajkował.
                • Gość: pamiętam Re: Brońmy Starej Kopalni !!! IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 31.07.11, 16:59
                  Wisieliście na tych płotach jak winogrona. Kto by was odróżnił. Starzy i młodzi.
                  Walczyliście ze zniewoleniem. I wygraliście. Jesteście wolni.
                  Więc gęba w kubeł, co zechce zrobić władza to zrobi.
            • Gość: antyM Re: Brońmy Starej Kopalni !!! do sztygara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 15:46
              Gość portalu: sztygar napisał(a):

> Bracia górnicy ! Nie dajmy przyjezdnemu zniszczyć kilkusetletnie
              > go dorobku naszych przodków. Brońmy naszego Thoreza. Brońmy starej kopalni.
              > Szczęść Boże ! Niech żyje nam górniczy stan !

Ty sztygar jesteś chyba z wiadomego sztabu! To właśnie Wild chce uratować górnicze dziedzictwo i zrobić z tego atrakcję turystyczną. Taki był program już w 2004.
              Przecież Wild klepie o tym od roku. Na przeszkodzie stoi Mo-Bruk - dziecię PO. Zanim coś napiszesz zapoznaj się z tematem. Zobacz Kopalnię w projekcie Trakt Wałbrzyski i inne górnicze zabytki
              traktwalbrzyski.pl/stacje.html
              i o tym skąd Wild to zna
              forum.gazeta.pl/forum/w,168,127504695,127540552,Re_Dlaczego_Wild_Do_antydziki.html
          • chocholitan Re: Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to nai 31.07.11, 13:24
            Zawód -polityk.

Najniższym zaufaniem Polacy darzą polityków - aż 97% respondentów nie ufa tej grupie zawodowej. Podobny wynik negatywnych wskazań - 85% otrzymali przywódcy związkowi. Niskim, zaledwie kilkunastoprocentowym zaufaniem darzymy także piłkarzy i sprzedawców samochodów.
            Źródło: Informacja prasowa Euro RSCG Sensors (Reader’s Digest)
            • Gość: tidus Re: Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to nai IP: *.internetia.net.pl 31.07.11, 13:51
              Ok, politycy cieszą się niskim zaufaniem jako grupa zawodowa. Na pytanie "czy ufasz politykom" większość odpowie że nie (sam tez tak odpowiem) . Ale gdy już zaufamy "czy ufasz politykowi XXX" to nie można być pewnym odpowiedzi. Przykładu nie trzeba szukać daleko - Wrocławianie obdarzyli Dutkiewicza takim zaufaniem i poparciem że nie miał praktycznie konkurencji. podobnie było kiedyś ze Zdrojewskim. Wrocławianie są na tyle mądrzy, ze umieją docenić polityków którzy naprawdę zajmują się miastem a nie tylko udziałem w imprezach i "patronowaniem" wszystkiemu czemu się da. Różnica w dobrobycie Wrocławia i Wałbrzycha wynika głownie z mądrych rządów a dopiero później z wielkości miasta czy jego statusu. W Polsce jest wiele miast mniejszych, z mniejszym budżetem ale o niebo lepiej zarządzanych niż Wałbrzych.
              Dlaczego o tym pisze? Bo wałbrzyszan straszy się Wildem ale jakoś nikt nie dostrzega ze Wałbrzych upada od wielu lat, podczas których rządzili ludzie z tego miasta. Partia nie ma znaczenia - Ci ludzie znają się, części pracowała, pracuje lub, będzie pracować w miejskich spółkach i tak jak napisałem wcześniej, orbitują wokół władzy w tym mieście. Ja nie mam złudzeń i wiem, że Wild nie postawi Wałbrzycha na nogi. Ma za to szansę być katalizatorem zmian których wałbrzyscy politycy nie potrafili dokonać przez ponad dekadę. nawet jeśli jedynym osiągnięciem Wilda będzie zamknięcie mobruka to i tak zrobi dla tego miasta więcej niż ostatni prezydent przez swoje dwie kadencje. Bo Wałbrzych nie potrzebuje festynów i starrej kopalni (jak przekonują nas lokalni politycy) tylko dobrych dróg, czystości (min. pozbycia się mobruka) i remontu wodociągów abyśmy nie płacili dużo za wodę.
              • chocholitan Re: Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to nai 31.07.11, 14:10
                Wałbrzyszanie potrzebują - PRACY, a ty im proponujesz katalizator.
                Mo-bruk dla 80 % wałbrzyskich mieszkańców, uodpornionych przez lata wyziewami koksowni to Baba Jaga w lesie. Możesz straszyć.
                Remont wodociągów to kolejna podwyższka, nawet gdyby w WPWiK została jedynie sprzątaczka.
                A różnica w dobrobycie Wrocławia i Wałbrzycha wynika nie głównie z mądrych rządów, tylko z faktu umiejscowienia okienka z kasą we Wrocławiu.
                • Gość: tidus Re: Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to nai IP: *.internetia.net.pl 31.07.11, 14:20
                  Ok, ale co powiesz na mniejsze od Wałbrzycha miasta które lepiej sobie radzą? potrzebujesz przykładów czy jesteś w stanie uwierzyć ze jest to możliwe?
                  Co do wodociągów to Ty teraz straszysz ludzi podwyżkami. Bez remontu będą płacić wysokie rachunki. po remoncie koszta będą mniejsze, woda tańsza i nawet jeśli do jej ceny bedzie doliczany koszt remontu to i tak może to oznaczać rachunki niższe przynajmniej o kilkadziesiąt złotych. Wszystko zależy od woli rządzących miastem i wodociągami (czyli de facto od tych samych ludzi).
                  Na koniec najlepsze - praca. Wałbrzyszanie potrzebują pracy - dziękuję, ze mnie oświeciłeś bo sam bym na to nie wpadł. To OCZYWISTE że jej potrzebują. Ale trzeba być albo naiwniakiem albo mieć w tym interes aby wmawiać ludziom że jakakolwiek zmiana rządów spowoduje szybkie powstanie miejsc pracy. Miast może stworzyć bardzo ograniczoną ilość stanowisk a jak je już stworzy to w kolejce najpierw są znajomi a potem dopiero reszta mieszkańców miasta. Miejsca pracy muszą tworzyć przedsiębiorcy a to wymaga przyjaznego otoczenia, inwestycji, zmiany wizerunku miasta itp. To proces długi i żmudny i lepiej o tym wiedzieć niż liczyć ze przyjdzie prezydent i zrobi nam wszystkim miejsca pracy. Obietnic o superrozwoju miasta już się nasłuchałem przez ostatnie kilka lat. Teraz wolę kogoś kto mniej obieca ale zrobi co należy.
                  • chocholitan Re: Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to nai 31.07.11, 14:28
                    Głosuj jak uważasz, takie masz prawo.
                    Ja już jeden desant z Wrocławia przeżyłem w latach siedemdziesiątych.
                    Dziękuje za następny.
                    • Gość: tidus Re: Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to nai IP: *.internetia.net.pl 31.07.11, 14:39
                      Ty też głosuj zgodnie z sumieniem. Wbrew pozorom nie jestem za mówieniem jak kto ma głosować. A dyskusja takie jak ta są potrzebne bo lepiej spierać się na argumenty niż pisać posty w stylu "głosuję na XXX". Pzdr.
                    • Gość: Jerzy Re: Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to nai IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 14:46
                      Przecież to głównie Wrocław mówi o desancie z Wałbrzycha. Do Wrocka wyjechała już połowa naszego miasta. Ciekawe, że nie na odwrót. Jak dotąd współpraca z Wrocławiem ograniczała się do kontaktów po linii partii. I to trzeba przerwać, a nadaje się do tego cięcia tylko Wild.
                      www.youtube.com/watch?v=ueoGaSKw_ME
                • Gość: Wild daje szanse Re: Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to nai IP: *.range81-159.btcentralplus.com 31.07.11, 15:05
                  Tidus masz absolutna racje. Tak trzymac.
                  Chocholitan piszesz, ze
                  > Mo-bruk dla 80 % wałbrzyskich mieszkańców, uodpornionych przez lata wyziewami k
                  > oksowni to Baba Jaga w lesie. Możesz straszyć. Mamy rozumiec, ze Walbrzyszanie sa uodpornieni na trujace wyziewy Mobruku, poniewaz juz nawdychali sie oparow z koksowni? Ciebie naprawde zdrowo rabnelo. Policz sobie ilu jest chorych z pylica i krzemica, a ile zmarlo.
                  Dalej piszesz, ze
                  > Remont wodociągów to kolejna podwyższka, nawet gdyby w WPWiK została jedynie sp
                  > rzątaczka. Wiec co? Najlepiej nie remontowac, niech do cna zardzewieje. Wtedy dopiero zabulisz za wode. Tylko sraczki sie nie nabaw, bo nie bedziesz mial czym splukac.
                  Nastepnie piszesz:
                  chocholitan napisał:
                  > Wałbrzyszanie potrzebują - PRACY, a ty im proponujesz katalizator.
                  Czyli jak nastapi Szelemej, to bedzie od groma pracy? Niby jak on to zrobi? Odpowiedz juz ci dal Tidus, a ty dalej ble ble bez zrozumienia.
                  Czlowieku idz do swojej pracy i przestan pisac bzdety.
                  • chocholitan Re: Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to nai 31.07.11, 15:58
                    "Wild daje szanse " to typowy w całej okazłości wyborca Wilda.
                    Jeszcze bardziej mnie utwierdził w przekonaniu , że z nimi jest mi nie po drodze.
                    Dziękuję :-)
                    • Gość: :(:(:( Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 18:01
                      pytanie mam tylko jedno - dlaczego w sztabie Szełemeja są ludzie którzy mają ręce umoczone w wałbrzyskim bagienku - doskonałym przykładem jest Artur o którym zrobiło się ostatnio dosyć głośno. Mogę tylko przypuszczac że albo Kruczkowski Romanowi go polecił albo Pan Roman też jest...................i tu sobie dopowiedzcie sami.
                      W następną niedzielę mój głos idzie na Lubińskiego!!!!
                      • chocholitan Re: Re 31.07.11, 18:13
                        W pełni popieram twoje zamierzenia.
                        Uważam , ze ktoś powinien jednak zagłosować na Pana Lubińskiego.
                    • Gość: tidus Re: Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to nai IP: *.internetia.net.pl 31.07.11, 18:36
                      Mam takie wrażenie że wałbrzyscy kandydaci nie mogą znieść że w mieście pojawił się konrkandydat który nie jest umoczony w żadne wałbrzyskie machloje i nie za bardzo jest na niego hak. Owszem, można dyskutować o jego dokonaniach ale ani on powiązany z panem Rosiakiem, ani nie siedział w wodociągach na ciepłej posadce, ani nie ma opinii furiata. Cieżko facetowi przypiąć łatkę.
                      Prawda jest taka, że wszyscy najwięksi kandydaci Wilda pokazali już co potrafią i jakoś w Wałbrzychu nie jest lepiej. Ja nie głosuję na Wilda dlatego, że zrobi w tym mieście dobrobyt i zmniejszy bezrobocie tylko dlatego, ze jako jedyny daje szanse na rozpoczęcie w Wałbrzychu zmian. Daje też nadzieję na to, że po nim będziemy mogli wybierać nowych, nieuwikłanych w afery kandydatów. Wild być może coś zrobi - wiem, ze Szełemej/Lubiński i reszta nie zrobią nic. Są jeszcze mniejsi kandydaci ale oni będą (prawdopodobnie) musieli słuchać się swoich partii.
                      • Gość: . Re: Obwinianie PO za sytuację w Wałbrzychu to nai IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 19:17
                        Mówisz logicznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka