zazulla 29.03.11, 21:58 Czy tylko ja straciłam cierpliwość do tego zamulacza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elftherinii Re: Firefox 4.0 29.03.11, 22:03 Ja na szczęście nie aktualizowałam bo mnie ostrzegli. Jak można zmienić miejsce takich ważnych funkcji jak "odśwież" (z lewej strony na prawo) oraz "otwórz w nowej karcie" z "otwórz w nowym oknie"?! :P Odpowiedz Link
anna-pia Re: Firefox 4.0 29.03.11, 22:07 mi się aktualizuje automatycznie, teraz już wiem, dlaczego tak zwolnił, trudno... Odpowiedz Link
zazulla Re: Firefox 4.0 29.03.11, 22:33 Automatycznie to się chyba instalują te wersje po kropce 3.6.1, 3.6.2 itd ten trzeba było sobie samemu zapodać. Jeśli nie zmienił Ci się design to masz starą wersję. Odpowiedz Link
zazulla Re: Firefox 4.0 29.03.11, 22:09 Mnie ostrzegli "jest nowy ff, zainstaluj sobie" :) Mnie najbardziej bolało zamulenie, brak rozwijalnej strzałki przy cofnij/dalej (często cofam o kilka kroków). Wróciłam do 3.6 ale straciłam na pasku foldery i skróty do stron :((( Inne ustawienia personalne są bez zmian. Odpowiedz Link
izas55 Re: Firefox 4.0 30.03.11, 12:45 jak przyciśniesz tą strzałkę cofania i przytrzymasz to ci się wyświetli spis stron, nie trzeba cofać po jednej Odpowiedz Link
agafka88 Re: Firefox 4.0 30.03.11, 14:29 zazulla napisała: > Mnie ostrzegli "jest nowy ff, zainstaluj sobie" :) > > Mnie najbardziej bolało zamulenie, brak rozwijalnej strzałki przy cofnij/dalej > (często cofam o kilka kroków). Mam 4.0 i wszytko da się bardzo łatwo ustawić. Klikasz brawym przyciskiem na pasku z kartami, klikasz "dostosuj". Tam wyświetla się zestaw przycisków, które wystarczy jedynie przeciągnąć w odpowiednie miejsce i gotowe, 10 sekund roboty. Odpowiedz Link
zazulla Re: Firefox 4.0 30.03.11, 15:12 Wiem, że można dostosowywać i zawsze to robię, ale tutaj straciłam cierpliwość dość szybko (ostatnio testowałam tlena beta i mam uraz do nowych wersji :)). A o tę strzałkę mi chodziło: Odpowiedz Link
agafka88 Re: Firefox 4.0 30.03.11, 17:31 I jeszcze mi się przypomniało. Jest takie fajne rozszerzenie do firefoxa, które zapamiętuje wszystkie nasze ustawienia, historię, preferencje i w razie awarii windowsa lub firefoxa da się wszystko odzyskać jednym klikiem. Dla wersji 4.0 jest już wersja beta, można sobie znaleźć przez google. Jest to lepsze niż ręczne kopiowanie, gdyż możemy sobie ustawić, że nasze zakładki i preferencje będą kopiowane raz na dzień lub przy każdym zamknięciu ff. addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/febe/ Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Firefox 4.0 30.03.11, 13:27 Ale tych wszystkich rzeczy nie da się jakoś ręcznie poustawiać? Z Firefoxa nie korzystam, na co dzień śmigam na Safari, do niektórych rzeczy od święta używam Chrome, ale ogólnie rzecz biorąc wszystkie przeglądarki z jakimi się zetknęłam mają w opcjach możliwość ułożenia sobie takich przycisków, które się chce, w takich miejscach, które nam pasują. Odpowiedz Link
kwiatufek Re: Firefox 4.0 29.03.11, 22:11 ja stracilam juz przy wersji 3.6 i wrocilam do starego dobrego IE :-) Odpowiedz Link
satia2004 Re: Firefox 4.0 30.03.11, 09:35 kwiatufek napisała: > ja stracilam juz przy wersji 3.6 i wrocilam do starego dobrego IE :-) Eeee... wszystko można o IE powiedzieć, ale na pewno nie to, że jest 'dobry' :P Odpowiedz Link
eponak Re: Firefox 4.0 30.03.11, 10:56 Właśnie się zastanawiam, który to IE nie jest zamulaczem. Mam zainstalowaną najnowszą wersję i kiedy odpalam raz na rok, bo muszę, to szybkość strony na pewno mnie nie zabije. Firefox 4.0 zainstalowałam, bo najaktualniejsze 3,6 zwieszało mi się permanentnie. Obecnie jest nieźle, kiedy kliknę w link otrzymany mailowo, to wiesza się dosłownie na kilka sekund, albo i wcale. Ale i tak wolę Chrome, bo na Firefoxie nie mogę skutecznie zablokować tych reklam na samym dole strony gazety.pl, a na Chromie adblock nie ma z tym problemów. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Firefox 4.0 30.03.11, 11:01 eponak napisała: > , bo na Firefoxie nie mogę skutecznie zablokować tych reklam na samym dole stro > ny gazety.pl Jakich reklam? Ja nie widzę żadnych reklam. Może nie masz wszystkich filtrów włączonych? Odpowiedz Link
eponak Re: Firefox 4.0 30.03.11, 11:31 Chciałam link wkleić, ale robi mi się znikający obrazek: tnij.org/k5oi może chociaż przez pół sekundy zobaczysz jak to wygląda. Wszystkie filtry mam włączone, ale tego mi nie blokuje. Jak próbuję ręcznie, to albo blokuje konkretne reklamy, np. ośrodka wypoczynkowego, albo blokuje mi pół strony. Przyzwyczaiłam się, ale przez to nie używam Firefoxa. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Firefox 4.0 30.03.11, 12:28 Może się nie znam, ale to chyba nie reklamy, tylko część strony po prostu? Ja też to mam, tyle że Adblock mi blokuje zdjęcia w drugim rzędzie od dołu. Odpowiedz Link
eponak Re: Firefox 4.0 30.03.11, 12:38 Na Chromie tego nie mam. Tam też mam adblocka, który jednak skutecznie to coś (dla mnie reklama) zablokował. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Firefox 4.0 30.03.11, 17:34 Mnie te reklamy blokuje adblock w Firefoxie, nie widzę nic takiego na gazecie. Odpowiedz Link
zazulla Re: Firefox 4.0 30.03.11, 13:10 Haha dzięki Wam odkryłam te reklamy. Nigdy nie dojeżdżam do samego dołu :) Odpowiedz Link
adamantia Re: Firefox 4.0 30.03.11, 09:35 A co to znaczy zamulacz? Ci dokładnie robi? Bo ja czytałam że właśnie szybki. Może to zależy od systemu (ja mam cały czas Win98 i nie będę jeszcze jakiś czas zmieniać aż nie wymienię kompa, do czego nie mogę się zabrać.) Poza tm czytałam, że ma świetny organizator tabsów (zakładek znaczy). Ja mam zwykle otwarte dziesiątki tabsów w co najmniej 5 oknach, więc to dla mnie ważne. Jak opinie co do tego? Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Firefox 4.0 30.03.11, 10:54 adamantia napisała: > Poza tm czytałam, że ma świetny organizator tabsów (zakładek znaczy). Chyba jednak chodzi o karty. :) Odpowiedz Link
adamantia Re: Firefox 4.0 30.03.11, 21:39 pitupitu10 napisała: > > Poza tm czytałam, że ma świetny organizator tabsów (zakładek znaczy). > Chyba jednak chodzi o karty. :) Bardzo możliwe - używam tylko angielskiego, i szczerze mówiąc zupełnie nie pamiętam, jak to jest po polsku. :-) Odpowiedz Link
zazulla Re: Firefox 4.0 30.03.11, 13:15 Wróciłam do 3.6 więc widzę różnicę. Jak otwieram nową stronę, link w nowej karcie itd to śmiga i szybko się ładuje. 4.0 myślał nad otwarciem, otwierał długo, filmów na serialu nie mogłam oglądnąć. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Firefox 4.0 30.03.11, 09:51 Hmmm, ja mam jeszcze 3.6, ale mój osobisty mężczyzna używa już 4.0 i jest zachwycony. Wczoraj coś robiłam na jego kompie i ten zachwyt podzielam, śmiga błyskawicznie, widzę różnicę na tym samym łączu. Zajmuje znacznie mniej pamięci (to już info od chłopa, bo nie sprawdzałam) i co najważniejsze nie zauważyłam prawie żadnej różnicy w wyglądzie, aż zapytałam o co chodzi - on sobie przestawił niektóre elementy (paski, przyciski) po staremu, bo go te zmiany też wkurzały :) Mówimy o tym samym Firefoxie? ;) Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Firefox 4.0 30.03.11, 10:59 Ale czy to nie jest wersja testowa? A jak już będzie "normalna" to FF sam się upomni o aktualizację? Odpowiedz Link
zazulla Re: Firefox 4.0 30.03.11, 13:12 Beta była wcześniej i przyprawiła o zawał mamę, jak jej tato cichaczem zainstalował :) Odpowiedz Link