Dodaj do ulubionych

Gdzie po gwarancji ?

11.07.02, 12:07
Sytuacja jest taka: mam Almere 98/99 i mam 3 + 2 lata gwarancji. Te dodatkowe
dwa wlasnie sie nie dawno zaczely i jest to gwarancja bardzo ograniczona
praktycznie na silnik i skrzynie biegow, czyli szansa , ze z niej skorzystam
jest malutka. Zastanawiam sie czy serwisowac samochod dalej w ASO czy robic to
gdzie indziej - taniej. Zastanawiam sie dlatego, ze czeka mnie wlasnie przeglad
po 60,000 km - ktorym ma kosztowac kolo 2000 zl. Jezeli nie w ASO to gdzie
solidnie w Warszawie ?
Pozdrawiam
Kamillo
Obserwuj wątek
    • vwdoka Re: Gdzie po gwarancji ? 11.07.02, 17:47
      Witaj,
      Ja swoją Carinę serwisuję w ASO, ale mechanikę robiłem w zaufanym warsztacie.
      Moja filozofia jest prosta. Silnika nikt dobrze nie zrobi poza ASO ze względu na
      potrzebny wyspecjalizowany sprzęt. Naprawy i wymiany poza silnikiem mogę robić
      wedle uznania.
      Pozdrawiam,
      vwdoka
    • Gość: Mikolaj Re: Gdzie po gwarancji ? IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 12.07.02, 15:12
      Tak jak napisał VWDoka - silnik i elektrykę/elektronikę w ASO, resztę zwłaszcza
      amortyzatory i inne elementy eksploatacyjne gdzieindziej. Swoją drogą dlaczego
      przegląd po 60 000 km ma być taki drogi? Który to serwis tak to skwotował i co
      oni tam chcą robić?
      Mikolaj
      P.S. Ja mam co prawda Micrę nie Almerę ale za przegląd po 60 zapłaciłem tyle co
      zwykle przy dużym przeglądzie czyli ok. 600 z materiałami + chyba ze 200 klocki
      hamulcowe.
      • kamillos1 Re: Gdzie po gwarancji ? 12.07.02, 18:32
        W dwoch ASO w Warszawie mi podali podobna cene kolo 1600 zl (ponad pol roku
        temu), drogi bo to jest wymiana wszystkich plynow lacznie z olejem skrzyni biegow
        (podobno sam ten olej kosztuje kolo 300zl), plyn hamulcowy, chlodniczy itp.
        No i co ja mam zrobic jak poprostu nie mam luznych takich pieniedzy a 60,000 sie
        szybko zbliza ?
        Mozecie mi polecic dobry serwis nie ASO?
        Pozdrawiam
        • Gość: MaciejK Re: Gdzie po gwarancji ? IP: *.radiomerkury.pl 12.07.02, 22:03
          A co z Kwik-Fitami, Carmanami czy innym Norauto? Do takich spraw wydają się
          najlepsi. Materialy eksploatacyjne uznanych firm ale bez znaczka danej marki i
          już cena o wiele nizsza do tego nie placisz kosztów robocizny-wyznaja zasadę ze
          jak np. kupujesz klocki to w cenie jest ich wymiana.
          PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka