Dodaj do ulubionych

[LWW] Bakugany i goromity

21.11.10, 14:20
Dziewczyny help. Mam kupić prezent od mikołaja dla 9-letniego chłopca. W liście do mikołaja chłopiec prosi m.in. o "bakugany i goromity". Wyguglałam, że to są jakieś postacie w kreskówek. No ale nadal nie wiem co ja mam mu kupić? To są jakieś figurki, gry, karty, czy inne gadżety? Która ma dziecko w tym wieku i podpowie - moje dzieci za małe na takie cuda. Adresata prezentu nie dopytam bo mam tylko list, dziecka nie znam i nie mam z nim kontaktu.
Obserwuj wątek
    • zazulla Re: [LWW] Bakugany i goromity 21.11.10, 15:25
      A to Twoje dziecię czy cudze? Bo jak cudze, to dopytaj rodzica :)))

www.iwoman.pl/na-serio/inews/10;najmodniejszych;zabawek;za;czym;szaleja;teraz;dzieci,48,0,657712.html
      Bakugany i Gormiti

Dwie serie figurek fantastycznych stworów i wojowników służących do gier planszowych z wykorzystaniem kart (można się nimi bawić i bez planszy). Rzecz jasna, żeby chłopiec (bo to raczej chłopięca zabawka) mógł prowadzić z kolegami zwycięską rozgrywkę, nie wystarczy zakup jednej postaci.

Producenci obu serii mistrzowsko wykorzystują naturalną skłonność dzieci do kolekcjonowania. W dodatku Bakugany są wzorowane na postaciach z animowanego serialu w stylu mangi.

Zgromadzenie pełnego zestawu bohaterów może mocno wydrenować rodzicielską kieszeń. Nie mówiąc o rozmaitych akcesoriach i zestawach specjalnych.
      Ostatnio wśród bestsellerów jest np. jajo z jednym z potworów Gormiti. W ciepłej wodzie zaczyna się rozpuszczać i pienić, uwalniając zamkniętą w niej figurkę.

www.smyk.com/sklep/przedmiot/puzzle-kula-gormiti1
      smyk.com/sklep/przedmiot/bakugan-maxus-helios1
      www.smyk.com/sklep/przedmiot/gormiti-figurki-z-serii-mythos1
      • bathilda Re: [LWW] Bakugany i goromity 21.11.10, 20:51
        Zazulla, dzięki za link!

Niestety dopytanie kogokolwiek jest niemożliwe. Nasza parafia współpracuje z parafią na Mazurach. W ramach współpracy dzieci z niezamożnych rodzin w tamtej parafii piszą listy do mikołaja a chętni w naszej parafii mogą je zrealizować. W zeszłym roku trafiła nam się prośba o jakąs w miarę oczywistą zabawkę. Tym razem dziecko prosi o zimowe buty i te cudactwa (zakładam, że w świecie 9-latków brak bakugana jest większym problemem niż brak zimowych butów). List kończy się zdaniem "moim największym marzeniem jest żeby mama znalazła pracę". Ponieważ największego marzenia nie spełnię to chociaż z tym bakuganem chciałabym stanąć na wysokości zadania.
        • zazulla Re: [LWW] Bakugany i goromity 21.11.10, 23:29
          Kochana jesteś :) Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi...ups :D
        • jul-kaa Re: [LWW] Bakugany i goromity 22.11.10, 09:03
          Przepraszam, że się wtrącam nie do końca na temat, ale... nie wiem, czy z tymi butami jest tak, jak piszesz. Są dwie opcje: dziecko wpisało te buty, bo mu mama (tata, ktokolwiek) kazała, a ono chce bakugana czy inne paskudztwo (a w butach woli popylać zeszłorocznych), albo rzeczywiście żadnych butów nie ma i jednak są one dla niego priorytetem, co brzmi absurdalnie z dziecięcego punktu widzenia, ale i tak może być :(
          • bathilda Re: [LWW] Bakugany i goromity 22.11.10, 10:51
            Julka - buty też będą, choć mam obawy bo tak bez mierzenia to ciężko wygodne kupić. Ale i bakugana bym chciała dołożyć, żeby jednak jakiś element świątecznej frajdy był.

Zazulla - ja rozumiem, że chodzi o to, żeby zdrowe i mądre były, nie? Bo przecież idziemy w jakość a nie w ilość ;)
            • jul-kaa Re: [LWW] Bakugany i goromity 22.11.10, 11:07
              A to przepraszam, jakoś tak zrozumiałam, że wybrałaś tylko bakucośtam :)
            • zazulla Re: [LWW] Bakugany i goromity 22.11.10, 18:01
              bathilda napisała:

> Zazulla - ja rozumiem, że chodzi o to, żeby zdrowe i mądre były, nie? Bo przeci
              > eż idziemy w jakość a nie w ilość ;)

Będzie tak jak sobie zamarzysz :)
              • bathilda Re: [LWW] Bakugany i goromity 22.11.10, 20:04
                Zazu, nie kuś - Zośka dziś skończyła dopiero 4 tygodnie ;)
                • jul-kaa Re: [LWW] Bakugany i goromity 25.11.10, 23:40
                  W Leclerku jest promocja na jedne i drugie straszydła. Mogę Ci wypisać ceny, bo mam gazetkę :)
                  Chcesz czy już kupiłaś?
                  • zazulla gazetka online 26.11.10, 11:07
                    www.billa.pl/gazetab.php?dir=586&diri=29
    • anna-pia Re: [LWW] Bakugany i goromity 21.11.10, 16:28
      Gormity to takie ohydztwa, bakugany też piękne nie są, jedno i drugie to takie figurki. Drogie jak pierun - mój starszy synek ma jednego bakugana, odmówiłam kupowania następnych. Jak kupisz taką figurkę, jak dziecko ewentualnie już ma, to sobie wymieni.
      • bathilda Re: [LWW] Bakugany i goromity 21.11.10, 20:57
        Pocieszyłaś mnie z tym wymienianiem bo oczywiście jak już zobaczyłam zestaw to oczywiście nie wiedziałabym którego wybrać.
    • agafka88 Re: [LWW] Bakugany i goromity 21.11.10, 18:29
      wawrzyniec ostatnio pisał o goromitach, jest tam też instruckaj zbudowania twierdzy dla tych stworów, wrzucam, może komuś się przyda:
      wawrzyniec.blox.pl/2010/11/PRYSZCZ-SKLEPOWY-VS-WULKAN-DOMOWY.html
      • bathilda Re: [LWW] Bakugany i goromity 21.11.10, 20:54
        O matko, Agafko, padłam widząc to zdjęcie na blogu... Może do czasu jak mój syn podrośnie to już nie będzie modne....
        • kasiadj07 Re: [LWW] Bakugany i goromity 22.11.10, 10:04
          Bathildo, nie pocieszę Cię zapewne, jak już bakugany przestaną być modne, wymyślą inne paskudztwo, bez którego Twoje akutat dziecko żyć nie może i koniecznie mieć to musi (bo wszyscy koledzy z klasy mają). A z wiekiem dziecka robi się tylko drożej (bo nastolatek na przykład to musi koniecznie mieć pod choinkę tę nową grę, bo o czym on będzie z kolegami rozmawiał? :)))
        • szarsz Re: [LWW] Bakugany i goromity 26.11.10, 09:59
          bathilda napisała:

> O matko, Agafko, padłam widząc to zdjęcie na blogu... Może do czasu jak mój syn
          > podrośnie to już nie będzie modne....

Marne szanse :) U nas w przedszkolu to szał, a przecież mój jest niewiele starszy od Twojego. Nic to, przeżyjemy wszystko, dziewczynki mają barbie, chłopcy gormity.
          • kotwtrampkach Re: [LWW] Bakugany i goromity 26.11.10, 22:23
            szarsz napisała:

> bathilda napisała:
            >
            > > O matko, Agafko, padłam widząc to zdjęcie na blogu... Może do czasu jak m
            > > ój syn podrośnie to już nie będzie modne....
            >
            > Marne szanse :) U nas w przedszkolu to szał, a przecież mój jest niewiele stars
            > zy od Twojego. Nic to, przeżyjemy wszystko, dziewczynki mają barbie, chłopcy go
            > rmity.

e tam, dużo zależy od rodziców i przywódców :) - w grupie mojej młodej większym powodzeniem cieszyły się małe laleczki poly niż barbie, a chomiki teraz popularne podobno zostały zbyte wzruszeniem ramion..
    • dorotaifilip Bakugany 22.11.10, 13:59
      Napisze o Bakuganach. Ważne dla takiego smyka chyba, by to nie była podróbka tylko oryginał.
      Oryginały mają napisik firm produkujących: Sega Toys, Spin Master. W Polsce firma Cobi jest dystrybutorem.
      Oryginiały można znaleźć w Smyku (droogo), w sklepikach zabawkowych, na allegro, w hipermarketach typu Real, Leclerc, Auchan.
      allegro.pl/bakugan-maxus-dragonoid-7w1-oryginal-spin-master-i1311988587.html
      Podróbki widziałm u mnie w kiosku RUCHU i na allegro.
      allegro.pl/bakugan-maxus-helios-7-in-1-i1333450274.html
      Jak dzieciak biedny to tym bardziej kup oryginał. W szkole u mojego dziecka Bakugany bardzo pomagają w konwersacji i zaznajamianiu się dzieci.
      Wszystko zależy ile kasy chcesz na to przeznaczyć - najtaniej można kupić jednego bakugana (kuleczka pakowana jest z kartą metalową, na której położona kulka rozkłada się), najbardziej opłaca się kupić zestaw typu trzy bakugany lub więcej w jednym opakowaniu. Do tego bajerem jest wyrzutnia na rękę zapinana lub do dłoni, arena, na której się gra.
      Ale najważnejsza jest sama kulka - bakugan. Jak dziecko nic nie ma to pewno marzy o takim głównym bohaterze czyli o Drago (czerwony smok).
      W razie czego mogę jeszce napisać coś ale to faktycznie bardzo długo można o tym opowiadać.
      dorota
      • bathilda Re: Bakugany 22.11.10, 17:51
        Bardzo dziękuję za wprowadzenie. Nie sądziłam, że taka zabawka może kosztować ponad 100 złotych :/. To w sumie tyle co zimowe buty (a niektóre to i droższe od butów). Oj trzeba się będzie zastanowić jak temat ugryźć.
        • zazulla Re: Bakugany 22.11.10, 18:05
          Szkoda, że czasu mało bo może taniej wyszłoby kupić na jakimś ebayu :/ Jeśli nie sama kulka to może zestaw zeszytów/piórnik itp z tej serii? O ile jest ale skoro Hanna Montana jest to może być wszystko :D
          • kasiadj07 Re: Bakugany 22.11.10, 18:14
            Ja myślę, że dziecko mogłoby czuć się rozczarowane jednak, zeszyt nie zastąpi wymarzonej zabawki... Zresztą te markowe gadżety również są drogie.
          • zazulla Re: Bakugany 22.11.10, 18:23
            Są np piżamy
            allegro.pl/pizamka-pizama-bakugany-bakugan-cn-10l-i1329657849.html
            A taki zestaw? Sądząc po cenie to pewnie podróbka?
            allegro.pl/bakubox-walizka-18-bakuganow-18-kart-bakugany-i1333823647.html
            A taka gra?
            allegro.pl/bakugan-gra-planszowa-bakugany-54-karty-do-gry-i1331421196.html
            A tu masz co nie co z polecanego na offtopach sklepu rebel (sama już tam kupowałam i jest git)
            http://www.rebel.pl/e4u.php/1,ModProducts/AdvancedSearch?advanced[submit]=1&advanced[phrase]=bakugan&advanced[ID_CATEGORY][0]=0&advanced[ID_CATEGORY][1]=0&advanced[wydawca]=&advanced[autor]=&advanced[price]=0&advanced[language]=0&advanced[gracze_1]=&advanced[gracze_2]=&advanced[czas_do]=0&advanced[wiek]=&advanced[available]=0&advanced[submit]=Szukaj+%3E

• dorotaifilip Re: Bakugany - koszty 22.11.10, 19:49
          Nie musi tak drogo kosztować. Te linki to super wypas dla bakuganomaniaków, czyli siedem bakuganów, ktore można w jeden złożyć.
          te linki to był przykład opakowań oryginałów i podróbek. Bakuganomaniak może tez być super szczęśliwy po dostaniu jednego zwykłego bakugana.

Jednak kulka bakugan kosztuje w sklepach stacjonarnych około 23 -27 zł.
          Na przykład:
          allegro.pl/bakugan-pulapka-oryginalne-cobi-2-karty-nowosc-i1320452441.html
          allegro.pl/bakugan-oryginalne-cobi-1bakugan-1figurka-1karta-i1320453510.html
          dorota
          allegro.pl/bakugan-bitwa-6-bakuganow12-kart-oryginalne-cobi-i1333928287.html
          allegro.pl/bakugan-startowy-3-figurki-6-kart-bakucore-cobi-i1314397521.html
          • bathilda Re: Bakugany - koszty 22.11.10, 20:01
            dorotaifilip, wielkie dzięki za te linki - no 30 czy 50 złotych to zupełnie inna jakość :) Myślałam że ten milion w jednym to jakiś standard. Ufff...

Swoją drogą jednak Lobbystki Wiedzą Wszystko :D.
    • bathilda SUKCES 26.11.10, 18:46
      Udało się :) Zakupy zrobione - udało nam się znaleźć oryginalnego bakugana w rozsądnej cenie, w dodatku z jakiejś limitowanej serii więc mam nadzieję, że jako przepustka do grupy się sprawdzi. Najbardziej jednak trzymam kciuki żeby buty pasowały. Swoją drogą nie wiedziałam, że 9-letni chłopiec może nosić ten sam rozmiar co ja...

Jeszcze raz wielkie dzięki Dziewczyny. Nie wiem jak bym sobie bez Was poradziła. Pewnie bym dała za wygraną a potem miała wyrzuty sumienia. Ściskam serdecznie :*.
      • zazulla Re: SUKCES 27.11.10, 00:42
        bathilda napisała:

> Swoją drogą nie wiedziałam, że 9-letni chłopiec może nosić ten sam ro
        > zmiar co ja...

Ja pamiętam koleżankę z klasy, która wyrosła na takie samo +/- 160 cm jak ja, a nogę miała w 3-4 klasie nr 39.
      • paskudek1 Re: SUKCES 28.11.10, 18:00
        kochana gratuluję zakupów:) a co do rozmiaru buta to sześcioletni kolega mojego synka ma nogę rozmiar 36:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka