Dodaj do ulubionych

Konto na PayPal

05.09.10, 17:11
Bardzo proszę o pomoc w kwestii dla mnie niezwykle trudnej do ogarnięcia, czyli PayPal :-)
Mam tam konto od dość dawna, wcześniej korzystałam, potem długo nie. Kiedy ostatnio
próbowałam skorzystać, pojawiła mi się informacja, że jesli dalej chcę korzystać z konta, muszę
dosłać wyciąg z karty, potwierdzenia adresu w formie skanu np rachunku za prąd, oraz skan.
dowodu torzsamości. Jakoś nie uśmiecha mi się wysyłanie takich informacji gdzieś tam, ale może
jestem w błędzie. Może PayPal czegoś takiego ode mnie rządać?
Obserwuj wątek
    • magdalaena1977 Re: Konto na PayPal 05.09.10, 17:24
      ode mnie nigdy tego nie żądali.
      A co masz podpięte pod paypala ? kredytówkę ?
      • alex_k Re: Konto na PayPal 05.09.10, 17:39
        No tego to nie wiem, mąz konto zakładali, spytam jak powrócą :-) A to ma jakieś znaczenie?
        Zapomniałam napisać, ze była też informacja, że chcą tych danych, ponieważ ktoś próbował
        włamać się na moje konto i dlatego te dane sa potrzebne.
        Teraz tak pomyślałam, może po prostu jakoś zlikwidować to konto i założyć na nowo?
      • alex_k Re: Konto na PayPal 05.09.10, 17:48
        Sprawdziłam w profilu, nr karty nie jest podany. Zamknąć konta też nie można, póki się nie odzyska
        dostępności, a dostępność żeby uzyskać, należy dosłać skany. Paranoja jakaś...
        • magdalaena1977 Re: Konto na PayPal 05.09.10, 23:58
          Ogólnie budzi to mój niepokój. Zwłaszcza, że jakiś czas temu dostawała takie
          phisingowe maile od Paypala.
    • pitupitu10 Re: Konto na PayPal 06.09.10, 09:55
      Nigdy czegoś takiego nie miałam ani nie słyszałam o takim przypadku, ale pogrzebałam w Pomocy i rzeczywiście istnieje możliwość blokady konta:
      www.tinyurl.pl/?U88dAEDi
      Jeżeli wchodzisz na swoje konto nie przez link, ale wpisując adres paypal.pl w przeglądarce, to chyba wszystko jest ok. Jakby coś, to możesz się skontaktować z PayPalem i dopytać:
      www.tinyurl.pl/?q1XiJGY3
      Jeśli dostajesz podejrzane maile, zawsze możesz je zgłosić tutaj:
      www.tinyurl.pl/?D7bdek8Y
      • nientepaura Re: Konto na PayPal 06.09.10, 11:38
        ja miałam bardzo dziwną historię z paypalem, no i się zraziłam, choć jak trafi mi się jakaś okazja na ebayu, to innej opcji brak;/
        robiłam zakupy - zawsze przesyłam z rachunku więcej kasy, coby nie zabrakło przy przewalutowaniach - no i zostało mi tak ca 20zł to chciałam je przelać na swoje konto. I okazało się, że nie mogę, że dostęp do mojego rachunku jest zablokowany (ki diabeł??) i nie ma możliwości odblokowania. Czekam na ich działanie w tej sprawie 3miesiąc już - i cisza. 20 zł nie majątek, ale tu chodzi o zasadę!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka