Dodaj do ulubionych

Rekrutacja do przedszkoli 2011

23.02.11, 13:06
Czy ktoś z Was będzie ubiegać się po raz pierwszy o przedszkole dla trzylatka ???
Obserwuj wątek
    • natti80 Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 25.02.11, 09:41
      tak, my też będziemy sie starać o przyjęcie naszego 3 latka do przedszkola! A kiedy rusza nabór?
      • ulawisnia Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 25.02.11, 12:39
        pewnie jak co roku czyli w kwietniu
        • dzidziunia_1 Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 26.02.11, 20:29
          Składacie podanie do jednego czy do trzech przedszkoli ??? Zastanawiam się także nad ilością godzin przebywania malucha w placówce...czy lepiej wpisać więcej czy mniej...ech, żeby walczyć o miejsce, coś strasznego...nie jestem samotną matką, moje dziecko jest zupełnie zdrowe, nie ma rodzeństwa, nie jestem nauczycielką...więc nie wiem czy mamy jakieś szanse :/
          • ulawisnia Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 27.02.11, 10:20
            najlepiej skladac do 3 bo tak powinno sie robic.co do godzin to chyba nie ma znaczenie.ja wpisalam do godz 13 a dziecko i tak przebywa w przedszkolu max do 16.zreszta pani przedszkolanka mowila ze dziecko nie mozna zabierac wczesniej niz po 14 czyli po obiedzie.
          • beatatk Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 14.03.11, 19:12
            dzidziunia_1 napisała:

> Składacie podanie do jednego czy do trzech przedszkoli ??? Zastanawiam się takż
            > e nad ilością godzin przebywania malucha w placówce...czy lepiej wpisać więcej
            > czy mniej...ech, żeby walczyć o miejsce, coś strasznego...nie jestem samotną ma
            > tką, moje dziecko jest zupełnie zdrowe, nie ma rodzeństwa, nie jestem nauczycie
            > lką...więc nie wiem czy mamy jakieś szanse :/

pewnie ze masz szanse...składaj do 3 przedszkoli....podobno z koszalina maja sie wszystkie dzieci dostac
      • beatatk Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 14.03.11, 19:08
        5 go kwietnia
    • agrescik67 Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 01.03.11, 19:19
      ja obecnie nie pracuje szukam pracy bede skladala o przedszkole bo mam nadzieje ze do czerwca znajde prace ale wiem ze chyba mam nikle szanse na dostanie sie do przedszkola.Mąz tylko pracuje, starszak chodzi do szkoly.jak myslicie chyba żadne szanse na miejsce w przedszkolu?
      • ulawisnia Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 01.03.11, 19:59
        glowa do gory.moze i sie dostanie.moze znow beda dodatkowe miejsca dla 3 latkow?jest jeszcze opcja(jak to wiele moich kolezanek robilo)zeby jeczec i jeczec dyrektorce hehe.
        • madzia25185 Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 08.03.11, 12:16
          Aby Wasza pociecha dostała się do przedszkola jedno i drugie z rodziców musi mieć pieczątkę z zakładu pracy w innym przypadku nie ma szans!Jęczenie nie pomoże na pewno!poza tym godzin się nie wpisuje na podaniu, ponieważ ok. godz. 14 jest obiad!dzieci można odbierać od godz. 14.30. Mogę podpowiedzieć, że jeśli akurat teraz nie pracujecie, a macie możliwość załatwienia pieczątki na podaniu to wystarczy! Powodzenia!
      • beatatk Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 14.03.11, 19:10
        nawet matka samotnie wychowujaca dziecko musi pracowac...wiec nikłe szanse
        • wiktoriasb Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 25.03.11, 08:09
          hej rekrutacja zaczyna się od 5 kwietnia, formularz będzie na stronce www.koszalin.formico.pl
          Ja też sie boje, że nie dostaniemy, jestem mamą na wychowawczym, bo nie miałam z kim małego zostawiać, ale wybieram 3 przedszkola, najbliżej miejsca zamieszkania i mam nadzieję. Słyszałam, że ponoć muszą się dostać wszystkie 4 lotki i 5 latki ( z musu odbycia przygotowania), więc podejżewam, że mój wychowawczy się ciut przedłuży albo zostają spółdzielnie mieszkaniowe, mają super opiekę dla dzieci w wielku przedszkolnym
          • djkaaa Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 29.03.11, 10:31
            Ale skoro jesteś mamą na wychowawczym, to jesteś zatrudniona i powinnaś iść do zakładu pracy po pieczątkę, bo w podaniu nie ważne, czy jest się na urlopie wychowawczym, ważne, że jest się zatrudnionym. Byłam w podobnej sytuacji, 3 lata na wychowawczym i w końcówce ciąży, czyli znowu szłam na macierzyński i obecnie jestem na wychowawczym i w podaniu miałam pieczatkę z zakładu pracy, że jestem zatrudniona i się nie przyznawałam, że zaraz znowu będę na wychowawczym. Moja córka nie dostała się z pierwszego naboru, mimo, że oboje z mężem pracujemy i jesteśmy z K-lina. Dostała się natomiast z odwołania, wszystkie dzieci z odwołania, zameldowane w K-linie dostały miejsca w przedszkolach, nie zawsze tam gdzie składało się podanie. My na szczęście dostaliśmy się do przedszkola, które mieliśmy wymienione.
            Ja po odmownej decyzji się popłakałam, bo mimo, że miałam zostać w domu z drugim dzieckiem, to chciałam posłać córkę do przedszkola, w domu już się ze mną nudziła ;)
            Tak więc głowa do góry, myślę, że w tym roku także dzieci, które nie odstaną się od razu, dostaną się z odwołania.
            Powodzenia mamy przyszłych przedszkolaków i nie stresować się na zapas :)
        • wiktoriasb Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 25.03.11, 08:13
          www.koszalin.pl/Aktualnosci/one_news_form?ktab=&f_kat=18&n_id=news2011-03-07-083159025&b_start:int=0 tu może coś dla siebie zjadziecie, dla mnie niktóre rzeczy są mało zrozumiane, tak dziwnie opisane bez ładu i składu
          • ronia.81 Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 29.03.11, 09:55
            witam, na stronach internetowych koszalinskich przedszkoli jest napisane, ze podanie sklada sie do jednego, a nie trzech przedszkoli, tylko na tym podaniu wpisuje sie dodatkowo dwie alternatywne opcje( dwa przedszkola drugiego wyboru). To znaczy, ze zanosimy podanie do przedszkola pierwszego wyboru. Pisze bo zauwazylam, ze wpisujecie, iż bedziecie zanosic 3 rozne podania do trzech roznych placowek. Nie wiem juz sama, moze ktos ma jakies dodatkowe info. pozdrawiam!
            • djkaaa Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 29.03.11, 10:43
              Podanie zanosi się tylko do jednego przedszkola, a wypisuje się trzy placówki, czyli jedną tzw. główną, gdzie składa się podanie i którym jesteśmy najbardziej zainteresowani + dwie dodatkowe placówki.
              • ronia.81 Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 29.03.11, 16:09
                dzieki, tez tak myslalam. chodza sluchy, ze kazde dziecko w koszalinie dostanie sie do przedszkola, jednak nie kazde do tego z pierwszego wyboru. dobre i to:)
                • wiktoriasb Re: Rekrutacja do przedszkoli 2011 04.04.11, 21:58
                  zobaczymy jak to będzie, ja mam to gdzieś ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka