Dodaj do ulubionych

Problem z nauczycielką

IP: *.gdynia.mm.pl 17.06.16, 22:04
Syn obecnie ma 7 lat, chodzi do 2 klasy. Od początku z małymi przerwami mamy problem z wychowawczynią. Ostatnio przeszła sama siebie, zamieściła na fb zdjęcia chłopców w samych spodenkach bez koszulek i w krawatach, podobno cały dzień paradowali tak na lekcjach. Jestem oburzona tą sytuacją i bezmyślnością nauczycielki. Ona nie widzi w tym nic dziwnego, dla niej to było tylko tak na żarty... Zastanawiam się nad zgłoszeniem sprawy do kuratorium, myślicie, że coś wskuram?
Obserwuj wątek
    • verdana Re: Problem z nauczycielką 18.06.16, 09:20
      Nie wiem, ale zgłosić warto. Najpierw dyrekcji szkoły. Nauczycielka nie ma prawa publikować żadnych zdjęć, nawet banalnych, bez zgody rodziców.
    • panizalewska Re: Problem z nauczycielką 25.06.16, 21:48
      To się normalnie kwalifikuje do zgłoszenia na policję
    • twojabogini Re: Problem z nauczycielką 26.06.16, 23:53
      Publikacja zdjęć wymaga uprzedniej zgody - tu nie ma dyskusji. Wystarczy uświadomić to nauczycielce, podesłać info, link.

Natomiast trudno ocenić czy sama sytuacja ma jakiś zły kontekst czy nie. Jeśli wszystkie pomysły "pani" polegają na rozbieraniu i fotografowaniu dzieci - to jest sygnał alarmowy. Jeśli dzieci mają problem z pomysłami nauczycielki i źle się z nimi czują - tak samo.
      Ale jeśli nauczycielka jest niekonwencjonalna, a dzieci ja lubią i akceptują jej pomysły i dobrze się bawią - wszystko jest okej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka