Dodaj do ulubionych

Szukam takich rajstop:

18.08.10, 23:24
Tzn. czegoś podobnego jak tutaj:
cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250683249307&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
ale normalnego cenowo:)
kiedyś widziałam tez dziewczynę, której rajstopy udawały, że są ciemnoszarymi zakolanówkami naciągniętymi na jasnoszare rajstopy i bardzo mi się to podobało (wyglądały na ok 40DEN).
Widziałyście kiedyś coś takiego?
Obserwuj wątek
    • zmijunia.lbn Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 14:44
      Widziałam rajtki udające zakolanówki na allegro, to była chyba Veneziana. Nawet
      rozważałam zakup, ale nie lubię rajstop. ;)
      Zaraz poszukam. :)
      • zmijunia.lbn Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 14:55
        allegro.pl/item1168767732_rajstopy_veneziana_lisa_60_20_den_705_4_od_ss.html
        allegro.pl/item1193834097_rajstopy_veneziana_lisa_60_20_den_705_2_od_ss.html
        allegro.pl/item1191930751_rajstopy_veneziana_lisa_60_20_den_705_3_od_ss.html
        Włala ;)
        • daslicht Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 18:59
          Ale fajne! Ciekawe czy istnieją w rozmiarze większym niż 4?
          • zmijunia.lbn Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 19:22
            daslicht napisała:

> Ale fajne! Ciekawe czy istnieją w rozmiarze większym niż 4?
            >

Nie, tylko 2-4. :(
          • moniach_1 Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 19:23
            Nie, veneziana robi tylko 2-4, nie ma ani 1 ani 5. Ale (przynajmniej przy
            pończochach) są dość długie.

Nawiasem, trafia mnie cholera, jak wchodzę na kolejną "wypasioną" stronę
            zrobioną we flashu, która ma intro (po co? ktokolwiek to ogląda, jak są jakieś
            nogi jakiejś pani i jakieś napisy??? Przecież nie po to tu przyszłam) następnie
            strona musi się ładować (grrr... to jest ten moment, kiedy przeważnie rezygnuję)
            tylko po to, żeby w tle jeździły jakieś animacje, ewentualnie żeby to, w co chcę
            kliknąć uciekało mi spod myszy (to akurat przypadek strony Ewy Bień, ale
            nieważne). A najgorsza jest muzyka w tle. No do ciężkiej cholery, mam otwarte 10
            kart i muszę znaleźć na której stronie to gra a następnie znaleźć mikroskopijny
            znaczek wyłączania muzyki, która miesza mi się z tym, czego właśnie słucham. A
            wszystko dlatego, że komuś się wydawało, że jakiś smooth jazz będzie brzmiał
            profesjonalnie :/
            OK, wygadałam się. Ale samowłączająca się muzyka powinna być zabroniona w
            internecie :/
            • zmijunia.lbn Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 19:46
              moniach_1 napisała:

> OK, wygadałam się. Ale samowłączająca się muzyka powinna być zabroniona w
              > internecie :/

Zdecydowanie.
              • maith Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 22:10
                Pod karą chłosty ;)
                I nie ma nic bardziej irytującego niż kakofonia dźwięków, na jaką
                zwykle takie strony narażają ludzi.
            • pinupgirl_dg Podpisuje się pod tym n/t 20.08.10, 19:49

• indigo-rose Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 22:57
              Tak, strasznie mnie to wkurza. Gorsze są chyba tylko włączające się znienacka
              reklamy video, które też trzeba wytropić gdzieś w samym rogu entej strony...
              • maith Re: Szukam takich rajstop: 21.08.10, 11:39
                Ja czasem aż mam o ochotę stworzyć stronę, gdzie dałoby się notować,
                kto nas (klientów) tak traktował, żeby można było za karę omijać
                firmy, które wcześniej waliły nas reklamą po głowie. Te wyskakujące
                wrzeszczące video-reklamy, które powodują, że człowiek zrywa sobie
                słuchawki z uszu to jakiś horror. I dowód na totalny brak szacunku
                dla potencjalnych klientów.
        • maith Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 22:14
          Fajne, tylko czemu oni nie wpadli na to, żeby nakładać to wszystko na
          wersję cielistą? Wtedy wyglądałoby toto naturalniej niż na czerni ;)
          • zmijunia.lbn Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 22:18
            maith napisała:

> Fajne, tylko czemu oni nie wpadli na to, żeby nakładać to wszystko na
            > wersję cielistą? Wtedy wyglądałoby toto naturalniej niż na czerni ;)

Ja to w ogóle najchętniej obcięłabym tę rajstopową część i zrobiła z tego
            samonośki. Takie sweterkowe, bez oddzielonej manszety, mrau..
            • pinupgirl_dg Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 23:07
              Jakieś 10 lat temu przechodziłam całe miasto w poszukiwaniu takich i wszyscy patrzyli na mnie jak na kosmitkę. Ostatnio zakolanówki w tym stylu coraz częściej się pojawiają, mi się to szalenie podoba :). Sporo ciekawych zakolanówek ma Marilyn, np: emarilyn.pl/pl/1346,ponczochy_cc_288_p,produkt.html
              • zmijunia.lbn Re: Szukam takich rajstop: 21.08.10, 00:14
                pinupgirl_dg napisała:

> Jakieś 10 lat temu przechodziłam całe miasto w poszukiwaniu takich i wszyscy
                patrzyli na mnie jak na kosmitkę. Ostatnio zakolanówki w tym stylu coraz
                częściej się pojawiają, mi się to szalenie podoba :). Sporo ciekawych
                zakolanówek ma Marilyn, np: emarilyn.pl/pl/1346,ponczochy_cc_288_p,produkt.html
                >
                >

Ale zakolanówki nie mają silikonu, a boję się bez - nie wyobrażam sobie jak
                miałoby się to trzymać samo z siebie, a pasa nie naszam.. Chlip. Nie lubię tych
                nudnych koronkowych manszet. :P
                Kupiłam sobie za to jakiś czas temu takie pończochy:
                allegro.pl/item1191591525_moda_ponczochy_veneziana_ar_costina_ii_482_3_4.html
                i nie mogę się doczekać, aż zrobi się chłodniej, sesese.. :>
                W ostatnich chwilach niepewności przypadkiem trafiłam na ich recenzję na Fizi i
                już nie mogłam nie kupić. :D

A z Marilyn mam jedne pończochy (Coco Panter) i trzymają się bez porównania
                lepiej niż niemal identyczne z Gatty. Mile mnie zaskoczyły, bo kupowałam bez
                przekonania. :)

Zaraz nam się tu zrobi wątek rajstopowo-pończochowy ;)
                • zmijunia.lbn Re: Szukam takich rajstop: 21.08.10, 00:19
                  zmijunia.lbn napisała:

> A z Marilyn mam jedne pończochy (Coco Panter) i trzymają się bez porównania
                  > lepiej niż niemal identyczne z Gatty.

"Trzymają się" zarówno na nodze, jak i same w sobie, niejasno się wyraziłam -
                  miałam raczej na myśli, że te z Gatty rozpadają się po kilku założeniach. :/
                  Zdziwiło mnie to tym bardziej, że moja Gatta kupowana na studniówkę (ach,
                  pierwsze pończochy :D) nie wygląda jakby miała się szybko zniszczyć, a z nogi
                  nie zsuwa się ani trochę.
                • pinupgirl_dg Re: Szukam takich rajstop: 21.08.10, 01:17
                  Zakolanówki trzymają się jak podkolanówki czy skarpetki, przy użyciu ściągacza
                  i korzystając z naturalnych przewężeń naszych nóg. Mogą sobie być trochę
                  przymarszczone, to taki styl, że nie muszą, w przeciwieństwie do pończoch, być
                  idealnie napięte.

Na te pończochy, które kupiłaś też jestem napalona okrutnie :D. A tematom
                  rajstopowo-pończochowym jestem jak najbardziej rada, bo okrutna ze mnie
                  fetyszystka, jeśli chodzi o jedno i drugie :).
                  • 3mkm3 Re: Szukam takich rajstop: 21.08.10, 19:22
                    "Zakolanówki trzymają się jak podkolanówki czy skarpetki, przy użyciu ściągacza
                    i korzystając z naturalnych przewężeń naszych nóg. Mogą sobie być trochę
                    przymarszczone, to taki styl, że nie muszą, w przeciwieństwie do pończoch, być
                    idealnie napięte."

Jak byłam jakieś 15kg lżejsza i 6 lat młodsza, to nosiłam zakolanówki do
                    miniówek, ale cholery nigdy nie chciały się trzymać. Wiecznie mi zjeżdżały pod
                    kolana i robiły się piękne obwarzanki, trzeba było co chwilę poprawiać :/
                • kasienka.body Re: Szukam takich rajstop: 23.08.10, 22:56
                  o raju, jakie fajne!! Żmijunia będę Cię wielbić po wsze czasy :) Właśnie szukałam grubych pończoch, jak jeszcze masz namiary na jakieś fajne kolorowe to będe bić pokłony :D
                • 100krotna Z czym się nosi takie grubsze pończochy... 07.09.10, 15:35
                  Żeby w pupę nie było zimno? Czy trzeba sobie do nich kupić odpowiednie, wykończone koronką pantalony? :) Pytam serio - jak jest ciepło to pończochy są super, bo nie grzeją jak rajstopy, ale jak jest zimniej, to chyba w okolicach szanownych pośladków trzeba się stosowniej odziać niż w pojedyńcze figi (o stringach nie wspominam) :)
                  • anulla1974 Re: Z czym się nosi takie grubsze pończochy... 08.09.10, 09:56
                    Można nosić pod spodnie :)
                    A jak się nosi do długiej, wełnianej spódnicy to też jest ciepło.
        • aksanti łaaaa, dzięki! 20.08.10, 22:53
          Właśnie o coś takiego mi chodziło:D Te, które kiedyś widziałam różniły się tylko tym, że miały pończochowy dół gładki:)
          • zmijunia.lbn Re: łaaaa, dzięki! 21.08.10, 00:21
            Na coś się w końcu przydało moje bezcelowe przeczesywanie allegro ;)
            • aksanti Re: łaaaa, dzięki! 23.08.10, 11:16
              Nie Ty jedna przeczesujesz allegro ''bezcelowo'' (czyt. w poszukiwaniu perełek) ;)))
              z onlyher podobają mi się Trasparenze Turandot 20 DEN, ale cenkie są, a ja bardzo zdolna jestem w niszczeniu takich rzeczy. Poza tym cena:/
        • aksanti @zmijunia: kupiłam.. 11.09.10, 15:48
          .. jeszcze nie zakładalam, ale już widzę, że są super! jeszcze raz dzięki:)
      • zmijunia.lbn Re: Szukam takich rajstop: 20.08.10, 15:03
        Są też różne tego typu w OnlyHer:
        www.onlyher.pl/products/190/p/393
        www.onlyher.pl/products/190/p/390
    • zmijunia.lbn Podepnę się ;) 21.08.10, 00:24
      Zapytam przy okazji - wiecie może gdzie można kupić kryjące białe samonośki? Nie
      chodzi o jakieś mega grube, ale takie też będą ok. Nie ażurowe!
      Jedyne grubsze jakie znalazłam na all to 30 den ze szwem :<
      • zmijunia.lbn pończochy na zamówienie 27.08.10, 22:19
        Zamówiłam na allegro u producenta takie jak chciałam. Dam znać jak dostanę, mam
        nadzieję że wszystko będzie ok. :)
        • zmijunia.lbn Re: pończochy na zamówienie 06.09.10, 23:04
          Przyszły. Biała mikrofibra 40DEN. :)
          Nie mogę się doczekać aż je założę, mrrrrrr. Póki co mogę się wypowiedzieć tylko na temat obsługi - rewelacja. Nie robili żadnych problemów z uszyciem czegoś, czego nie mają w ofercie - powiedzieli mi jakie są możliwości i przyjęli zamówienie. Właściwie powinnam mówić w liczbie pojedynczej, bo zajmował się mną bardzo miły pan.
          O samych pończochach wypowiem się jak przetestuję, na razie wiem że są szalenie miłe w dotyku. :)

Gdyby któraś była zainteresowana:
          allegro.pl/show_user.php?uid=14809988
          • agnesp76 Re: pończochy na zamówienie 07.09.10, 12:19
            A możesz zdradzić, jak to wygląda cenowo taka zachciewajka spoza oferty?

Bo ceny na allegro zachęcające i to bardzo
            • zmijunia.lbn Re: pończochy na zamówienie 07.09.10, 21:31
              agnesp76 napisała:

> A możesz zdradzić, jak to wygląda cenowo taka zachciewajka spoza oferty?

Moja zachciewajka kosztowała 8,49zł, czyli cena chyba dosyć kusząca ;)
              Tylko że oczywiście nie uszyją Ci wszystkiego - trzeba pytać, jakie są możliwości.
              • agnesp76 Re: pończochy na zamówienie 08.09.10, 11:08
                Dzięki za info - cena rzeczywiście kusząca. Póki co nie potrzebuję, bo muszę wynosić wszystko co mam (a mam dużo rajstop głównie, bo kiedyś nałogowo kupowałam jak mi się wzorki podobały :D ), a że chodzę ostatnio w spodniach to mi pewnie długo zejdzie :D Prędzej córce kupię :)

A sprzedającego już dodałam do ulubionych, dzięki :)))
          • zmijunia.lbn Re: pończochy na zamówienie 13.09.10, 13:08
            Białych nie nosiłam, ale dzisiaj przetestowałam standardowe z ich oferty, beżowe 20DEN. Laski - rewelacja! :D
            Test trwał co prawda tylko godzinę, ale zrobiły na mnie baaaardzo dobre wrażenie. Bałam się że mi zlecą, bo jakieś takie szerokie. Nie ma mowy, nie ruszyły się ani o milimetr - trzymają się w miejscu jak przyklejone kropelką. Po zdjęciu miałam delikatne ślady od gumek - nie mają raczej wartości estetycznej ;) ale utwierdziły mnie w przekonaniu, że tym pończochom mogę zaufać. Co ciekawe, od razu po wyjściu z domu zapomniałam że w ogóle mam na sobie pończochy i nie wycisnęły mi nawet najmniejszego schabika. Dla mnie ideał.
            Jeśli białe będą się sprawowały tak samo dobrze, to chyba zostanę stałą klientką. :)
    • normalna_ja Re: Szukam takich rajstop: 29.08.10, 20:08
      fajne :)
      a pończochy, które wkleiła Zmijunia - rewelacja!
      ja wczoraj zainaugurowałam sezon na grube pończochy :)

za to kupiłam sobie super legginsy z Veneziany z marszczeniami u dołu nogawek i
      są za małe na mnie :(
      • adra_19 Re: Szukam takich rajstop: 13.09.10, 15:48
        A jakie rajstopy! Och, ja nieszczęsna. Przed chwilą kupiłam w Orsayu 4 razy droższe. Idę się chlastać szarym mydłem.. Dobrze, że przynajmniej mam świetną sukienkę na pocieszenie..
    • mala_mi_mala Re: Szukam takich rajstop: 26.04.11, 11:27
      Nie wiem, czy o takie coś chodziło na początku wątku, bo to już dawno było :P, ale ja właśnie też nabyłam takie rajstopy udające pończochy, też z MARILYNA. Patrzcie jakie fajne: e-marilyn.pl/pl/4305,rajstopy_zazu_m_632_,produkt.html
      Na żywo nie błyszczą się aż tak bardzo, ale są takie raczej na wieczór

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka