Dodaj do ulubionych

Suknia - tuba

22.12.10, 15:21
Szanowne Panie,
szukam czarnej sukienki, trzymającej się na biuście.
Mierzyłam taką: www.intymna.pl/p493,1371,0,12,65,,graffia-sukienka-49
niestety, była nie na mnie - żeby wcisnąć rzyć musiałabym wziąć przynajmniej 40, za szeroką w pasie i biuście o 10 cm.
Czyli chyba zostają mi sukienki elastyczne, dzianinowe. Poza tym łach musi być pozbawiony wszelakich ozdobników. Chcę do niego założyć bardzo szczególny naszyjnik, duży i rzucający się w oczy, nie chcę mu robić konkurencji.
Może w trakcie swoich przedświątecznych poszukiwań sklepowych widziałyście gdzieś taką kieckę i jesteście w stanie dać konkretny namiar babie, co zakupów nie znosiła?
Obserwuj wątek
    • 100krotna Re: Suknia - tuba 22.12.10, 17:23
      może coś tego samego producenta, co pokazałaś, ale w kroju bombka?
      sklep.everynature.pl/index.php/produkty/lista/4/pokaz.html
      • teresa104 Re: Suknia - tuba 22.12.10, 17:56
        Chciałabym mieć odkryte ramiona, żeby naszyjnik leżał na gołej skórze. Nie widzę, czy tu taka jest.
        • 100krotna Re: Suknia - tuba 22.12.10, 18:57
          Zasugerowałam się, bo ta sukienka, którą Ty pokazałaś odnosi mnie do czerwonej i z zakrytymi ramionami - myślałam, że poprostu chodzi o taką samą, tylko czarną :) ale mnie intymna czasem przenosi w dziwne rejony, więc pewnie właśnie tak się stało :)
          • teresa104 Re: Suknia - tuba 22.12.10, 19:11
            A to dziadostwo, ta Intymna. Chodzi o czarną rurkę, od cycek ("nie będzie Polka cycek obcemu pokazywać") do kolan (najlepiej ciut za, ale może być też nad, gdyż górę będę miała tak efektowną, że tylko wyjątkowy szczególarz patrzyłby mi na grubawe nóżęta). Może być opięta jak rajtuza, pies to drapał.
            • 3mkm3 Re: Suknia - tuba 22.12.10, 21:57
              Ten sprzedający miał fajne sukienki - tuby do kolan. I rozmiarówka jest całkiem sensowna - ciuchy bardziej taliowane niż u większości producentów, zaszewki na wysokości biustu a nie na brzuchu. Na razie ma tylko jakąś spódnicę w sprzedawanych, ale może jutro coś doda.

allegro.pl/my_page.php?uid=14638090
            • marisella Pokaż górę! 23.12.10, 10:31
              Pokaż koniecznie kiedyś, co to am na tej górze będziesz mieć, bo jak tak opisujesz, to umieram z ciekawości :D
              • teresa104 Ci opiszę:) 23.12.10, 10:48
                Można to nazwać naszyjnikiem Kleopatry, jakkolwiek pretensjonalnie by to nie brzmiało. O takim kształcie, jak na ikonce obok nagłówka na tej gabinet-kleopatra.prv.pl/ stronie (nie chodzi o łysą Cichopkową). Z drobnych koralików w malachitowej zieleni, przeplatanych akcentami złotymi i czarnymi. Dość ryzykowny, widać go w google maps, ale po trochu wyrabiam sobie opinię biżuteryjnej ryzykantki i muszę utrzymać image;) Planuję do niego gładki kok, lekkie uczernienie oka, kieckę cyckozakrywaczkę, po prostu minimum wszystkiego innego. Wolałabym, żeby był ze szlachetniejszych materiałów, ale już poznałam konstrukcję i jak znajdę czas zrobię sobie lepszy.
                • marisella Re: Ci opiszę:) 25.12.10, 23:03
                  O matulku, to teraz już KONIECZNIE musisz pokazać fotkę :D

A co do sukienki, nic Ci niestety nie potrafię poradzić. Ja bym szyła ;) (ale ja bym wszystko szyła ;))
          • maith Re: Suknia - tuba 26.12.10, 03:30
            100krotna napisała:

> Zasugerowałam się, bo ta sukienka, którą Ty pokazałaś odnosi mnie do czerwonej
            > i z zakrytymi ramionami

A mnie przeniosło do jasnoszarej z rękawami zsuwanymi z jednego ramienia i z paskiem ;)
            Też bez związku z tubami ;)
    • agnesp76 Re: Suknia - tuba 23.12.10, 11:35
      może taka www.reserved.com/#/pl/collection/product/10/O5652_2

veromoda.bestsellershop.com/EU/party-dresses/metso-corsage-long-dress/284520
      • agnesp76 Re: Suknia - tuba 23.12.10, 23:36
        Jeszcze podobną w stylu do tej z reserved widziałam dziś w tesco (F&F) przecenioną na 55 zł chyba
    • agnesp76 Re: Suknia - tuba 23.12.10, 11:48
      i jeszcze www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11017/15443/SEAMED%2BSTRAPLESS%2BDRESS
      :)
      • teresa104 :) to to 23.12.10, 11:58
        Może te trzy adresy jestem w stanie odwiedzić i nie zemdleć;)
        • agnesp76 Re: :) to to 23.12.10, 12:12
          :) to życzę powodzenia, bo ja często mam problem z odnalezieniem w realu tego co znalazłam w necie :D

mam nadzieję, że się uda i będziesz zadowolona :)
          • teresa104 Sukcesów brak. 24.12.10, 09:26
            Udało mi się wczoraj odnaleźć wszystkie modele. Poza vero modą.
            Niestety, wszystkie miały wady. Zara miała tylko L, w cyckach na dwie takie jak ja, w tyłku kici.

Znalazłam jeszcze w Orsayu jedną bombkę. Była najlepsza na biuście. Ale jak zobaczyłam się w lustrze w tej bombce szerokiej jak baletowa paczka naciągniętej na spodnie wpuszczone w glany to usmarkałam się ze śmiechu. Wyglądałam jak córka rybaka Mazura z Mazur:)

Wzięłabym ją, bo mimo że mini to moje nogi były w niej wręcz patykowate, ale pomyślałam, że ten balon utrzymuje temperaturę, co przy sztuczności materiału wywoła u mnie efekt cieplarniany. No i sukienka jest bardzo dziewczęca, młodzieżowa, figlarna. To chyba trochę nie ja.

Dzięki za pomoc, agnes:)
            • wodadobra Re: Sukcesów brak. 28.12.10, 15:57
              Wiem, że czasu mało i wojaże po sklepach są nie teges ale może w sieci Tiffi coś namierzysz. Lubią mieć takie proste, eleganckie kiecki to może i ta wyśniona na cię czeka i więdnie na wieszaku.
              • teresa104 Wszystko jest nie teges 28.12.10, 20:41
                Chciałam zadać szyku jako gospodyni sylwestra, a nie mam czasu nawet kibla umyć. Taka ze mnie gospodyni jak z koziej...

Dzięki, może jutro się wyrwę wbrew wszystkiemu i pójdę do Tiffi. Wydawało mi się też, że kiedyś Gatta miała w ofercie taką rajtuzę na super zgrabną kobietę, jaką nie jestem, ale mogę jeden wieczór poudawać, fałdy powciągać, siadać tylko w kuchni i nie odwracać się do ludzi bokiem, jednak net nie potwierdza tego mojego wydawania. Pewno, że lepsza byłaby sukienka z tkaniny, ale one często nie uwzględniają takiej figury jak moja.
                • agnesp76 Re: Wszystko jest nie teges 29.12.10, 22:32
                  To możesz jeszcze do top secretu zajrzeć. W necie akurat nie widzę nic takiego, ale może się co w sklepie znajdzie.
    • maith Re: Suknia - tuba 26.12.10, 03:37
      Mam taką.
      Materiał to taka lekko naciągająca się tafta. Przy dobranym staniku warto ją podczepić, bo w trakcie imprezy może się rozciągnąć i zsunąć. Przed imprezą krawcowa dopasowuje aktualny rozmiar, przed następną tak samo. W swoim czasie pożyczyłam ją koleżance ze słowami "a dopasuj sobie jak chcesz, potem i tak się rozciągnie, to jak będę potrzebować, to mi ją przerobią" ;))
    • zazulla pewnie za późno, ale... 30.12.10, 00:47
      Zamiast fasonem możesz zagrać kolorem. Przykładem jest ta sukienka, która robi idealne tło do wyeksponowania bogatego naszyjnika. Nie mówię, że taki konkretnie kolor będzie git czy taki dekolt (bo nie widziałam Cię), ale pomyśl o takim kierunku. Powodzenia!
      sklep.everynature.pl/index.php/produkty/szczegoly/137-pokaz.html
      • teresa104 Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. 30.12.10, 11:09
        Kupiłam wczoraj suknię w Orsayu. Zupełnie inną, niż chciałam, ale tanioszka i wyglądam w miarę. Zmieniłam koncepcję, trudno, czynniki obiektywne zadecydowały. Tuby poszukam na spokojnie i wdzieję na inną okazję.
        Dziękuję jeszcze raz!
    • zazulla może komuś się przyda 31.12.10, 00:22
      Może zamiast gołych ramion - głęboki szeroki dekolt odsłaniający sporo gołej skóry?
      www.ladymelbourne.com.au/wp-content/uploads/2010/12/ladymelbourne1835.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka