kok.12
20.10.10, 17:54
Myślę, że znajdzie się tu ktoś zajmujący się dietą i odżywianiem. W końcu LWW:). Moje pytanie dotyczy mamy, która półtora roku temu rzuciła palenie i wciągu tego czasu dość dużo przytyła. Mama się tym bardzo przejmuję, tym bardziej, że całe życie była szczupła. Czasami mówi, że może wróci do palenia, aby schudnąć. Ja oczywiście nie chcę tego i chciałabym jej pomóc. Po pierwsze chciałabym wiedzieć dlaczego właściwie po rzucaniu palenia się często tyje? Mam nie zmieniła radykalnie diety. Owszem, trochę więcej je, ale nie miła kłopotów z dużym apetytem w trakcie rzucania palenia. Po drugie jak powinna się teraz odchudzać będąc kobietą w wieku 49 lat, której tłuszcz osadził się głownie na brzuchu? Czy te cechy decydują jakoś o diecie. O czym w ogóle powinna wiedzieć, odchudzając się?
Mama chciałaby przyjść na dietę, w której się normalnie je, po to, aby uniknąć efektu jo-jo. Czy jest tu ktoś, kto mógłby nawet za opłatą ułożyć mojej mamie tygodniowe meni, którego posiłki będzie mogła sama przygotowywać i zabierać do pracy? Mama mieszka w małym mieście i nie może skorzystać z takiego typu usługi, które są oferowane w większych miejscowościach. Niestety nie wszystko jest w stanie jeść. Są produkty, których mam w większych ilościach nie toleruje ze względu na przebytą w przeszłości żółtaczkę ( szczegóły podam jeżeli ktoś będzie chciał ułożyć jadłospis).