Dodaj do ulubionych

eBay- problem ze sprzedażą

13.06.10, 16:34
Może mnie któraś z Was oświeci, bo ja nie mogę pojąć takiego absurdu.. :(

Chciałam wystawić na eBayu nietrafione perfumy. Gdy już wszystko było gotowe i chciałam wysłać ofertę, wyświetlił się komunikat, że nie mogę wystawić oferty, ponieważ konto zakładałam na innym ebayu niż teraz chcę wystawić ofertę! Ponadto mogę wysłać towar tylko w tym kraju w którym wystawiam towar.

Rejestrowałam się na amerykańskim, bo wtedy wydawało mi się, że jest po prostu 1 eBay.com dla wszystkich :) A teraz chcę wystawić na austriackim.

Napisane jest, że to specjalny system ochrony i zapobiegania sprzedaży podróbek, dlatego tymi ograniczeniami objęte są towary najczęściej podrabiane (nie ma wyszczególnienia, ale najwyraźniej perfumy się do tego zaliczają).

Czyli jeśli teraz chcę coś wystawić, muszę założyć nowe konto na ebay.at i będę mogło wysyłać tylko w Austrii. A co z moja historia, komentarzami etc??

Można jeszcze potwierdzić swoją tożsamość i dostać znaczek zaufanego sprzedawcy, ale wtedy muszę wysłać kopię zameldowania (sic!) i zapłacić 10EUR.

Czy tylko ja mam wrażenie, że to jakiś absurd? A jak się za pół roku przeprowadzę (co mam w planach), to znowu będę musiała zakładać nowe konto? Gdzie ta Europa bez granic?

Wiecie coś na ten temat, miałyście podobne problemy, może ja po prostu czegoś nie doczytałam?
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: eBay- problem ze sprzedażą 13.06.10, 16:44
      Może dlatego masz takie ograniczenia, bo to perfumy.

Ja mam konto zarejestrowane na polskim i bez przeszkód wystawiałam na angielskim
      i amerykańskim, ale wystawiałam ciuchy, nie perfumy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka