Dodaj do ulubionych

LWW Srebro - zakupy

06.04.19, 17:16
Wymyśliłam sobie kupić bigle do kolczyków srebrne, znalazłam sklep, ładne produkty i dobre ceny i okazało się, że ta hurtownia sprzedaje tylko vatowcom( na odwrócony VAT). .
Ok, już wiem, jakie są przepisy, choć nie rozumiem wszystkich - to by znaczyło, że nie mając działalności właściwej, ja już srebra sprzedawać nie mogę (produktów że srebra)? Hmm Ale kupić mogę hurtowo, bo w innej hurtowni chętnie mi sprzedadzą, tylko cena już nie ta ;-)
Kiedyś było u nas sporo bizuteryjek.. ;-)
Znacie sklepy, gdzie są dobre ceny elementow bizuteryjnych srebrnych? Może któryś znacie i polecacie?
Najchętniej poszłabym do mistrza zlotniczego na lekcje.. ;-):-D chyba stara jestem trochę..
Obserwuj wątek
    • martvica Re: LWW Srebro - zakupy 20.05.19, 20:08
      'to by znaczyło, że nie mając działalności właściwej, ja już srebra sprzedawać nie mogę (produktów że srebra)?'
      Odkąd pamiętam, nie można sprzedawać rzeczy ze srebrem bez działalności, kasy fiskalnej i VAT. Znaczy, długo w ogóle nie można było sprzedawać jakichkolwiek rzeczy bez działalności, teraz weszły przepisy o działalności nierejestrowej, ale przy srebrze i tak trzeba być na legalu (plus kasa i VAT).
      Jeśli chodzi o kupowanie, to nie pomogę, bo nie kupuję :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka