karolcia261 27.11.08, 14:34 Czy ma ktos moze na miary na dobrego i taniego notariusza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jez-ynka Re: notariusz 27.11.08, 16:11 witaj! tani notariusz chyba nie istnieje. Ja miałam do czynienia z Panem, którego kancelaria mieści się nad Va Banque. Sprawę załatwiłam szybko i sprawnie. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia261 Re: notariusz 27.11.08, 19:28 chodzi mi o kupno mieszkania czy uwazacie ze 4 tys za taka sprawe to duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkie5 Re: notariusz 27.11.08, 20:39 ale co to jest konkretnie za opłata te 4 tys? Przy kupnie mieszkania u notariusza zostawia się 2% wartości mieszkania jako podatek do US, do tego taksa notarialna - ok 800-900 zł do tego vat, opłata za załozenie ksiegi wieczystej (nie zawsze)i opłata za wypisy np 120 zł+vat. Wszystko jest ściśle okreslone, jeżeli ktoś płaci 4 tys przy kupnie mieszkania, to znaczy, ze bardzo tanio to mieszkanie kupuje :) Polecam Ewę Nosowską, Piłsudskiego 28 Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia261 Re: notariusz 27.11.08, 23:13 mieszkanie kosztuje 155 tys wiec obliczjac podane koszty wyjdzie wlasnie ok 4 tys Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiapol Re: notariusz 27.11.08, 23:59 polecam p. B. Kubek Piłsudskiego 17, szybko i sprawnie - w spółdzielni byli zdziwieni, że wszystko tak szybko załatwiono :) a ceny chyba wszędzie podobne Odpowiedz Link Zgłoś
mab5 Re: notariusz 28.11.08, 22:44 ja tez szczerze polecam panią Nosowską, natomiast szczerze nie polecam pani Kubek- tez na Piłsudskiego tylko bliżej Śródmiejskiej. Ponadto nieoceniony i niezastąpiony przy tego typu umowach jest pan Waldemar Dullek, kiedyś było to Zwycięstwa 148 ale nie wiem czy nadal tam jest..... Odpowiedz Link Zgłoś
0o1 Re: notariusz 30.11.08, 21:41 Dullek nadal urzęduje na Zwycięstwa 148, trochę umów już u niego zawarłem i mimo że znam tańszych notariuszy zawsze wybieram jego. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka86-0 Re: notariusz Nosowska 07.07.10, 15:28 Chciałabym wszystkich przestrzec przed Panią notariusz Ewą Nosowską z Piłsudskiego a dokładniej przed jej niekompetentnymi pracownicami! Byłam w kancelarii w sprawie przepisania ziemi i wszystko zostało zrobione źle. Nastąpił bardzo poważny błąd w Akcie Notarialnym i niestety Pani Notariusz nie miała całkowicie zamiaru się do tego błędu przyznać i koszty trzeba było ponosić od nowa. Należy chyba odpowiadać za swoich pracowników i ponosić konsekwencje. Jednak w przypadku tej kancelarii możemy spodziewać się tylko niemiłych sytuacji. Szczerze odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
angie2000 Re: notariusz 29.11.08, 16:58 Ja tez polecam Ewe Nosowska z Pilsudskiego (zaraz koło Irish pub). Mloda, mila, usmiechnieta, kontaktowa i niedroga! Odpowiedz Link Zgłoś
mab5 Re: notariusz 29.11.08, 22:36 Irish jest na Zwycięstwa a nie na Piłsudskiego :)) ten koło kancelarii pani Nosowskiej to zdaje się pod Gryfami ale nie jestem pewna :))) ale na pewno tez pub i to całkiem fajny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
angie2000 Re: notariusz 30.11.08, 21:03 Tak, tak, pod Gryfami, masz rację - to ja się rąbnęłam :) SORKI! Odpowiedz Link Zgłoś
misia311 Re: notariusz 10.04.09, 13:44 a czy ktoś miał do czynienia z notariuszem w sprawie rozdzielności majątkowej? może ktoś polecić kompetentnego notariusza jeżeli chodzi o intercyzę? Odpowiedz Link Zgłoś
sopelek1989 Re: notariusz 11.04.09, 21:55 U bardzo miłego i niezbyt drogiego byłam na ul. Zwycięstwa. Nie wiem, jak się nazywa, ale jego gabinet mieści się w budynku, w którym jest sekretariat Cosinus, obok tego małego Sano. Odpowiedz Link Zgłoś
yen74 Re: notariusz 17.04.09, 12:32 ja polecam p. Annę Mirochę, na Zwycięstwa 42. W budynku gdzie mieście się BOŚ. Jest tania i solidna. Odpowiedz Link Zgłoś
doberangel Re: notariusz 02.10.09, 12:54 Ja polecam Pana Mirosława Pracza chyba 1 Maja, bardzo solidny i zawsze sie mozna dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
mas33 Re: notariusz 04.10.09, 20:41 U mnie Pani Kubek jadła bułkę podczas czytania aktu a taksę wzieła max.Ja polecam P.Stanisławską drobiazgowa ale wszystko pewne na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś