Dodaj do ulubionych

LWW- rollmasaż i elektrostymulacja

12.06.10, 17:51
Z wiadomego cyklu:)

Po długiej i ciężkiej zimie przybrałam parę centymetrów w strategicznych miejscach. Dieta i ćwiczenia już wdrożone, ale wiadomo, chciałoby się szybciej i więcej:) Na wagę zabiegi wpływu raczej nie mają, ale podobno są rewelacyjne w pozbyciu cellulitu i ujędrnianiu, kilka centymetrów można stracić. Za miesiąc jadę nad morze i to już ostatni dzwonek, gdybym chciała się za to zabrać.

Czy któraś z Was korzystała z tych zabiegów i mogłaby podzielić się doświadczeniem? Opinie mam na razie głównie z netu i są bardzo pozytywne, ale wiadomo, Wam wierzę bardziej:)
Obserwuj wątek
    • victoria1985 rollmasaż 12.06.10, 18:48
      fajnie ujędrnia skóra lepiej wygląda zmniejsza się celuit ale dużo dziewczyn się
      skarży że rollmasaż spowodował u nich popękanie naczynek na nogach ,w tym także
      u mnie gdzie nigdy nie miałam kłopotu z naczynkami .
      • ciri1971 Re: rollmasaż 12.06.10, 20:01
        Właśnie trochę się tego obawiam. Mam trochę pajączków na nogach, nie wiem, czy się nie pogorszy. Ech, zawsze muszą być jakieś minusy...
        • victoria1985 Re: rollmasaż 12.06.10, 20:40
          to stanowczo ci odradzam porobią ci się nowe i dopiero będzie kłopot wiadomo że tego ciężko się później pozbyć
          • ciri1971 Re: rollmasaż 12.06.10, 21:59
            Dzięki, Victorio. Widzę, że zdecydowanie muszę to przemyśleć.
            • zooba Re: rollmasaż 13.06.10, 19:04
              Wydaje mi się, że manualny masaż jest o wiele bardziej bezpieczny. Jeśli chodzi o działanie wyszczuplające rollmasażu - pic na wodę.
              Spróbowałabym drenażu limfatycznego na cellulit i ogólne ujędrnienie.
      • fitnesswell rollmasaż z podczerwienią i koloroterapią 29.03.11, 12:00
        Zapraszam do obejrzenia tego urządzenia Rollmasaż z podczerwienią i koloroterapią. Nowośc 2011 !
        www.youtube.com/watch?v=h8zYZZvwKfIFitnesswell

• pierwszalitera Re: LWW- rollmasaż i elektrostymulacja 29.03.11, 13:30
      Ze skłonnością do pękających naczynek (a kto jej nie ma?), byłabym bardzo ostrożna. Poza tym skuteczność tych zabiegów jest bardzo kontrowersyjna. U kobiet z tzw. cellulitem wodnym udaje się osiągnąć krótkotrwałe ujędrnienie ciała i zmniejszenie tym objętości, ale problem wróci razem z wodą. Jeżeli zależy ci na odwodnieniu regulowanym od środka, to bardzo dobrze działa tu rezygnacja z węglowodanów na rzecz białka, już po 2-3 dniach widzi się efekt wygładzający. Pytanie tylko, jak długo da się bez węglowodanów żyć i zachować dobry humor? ;-) Przez miesiąc może tak. ;-)
      Z dietą bym w ogóle trochę uważała, bo odchudzanie paradoksalnie bardzo często uwidacznia dopiero cellulit, szczególnie, gdy jesteśmy na diecie niskokalorycznej. Niedożywiona tkanka staje się luźniejsza, dziury bardziej widoczne. Cellulitu nie pozbędziemy się przez odchudzanie, bo to nie o ilość tłuszczu chodzi, a o strukturę kobiecego ciała. A na ujędrniający efekt sportu trzeba zwykle nieco poczekać, w kilka tygodni nie da się wyrzeźbić sylwetki na życzenie. No chyba, że chodzi tylko o małe korektury, bo wiele zależy od tego, o jak poważny problem kosmetyczny tu chodzi. Cellulit cellulitowi nierówny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka