sokol7 21.02.06, 11:56 ile wziął od was ksiądz za tzw "co łaska" najbardziej interesuje mnie katedra ale również inne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalina7 Re: ślub w kościele 21.02.06, 21:51 do tego jeszcze 50 zł organista i drugie 50 zł kościelny Odpowiedz Link Zgłoś
zosillia Re: ślub w kościele 22.02.06, 07:54 organiste a wlasciwoe organistke polecam Iwone Barczak 501 263 610, ladny glos,to mile wspomnienia z uroczystosci i zupelnie inny klimat. w kazdym kosciele mozna miec swojego organiste.koscielnemu nic nie dawalam ,on jest na pensji. ksiadz chcial 150zl za msze,prad i 50zl na kwiaty,ale to byl uczciwy ksiadz. Odpowiedz Link Zgłoś
zosillia Re: ślub w kościele 22.02.06, 08:00 radze uwazac z wydatkami,chyba ze masz wolna reke w finansach.skoro za inna msze ksiadz bierze 50-100zl to niby czemu ma za slub wziac 500z5wiecej? bo i tak mlodzi sa nastawieni na wydatki? bez przesady. i tak na tace potem zbierakja,choc ofiara juz byla.ja zarabiam 1200 i nie dalabym polowy mojej pensji,sorry. tak samo z czesaniem,jesli fryzjerka mowi ze kok 50zl,ale jesli slubny to 100,to ja pytam czym ona sie chce wykazac ze 100z% wiecej wola,a ona ze wiecej lakieru zuzyje!!!nie lubie takiej nieuczciwosci i zdzierstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
misia311 Re: ślub w kościele 22.02.06, 11:38 jak 6 lat temu daliśmy 100 zł to ksiądz przy nas zajrzał do koperty i powiedział, że będzie musiał nam do ślubu dopłacić... zgadniecie, w którym kosciele to było? Odpowiedz Link Zgłoś
zosillia Re: ślub w kościele 22.02.06, 16:42 ja tez postawilambym na Ducha, dlatego my sie wprost spytalismy ile sobie zyczy i czy gotowka czy przelew :) a ta babeczka swiecka w sekretariacie parafii powiedzila ze kiedy spytalam "ile sie daje" ze roznie.mowia wiec dalej,ze wiem ze niektoorzy daja duzo.ona tzn. ile? ja ze 500-600zl a ona ze to nie jest DUZO.a ja ze Niestety ale jak sie zaraznia 1200 to sie tyle nie daje z przyczyn oczywistych. wiec nie ma co sie pyatc,tylko dac ile macie w kopercie i powiedziec ze to jest tyle na ile was STAĆ, z tym faktem nikt dyskutowal nie bedzie. tylko nie wypada potem podjechac pod kosciol nowym BMW :) Odpowiedz Link Zgłoś
sunflowerin Re: ślub w kościele 23.02.06, 18:15 A przy okazji może ktoś się orientuje jakie są ceny w św. Kazimierzu? Odpowiedz Link Zgłoś