Dodaj do ulubionych

Smiesznoty

21.01.11, 22:50
Postanowilam nie dawac sie pogodzie i ogolnie depresyjnemu nastrojowi i zrobic watek zbierajacy smiesznoty czyli rzeczy, ktore rozsmieszaja, wywoluja chichot ogolny przez chichranie potezne az do smiechowej czkawki (ktora zawsze czlowieka dopadnie w miejscach publicznych) i znakomicie pomagaja przeganiac spleen.

Jak sie ma komputer na podoredziu to jest latwiej, bo mozna:

-Ratowac Swiat

-dowiadywac sie, jakie Bledy popelnic nalezy

-poczytac forum humorum

-lub wypowiedzi Teresy

-albo obejrzec Fawlty Towers znane tez jako "hotel Zacisze"

-lub cos innego rownie uroczego.

A co robic w oddaleniu od komputera?

Polknelam juz Chmielewska, rzucilam sie z pasja na Jerome K. Jerome (tak, to ten od trzech panow w lodce, nie liczac psa. Ciag dalszy czyli trzej panowie na rowerach jest rownie pyszny. Szczegolnie jak ktos widzial Niemcow nie tylko na obrazku. ;]), ale bylo go tylko tycko i juz mi sie skonczyl. Co jeszcze mozna czytac? (linki do audiobookow szczegolnie mile widziane. Netowe wskazowki tez w sumie moga byc, w koncu czasem czlowiek komputer widuje.)

PS Tylko prosze bez rzeczy, ktore sa podszyte warstewka smutku, bo czlowiek w nastroju okolospleenowym zawsze wylapuje te niewlasciwa komponentne i nad losami dzielnego wojaka placze rzewnymi lzami. Co mi sie juz zdarzylo...
Obserwuj wątek
    • besame.mucho Re: Smiesznoty 21.01.11, 23:02
      Co do czytania, to ja zawsze płaczę ze śmiechu przy Mikołajku i Paddingtonie. Polecam na paskudną pogodę :)
      • justinehh Re: Smiesznoty 21.01.11, 23:06
        W oddaleniu od komputera to Mikołajek i książkowa wersja bloga Mattkipolki.
        • moniach_1 Re: Smiesznoty 21.01.11, 23:46
          Absolutnie wszystko Douglasa Adamsa :)
    • marisella Re: Smiesznoty 21.01.11, 23:54
      Ja sobie właśnie na blogu za pomocą czytelników zbieram listę lektur na ten rok :) Jak skończę, to Ci mogę wkleić, przy czym są tam pozycje nie tylko śmieszne, więc nie wiem czy na coś Ci się zda :)

Ale z zabawnych - ja płakałam rzewnymi łzami przy... "Dożywociu" Fredry :D Wszyscy na mnie patrzyli jak na wariata, bo kto to widział przy takim starociu ze smiechu umierać, ale mnie to autentycznie bawiło.

Od pierwszego roku studiów zresztą próbuję sobie to Dożywocie gdzieś kupić i mi jakoś nie idzie, to tak na marginesie :)
      • marisella Re: Smiesznoty 21.01.11, 23:58
        O, i jeszcze zawsze zwijam się na podłodze słysząc dzwonek do telefonu "To jaaaaa... Twój telefon! Halo! Ja dzwonię!" (i tak dalej, na pewno znasz :)) Niezawodnie mi to humor poprawia :) Jest też parę reklam, które mnie bawią (np. reklama z żartem Intela :D), a jak nie mam nic pod ręką, to wystarczy sobie przypomnieć któryś z tekstów mojej babci (ona ma talent do przypadkowego bawienia ludzi, bo a to stwierdzi, że musi sobie buty zanieść do... naciągacza, bo ją gniotą, a to, że będzie mamie pomagać naszywać na suknie ślubne gadżety /a nie dżety/ :D)
        • maith Re: Smiesznoty 22.01.11, 16:24
          Tak tak, ten dzwonek jest super. Szczególnie jak prezentujesz komuś nowy telefon. Widziałam taką akcję. Dzwoni się potem, a totalnie niezorientowana osoba zaczyna słyszeć jakieś dziwne wrzaski.
          Halo! To jaaa! Twój telefoon! To ja dzwonię! No odbierz mnie wreszcie!
          No w zasadzie na swój sposób prezent sam się przedstawia ;)
    • avis_del Re: Smiesznoty 22.01.11, 00:01
      Ja mogę polecić serię Świat Dysku T.Pratchetta. Parę lat temu widząc jak mój brat czyta książkę i co chwila się podśmiewuje, podejrzałam co tam ma i jak dotąd przeczytałam prawie wszystkie książki z tej serii, a już na pewno wszystkie dostępne w pobliskiej bibliotece. ;))
    • jul-kaa Re: Smiesznoty 22.01.11, 00:01
      Forfiter i inne twory cezika. Sikam po nogach, a ze mną mąż i syn.
      • palacsinta Re: Smiesznoty 22.01.11, 00:49
        To ja dorzucę wersję alternatywną Decade of Therion - majstersztyk!

www.youtube.com/watch?v=GEeH9cVbu1E
        • psuj-ka Re: Smiesznoty 22.01.11, 08:42
          Nie zapominajmy o arcydziele z piosenką Nightwish :D
          www.youtube.com/watch?v=gg5_mlQOsUQ
          • daslicht Re: Smiesznoty 22.01.11, 13:25
            I o Cradle Of Filth. Początek zabójczy.
            • azymut17 Re: Smiesznoty 22.01.11, 14:26
              Albo brakuje mi inteligencji, albo wiedzy, ale o co w wyżej linkowanych filmikach chodzi? Wydaje mi się, że pozamieniano słowa, ale nie jestem pewna...
              • daslicht Re: Smiesznoty 22.01.11, 14:38
                W pierwszych dwóch podstawiono alternatywne teksty (btw, Nergal czasem śpiewa przeróbkę na koncertach), a w trzecim podstawiono inną piosenkę pod mroczny teledysk.
                • azymut17 Re: Smiesznoty 22.01.11, 15:16
                  To dobrze mi się wydawało :-) Jak się nie jest w klimacie, to ciężko się połapać, a chciałabym wiedzieć, czy śmieję się z tego samego, co pozostali ;-)
    • wariamiktoria Re: Smiesznoty 22.01.11, 00:12
      Poza komputerem Pratchett. Na spleen pomaga mi też aktywność fizyczna, o ile to spleen a nie depresja. Mam też parę kawałków muzycznych na poprawę humoru ale to już mocno indywidualne.
      • turzyca Re: Smiesznoty 22.01.11, 13:10
        Niektore szkoly psychologiczne zalecaja dodatkowa porcje ruchu takze przy depresji.

Ale pragnienie smiesznot wzielo mi sie z pewnego dnia pare tygodni temu. Bo nawet ukochany basen nie pomaga az tak, zeby wytrzymac serie malych niepowodzen: rower siem popsul, zupa siem nie udala, komputer siem zawiesil akurat tuz przed zasejfowaniem owocow dluzszej pracy, a do tego slonce siem od tygodnia ukrywalo. Spleen wszechogarniajacy. No i poszedlszy tworzyc obiad zastepczy, wetknelam w uszy audiobooka, co go akurat sluchalam, i gdy Lesio udowadnial panu wladzy, ze nie ma slonia, to nagle wszytko nabralo wlasciwych proporcji. Wyprobowalam metode jeszcze pare razy i okazalo sie, ze smiesznoty swietnie przeganiaja te paskudne spleenotworcze siemy. :)
    • amoureuse Re: Smiesznoty 22.01.11, 12:54
      Jeśli internetowe wskazówki też są mile widziane, to przyznam się do bycia fanką Annoying Orange. Dobra, wiem, że to moda i obciach i w ogóle, ale kiedy widzę te owocowe miny i słucham tych głupich tekstów od razu mi lepiej. I pocieszam się, że ja to tylko oglądam, a jak zwichnięta musi być osoba, która to kręci... ;)

www.youtube.com/watch?v=ZN5PoW7_kdA
    • azymut17 YouTube 22.01.11, 15:12
      Polecam serial "Moda na suknie", najlepsze odcinki to wg mnie:
      www.youtube.com/watch?v=hmwcoGJHg6k&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=d51O0Rax0QE
      Jakoś zawsze śmieję się do łez :-)

Mój ulubiony fragment "Monty Pythona i Świętego Graala" z wieśniakiem:
      www.youtube.com/watch?v=eslbPa43XHc
      Na smutek także kabarety, np.
      Ani Mru Mru "Król i Wieśniak"
      www.youtube.com/watch?v=f2WeTSRml7M
    • kasia.winna Re: Smiesznoty 22.01.11, 18:44
      Mnie do lez smiesza ksiazki Durrella: "Moja rodzina i inne zwierzeta", "Moje ptaki, zwierzaki i krewni", "Nasza Pani Radosna" Zambrzyckiego, Borchardt, "Pegaz zdebial" Baranczaka.
      Moze jeszcze "Zwariowana lodka" Farleya Mowata i "Nie taki straszny wilk", ale to ostatnie to jak juz sie troche odsmucisz.
    • teresa104 Z cichym trzaskiem się luzuje 22.01.11, 19:44
      Dwaj panowie M o bieliźnie:
      www.youtube.com/watch?v=SFOIwA5738M&feature=related
    • teresa104 Aha, dziękuję za umieszczenie na liście! 22.01.11, 19:50
    • wodadobra Seria Przy komputerze 22.01.11, 20:01
      www.youtube.com/watch?v=KAeY0l2a9YQ
      Para Merle i Tym niezmiennie poprawia mi humor.
    • anna-pia Re: Smiesznoty 22.01.11, 22:15
      Przy komputerze - Dilbert (gdzieś na gazeta.pl jest) i Kartonki
      W outernecie ;) - Duma i uprzedzenie (po polsku lub w oryginale, uwielbiam postać pani Bennett).
    • maith Re: Smiesznoty 22.01.11, 22:57
      Najlepiej działa spotkanie z przyjaciółmi :)
      Z filmów rozbawiających proponuję całą serię Allo Allo (to jest tak głupie, że w końcu każdy zaczyna się śmiać ;)) Najlepsze są tłumaczenia na początku, jakim cudem się w to wpakowali :) Z filmów ciepłych Przystanek Alaska.
      Z książek Pratchetta i Pilipiuka serię o Jakubie Wędrowyczu.
      • anna-pia Re: Smiesznoty 22.01.11, 23:16
        Och, jak mogłam zapomnieć o Allo Allo :) Dorzucę wobec tego Czarną Żmiję, to jest genialne, tylko trzeba mieć jakie takie obeznanie w historii Anglii.
        • aadrianka Re: Smiesznoty 23.01.11, 10:50
          Czarna Żmija to absolutna rewelacja! A w dodatku Rowan Atkinson w kostiumie z epoki elżbietańskiej jest zdumiewająco przystojny:)
    • kryklu Re: Smiesznoty 23.01.11, 15:34
      Samo czytanie tego wątku znakomicie poprawia humor.
      Większość wymienionych tu książeki i filmów znam i lubię. Miło się przebywa w towarzystwie ludzi o podobnych upodobaniach i poczuciu humoru :)
      Ja polecam Monty Pythona w całości, stare kryminały angielskie (subtelny humor, przystojni dżentelmeni, piękne kobiety, dobro zawsze zwycięża, przemoc jest tylko delikatnie zasugerowana), a w stanach smutnego odmóżdżenia oglądanie ciurkiem Comedy Central.
    • indigo-rose kiedy życie jest do bani 23.01.11, 20:50
      Kiedy życie wydaje się być totalnie do bani, zawsze można zajrzeć na FML i pocieszyć się tym, że inni mają gorzej: www.fmylife.com/
    • kizombalover Humor rodem z Wysp 24.01.11, 16:46
      www.youtube.com/watch?v=kAG39jKi0lI&feature=player_embedded
    • hanelore Re: Smiesznoty 25.01.11, 00:56
      Proponuję książki Moniki Szwai. Zawsze podczas czytania robi mi się ciepło na sercu. Ale niestety mogą być fragmenty "podszyte warstewką smutku". Dla amatorów szczęśliwych zakończeń.
      • moniach_1 OT hanelore 26.01.11, 22:35
        nick po bohaterce Questionable Content, czy co innego?
    • moniach_1 Re: Smiesznoty 26.01.11, 22:34
      może nie stricte śmieszne, ale fajowe: www.youtube.com/user/PESfilm
    • justinehh Re: Smiesznoty 27.01.11, 09:13
      normalnie się popłakałam
      forum.gazeta.pl/forum/w,34708,119854943,119854943,Drobniej_nie_ma_.html
    • agnesp76 Re: Smiesznoty 27.01.11, 10:27
      Nieco nieaktualne, bo święta minęły, ale mnie rozkłada i oglądam sobie co rusz dla poprawy humoru właśnie The Digital Story of Nativity :)
    • jehanette Re: Smiesznoty 27.01.11, 14:00
      super wątek :)

ja teraz się ratuję dwiema książkami Shirley Jackson: "Życie wśród dzikusów" i "Poskramianie demonów". życie rodzinne na wesoło, uwielbiam i mogę czytać po 100 razy :)
    • azymut17 na problemy z komputerem 31.01.11, 00:01
      rozrywka.one.pl/f8f59b2997373d3a643aae4babe3ffb9.jpg
    • anka-ania Re: Smiesznoty 03.02.11, 13:30
      forum.gazeta.pl/forum/w,77,121639014,,Surowki.html?v=2
      Znalezione dzięki w/w blogowi ratunku-co-robic.ownlog.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka