Dodaj do ulubionych

Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW]

29.06.10, 16:17
Wie ktoś, gdzie kupić porządne aplikatory do cieni z gąbeczki? Wprawdzie
zwykle używam pędzli, ale nie do wszystkich cieni się one nadają, niektóre
rzeczy robię gąbeczką. I tu jest problem, mam 3 świetne aplikatory Inglota, z
drobniutkiej gąbki, idealny kształt, mam je od lat, piorę i używam często, są
w idealnym stanie. Sęk w tym, że nie ma ich w regularnej sprzedaży, są
dodawane tylko do pojedynczych cieni, których ja nie kupuję, bo średnio się
opłaca jeden cień za 2 dychy, skoro za 5 dych mam pięć cieni... A te, które
sprzedają, są do bani...
Obserwuj wątek
    • koza-1985 Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 29.06.10, 17:20
      zobaczę, jak kupowąłam pojedyncze ingloty to faktycznie dostałam takie
      gabeczkowe aplikatory, a że ich nie używam to mogą gdzieś być.

poszukam i dam znać
      • madzioreck Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 01.07.10, 14:44
        Dzięki, byłoby fajnie :)
        • koza-1985 Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 01.07.10, 19:29
          znalazłam dwa:) wyglądają na nieużywane, tzn ja ich na pewno nie używałam:)
          wyjechałam na kilka dni, po weekendzie mogę Ci je wysłać
          • madzioreck Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 01.07.10, 21:17
            Dzięki jak nie wiem, piszę maila :)
    • sarahdonnel Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 29.06.10, 17:29
      Najtrwalsze, jakie miałam, były dołączone do pokaźnego zestawu 'kolorków' z
      nowojorskiego 'Lorda Taylora'. Mam do tej pory, gąbeczki się zdarły, ale nie
      wylazły z osadzenia! Tak poza tym, większość jest niestety strasznie parszywa.
      Może te z Sephory na długich patyczkach? Kiedyś były znośne.

Ja akurat nie lubię/nie umiem używać pędzli, bo wszystko mi się zsypuje pod oko.
      Jestem krótkowidzką (makijaż do kontaktów), z przyzwyczajenia muszę być blisko
      lustra, poza tym - typ urody woła o ostry, 'dramatyczny' makijaż (taki z
      długaśną 'kocią' kreską;) ciemnymi, wyrazistymi cieniami. Aplikatory lubię, bo
      dają właśnie taki efekt, a pędzlem nie umiem tak precyzyjnie. Do tego celu
      sprawdzają się też patyczki kosmetyczne ;).
      • turzyca Pedzelek, ech... 30.06.10, 01:07
        Moje kosmetykowe zycie jest opowiescia o tym, jak Ives Roche wycofuje moje
        ulubione produkty. Wsrod nich byl set szminka z blyszczykiem w opakowaniu w
        ksztalcie liscia z dolaczonym wygietym pedzelkiem. Szminka byla beznadziejna,
        blyszczyk idealny, a pedzelek siegal idealu. Wprawdzie wygiety uchwyt byl malo
        poreczny, ale wlosie! Niczym mi sie tak dobrze nie maluje, wiec w efekcie od 9
        lat mam to dziwactwo i nie trafilam jeszcze na nic lepszego. Mam wrazenie, ze
        poszukiwania "nakladarek" do cieni beda w moim przypadku uwienczone podobnym
        sukcesem. W Rossmanie sprzedaja ostro zakonczone patyczki kosmetyczne, ale wciaz
        nie jest to ideal.
      • madzioreck Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 01.07.10, 14:46
        Oglądałam te z Sephory, też nie to (ale pędzle mają rewelacyjne) :( Nie ten
        kształt, potrzebuje takie o kształcie migdału. Poza tym większość ma taki
        defekt, że ten kawałek plastiku, który jest w środku gąbki i stanowi jej
        rusztowanie, kończy się gdzieś w połowie gąbki...
        • sarahdonnel Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 02.07.10, 21:42
          Większość jest właśnie tak 'sprytnie pomyślana', przypomniałaś mi. Albo nie mają
          mocnego kleju. Te z Lorda Taylora były pod tym względem genialne.
          (Ostatnio kupiłam sobie okulary w 'wyrazistych' szafirowych oprawkach, i zestawu
          'kontakty i makijaż' używam od wielkiego dzwonu. Nawet tuszu nie nakładam w ten
          upał, bo się rozpływa, i zapomniałam, co mnie najbardziej wkurza w aplikatorach
          do cieni ;).
    • daslicht Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 29.06.10, 22:54
      Rossmann - For your beauty. Pięciopak w różowym plastikowym futerale. Tanie i dobre.
      • schaetzchen Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 29.06.10, 23:00
        Lubiłam bardzo sephorowe gabeczki, z długim uchwytem - ale od jakiegoś czasu nie
        mogę na nie trafić :(

Te z rossmanna są krótkie czy długie?
        • daslicht Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 30.06.10, 12:57
          Na krótkiej. Na długiej są pędzelki, te w czarnym opakowaniu, też dobre :)
          • madzioreck Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 01.07.10, 14:48
            Pędzelki w czarnym opakowaniu...? Nie widziałam, są tylko takie w przezroczystym
            etui, "for your beauty" czy coś takiego, ale jeden, który wyglądał zachęcająco,
            okazał się dobry... do odkurzania zakamarków komputera, cieni na powiekę nie
            przenosił wcale.
            • lukrecjabo Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 02.07.10, 20:56
              Używam regularnie pędzli z Rossmana tych:
              wizaz.pl/kosmetyki/produkt-21630-opis-Pedzel-do-nakladania-cieni-For-Your-Beauty-Rossmann.htm
              i je po prostu uwielbiam. Nie umiem się malować, a nimi "samo wychodzi". Kupiłam
              też kiedyś ich droższy odpowiednik
              ten:
              wizaz.pl/kosmetyki/produkt-21971-opis-Pedzel-do-cieni-mniejszy-Premium-For-Your-Beauty-Rossmann.htm
              i nie odpowiada mi wcale.
              Ale Ty pytasz o aplikatory w gąbce, też poleciłabym te, co Daslicht. Nie umiem
              znaleźć zdjęcia, ale są bardzo podobne do tych małych z Inglota, przy czym te są
              dwustronne (z jednej większe, a z drugiej mniejsze, rusztowanie poprowadzone do
              końca - wynik analizy sprzed minuty;)). Aplikatory są pakowane po 5 i każdy ma
              inny kolor (plastiku). Ewentualnie For your... ma jeszcze aplikator z gąbki na
              długiej rączce
              wizaz.pl/kosmetyki/produkt-28405-opis-Aplikator-do-cieni-For-Your-Beauty-Rossmann.htm
              ale tego jeszcze nie używałam, powiem tylko tyle, że rusztowanie też przebiega
              do końca:)
              • lukrecjabo Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 02.07.10, 20:59
                To nie są te: 193.17.41.93/fo346/bb79fdca00290af949c7f9c8
                te są do bani
                • lukrecjabo To te: 02.07.10, 21:01
                  wizaz.pl/kosmetyki/produkt-16335-opis-Aplikatory-do-cieni-Rossmann.htm
                  tylko ja mam akurat kolorowe
              • daslicht Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 02.07.10, 21:34
                A ja uważam, że właśnie te droższe są lepsze :)
    • yaga7 Re: Dobre aplikatory gąbkowe do cieni [LWW] 30.06.10, 06:35
      Swego czasu na StrawberryNET była promocja na dwupaki aplikatorków Lancome.
      Zakupiłam najpierw dwa, potem kolejne dwa i jak dotąd są najlepsze. Są na
      długiej rączce, co bardzo mi odpowiada, bo paćkanie się takimi maliznami jest
      niewygodne - zwłaszcza, jak człowiek zobaczy, jak to jest fajnie mieć coś na
      długiej rączce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka