Dodaj do ulubionych

Nie przegap tego! - informator koncertowy :)

05.02.11, 04:19
Wątek zainspirowany smutnym faktem, że o ostatnim koncercie Żywiołaka dowiedziałam się przypadkiem z entuzjastycznej relacji kolegi.. dzień po fakcie. Ot, niedogadanie, kolega nawet nie spodziewał się, że Żywiołaka pasjami uwielbiam, ja myślałam, że jakby Żywiołak grał w naszym pięknym mieście to trzy inne osoby dawno by mi o tym powiedziały. Stąd też pomysł wątku zbiorczego, coby nie przegapić niczego istotnego* :)

* Istotne wydarzenie, to takie, które autorka posta uzna za istotne. Mnie akurat interesują głównie szeroko pojęte okolice metalu, rocka i folku, co nie zmienia faktu że na Bjork czy choćby Brodkę pobiegłabym w podskokach. Zresztą, dwa razy zdarzyło mi się pójść całkiem w ciemno na koncert nieznanego zespołu i z miejsca się zakochać, więc może akurat poprzez ten wątek poznam coś nowego? ;)

Moje (tendencyjne) sugestie na dziś:
* GUANO APES - 20 maja, Białystok, koncert w ramach Juwenaliów. Więcej pod tym adresem: www.bialystokonline.pl/guano-apes-na-bialostockich-juwenaliach-2011-wideo,artykul,58100.html
* IRON MAIDEN, MOTORHEAD - 10 czerwca, Warszawa, lotnisko Bemowo, bilety niestety od 200zł w górę, szczegóły tu: pl.sonispherefestivals.com/
* OZZY OSBOURNE - 9 sierpnia, Gdańsk, szczegóły tutaj: koncertyyy.pl/koncert/ozzy-osbourne-w-polsce-gdansk/18682/
* ARKONA - wygląda to dość niszowo przy wcześniejszych tytułach, ale jest to jeden z moich najulubieńszych zespołów, więc gorrrrrąco polecam :) Rosyjski folk-metal w najlepszym wydaniu, 16 lipca w moim rodzinnym Lublinie, choć koncert za aż prawie pół roku to już mi to strasznie poprawiło humor :)

Czekam na więcej sugestii :)
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: Nie przegap tego! - informator koncertowy :) 05.02.11, 08:26
      Ja czekam na potwierdzenie koncertów Lacrimosy - Kraków i Wrocław na początku kwietnia, Wawa na początku maja. Info jest tu:
      www.lastfm.pl/event/1817505+Lacrimosa
      www.lastfm.pl/event/1817503+Lacrimosa
      www.lastfm.pl/event/1828405+Lacrimosa
      Jak potwierdzą, Kraków u mnie obowiązkowo, być może pojechałabym do Wrocka, może do Wawy, nie wiem :))
    • psuj-ka Re: Nie przegap tego! - informator koncertowy :) 05.02.11, 09:05
      Z gatunku bardzo przyjemnych dźwięków, chociaż w innym stylu niż te wcześniej wymienione
      Portishead na festiwalu Malta 6 lipca
      www.malta-festival.pl/index.php/pl/program/18,22,257
      • moniach_1 Re: Nie przegap tego! - informator koncertowy :) 05.02.11, 13:00
        Portishead będzie też na festiwalu Pohoda na Słowacji, więc ja będę tam :) www.pohodafestival.sk/
        Moi znajomi byli w zeszłym roku, mówią, że było fantastycznie. Około 4-5 nad ranem jest punkt programu "Witanie słońca" :)

(właśnie mnie trzepie, bo chcę sprawdzić tą Arkonę, a siedzę na głupim internecie komórkowym i nie mogę wchodzić na YT, smutek)
    • plecha1 Re: Nie przegap tego! - informator koncertowy :) 05.02.11, 13:01
      Oooo! Arkona znów w Polsce? Byłam dwa razy u siebie, we Wrocławiu. Masza na żywo jest rewelacyjna. Może się wybiorę, przy okazji odwiedzę przyjaciół na Dzikim Wschodzie. Widzę, że my się obracamy w podobnych klimatach, Marisko. Już nie mogę doczekać się w marcu Percivala Schuttenbacha, Żywiołaka, Jelonka :D

20 lutego, Wrocław: Koniec świata
      17 marca, Wrocław: Percival (projekt Percival)
      19 marca, Wrocław: Żywiołak
      27 marca, Wrocław: Jelonek

Na Percivala, Jelonka i Żywiołaka na 100% będę szła - jakby ktoś chciał iść ze mną, to niech pisze :) Im więcej znajomych osób, tym fajniej.
    • daslicht Re: Nie przegap tego! - informator koncertowy :) 05.02.11, 16:31
      Guano Apes w Białymstoku? A to niespodzianka! Chyba po raz pierwszy zostanę w Bst na czas juwenaliów. Dotychczas uciekałam gdzie pieprz rośnie.
    • kasiadj07 Carlos Santana 31.05.11, 12:14
      Koncert Carlosa Santany - 22 czerwca na warszawskiej Legii.

Do jutra (1 czerwca) do godz. 12.00 na Grouponie są bilety za pół ceny. Ja właśnie kupiłam dla rodziców:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka