Dodaj do ulubionych

Muszę się pochwalić

21.05.11, 17:14
Podjęliśmy z M decyzję i adoptujemy psa ze schroniska. Dzisiaj byliśmy u niego i wyprowadziliśmy na spacer. Będzie sporo pracy żeby ułożyć go na nowego członka rodziny, ale wierzę, że nam się uda. Tyle tam jest spragnionych człowieka zwierzaków, a my możemy uratować tylko jednego...
Obserwuj wątek
    • kryklu Re: Muszę się pochwalić 21.05.11, 17:30
      Doskonały pomysł :)
      Oczywiście, że się uda. A świadomość, że można wziąć tylko jednego, a w schronisku zostaną te wszystkie inne, jest rozdzierająca.
      My mamy już drugą psicę ze schroniska i jest nam razem bardzo dobrze. Mając świadomość, ile psów czeka w schroniskach na swój dom, a właściwie na swojego człowieka, nigdy nie miałam ochoty na rasowego szczeniaka z hodowli.
      • balbina11 Re: Muszę się pochwalić 30.05.11, 19:37
        Psisko, od dzisiaj jest z nami. Na początku było trochę ekscytacji, ale po drugim długim spacerze, obiadku 23 kg rudego szczęścia leży nam u stóp i chrapie ;-) Jestem taka szczęśliwa, że aż się popłakałam. Psisko jest grzeczne i bardzo mądre, chce się uczyć. Piłka powoduje eksplozję szaleństwa. Karmię go z ręki i dzięki temu zyskałam szacunek, bo przywódcą stada został mój M ;-) W wypisie ze schroniska ma napisane: amstaff :-))))
        • marciasek Re: Muszę się pochwalić 30.05.11, 19:55
          Amstaff to podobno trudna rasa. To Wasz pierwszy pies?
          • balbina11 Re: Muszę się pochwalić 30.05.11, 20:09
            Mój już 5-ty. Miałam już agresywnego dalmatyńczyka (zmieszanego z czymś), dobermana, mieszańca owczarka niemieckiego, typowego kundla. Krzyżówka amstaffa leży na podłodze i wzdycha, chodzi na smyczy jak zaczarowany, ludzie go nie interesują, rowerzyści też nie. Nad innymi psami trzeba popracować.
            • marciasek Re: Muszę się pochwalić 30.05.11, 20:46
              To cudownie! Będzie mu u Was dobrze... :)))
        • jul-kaa Re: Muszę się pochwalić 30.05.11, 19:58
          Cudnie! Mam nadzieję, że nowy lokator będzie źródłem wielu radości :)
    • jessieq.pl Re: Muszę się pochwalić 30.05.11, 20:17
      Gratulacje podziwiam ludzi o tak szlachetnych sercach:)
      Ja chyba na razie jestem za wygodna na psa:) Spacery zimą rano mnie przerażają:)
      Ale podziwiam:)
      • nomina Re: Muszę się pochwalić 30.05.11, 20:37
        Jessie, wierz mi, że spacery rano zimą pieszczocha też przerażają i w doskonałej symbiozie udaje się nam zdecydowanie przesunąć granicę rana :).
        • marciasek Re: Muszę się pochwalić 30.05.11, 20:48
          Karolina! Przy wszystkich Twoich problemach z histaminą (i nie tylko) masz psa? Odważna jesteś... Gratuluję! :)
    • teresa104 Też bym chciała psa 30.05.11, 20:49
      a najlepiej dwa nieduże, żeby miały jakieś psie relacje, nie tylko psio-ludzkie, żeby się nie nudziły.
      Niestety, nigdy nas nie ma w domu. Zostaje klepanie cudzych psów.
    • renulec Re: Muszę się pochwalić 30.05.11, 20:50
      Balbino, świata nie zbawisz, ale jednemu z naszych braci mniejszych ZMIENISZ cały świat. Chciałabym Ci napisać, że kocham Cię za to, ale wyszłabym na wariatkę. Więc ten...bardzo Cię za to lubię. Poczochraj ode mnie za uchem nowego członka rodziny :))
      • balbina11 Re: Muszę się pochwalić 31.05.11, 10:26
        To jest takie kochane psisko, że już wyczochrany za wszystkie czasy. Dzisiaj już o 5 rano biegłam z nim na spacer. Mieszkamy przy lesie więc jest gdzie spacerować. On jest taki grzeczny, że wymiękam. Poznaje się z innymi psami bardzo pokojowo i chce się bawić. Noc minęła spokojnie, spał z moim pluszakiem w łapkach. Niezły przystojniak z niego i najmłodszy w naszej części osiedla.
        Mój M stwierdził, że jak się ogarniemy to może weźmiemy jeszcze drugiego. Szaleni jesteśmy ;-)
        • besame.mucho Re: Muszę się pochwalić 31.05.11, 10:36
          Super :). Miejcie z siebie dużo wzajemnej radości - Wy i psiak!
    • jehanette Re: Muszę się pochwalić 31.05.11, 10:36
      Gratulacje! :)
      Ja wprawdzie nie przygarnęłam psa ze schroniska, ale znalezionego pod własną furtką. Nie żałuję.
    • alice1984 Re: Muszę się pochwalić 31.05.11, 13:09
      Serdecznie gratuluję :) Mój poprzedni pies był ze schroniska, ale na początku maja musieliśmy go uśpić :( Mieliśmy wziąć dorosłą suczkę ze schroniska, ale okazało się, że ojciec dostał "cynk" o owczarkowatych szczeniakach (5 chłopców i 2 suczki) a my nigdy nie mieliśmy szczeniaka (zawsze przynajmniej roczne psy) więc stwierdziliśmy, że kiedyś musi być ten pierwszy raz ze szczeniakiem :)
      W piątek skończyły miesiąc, więc jeszcze dwa tygodnie i będziemy mieć toczącą się z łapki na łapkę kluskę w domu :)
    • ja_joanna Re: Muszę się pochwalić 31.05.11, 22:34
      Ooo, super, gratulacje i głaski dla nowego pieska, a ma już imię?

Lisio macha łapką do Was!
      • balbina11 Re: Muszę się pochwalić 01.06.11, 07:25
        Jest prześliczny, na spacerach (jak już się przestaną go bać) wszyscy się zachwycają. Ma takie słodkie różowe plamki na mordce ;-) Nazywa się Rino, tak go nazwali w schronisku i tak zostało. To nasze psisko jeszcze w schronisku: psy-warszawa.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=804:rino&Itemid=77
        Wczoraj spotkaliśmy się z prawdziwym amstaffem na osiedlu. Już są kumplami mimo, że i jeden i drugi to pies ;-) Ta sama energia?
        • 3_asiunia ma naprawdę długi język :D 01.06.11, 09:09
          a poza tym gratuluję i cieszę się Twoim i jego szczęściem ;)
    • balbina11 Re: Muszę się pochwalić 03.06.11, 15:55
      Od wielu lat chorowałam na depresję. Dzięki 23 kg psa z kością udało mi się odstawić leki i normalnie funkcjonować. Jestem coraz lepiej zorganizowana i szczęśliwa. Właśnie obaj moi Panowie śpią w sypialni. Wcześniej ja i Rino "zgubiliśmy" się w lesie, chodziliśmy ścieżkami po końskich śladach, oboje przeganialiśmy goniące nas agresywne psy.
      Wczoraj była akcja kąpiel. Ubaw po pachy po wyjściu z wanny. Potem intensywne wysiłki w celu odzyskania swojego zapachu ;-)
    • inez69 Re: Muszę się pochwalić 03.06.11, 17:58
      Uwielbiam takie historie. Powodzenia!
    • balbina11 Re: Muszę się pochwalić 04.06.11, 16:51
      Nie mogę się powstrzymać i muszę się Wami podzielić moimi przemyśleniami. Mam doświadczenie z psami, ale zawsze miałam je od szczeniaka. Ten jest już prawie roczny. Żaden z moich psów nie był tak grzeczny i chętny do nauki ;-) Dzisiaj był z nami w sklepie zoologicznym. Wzbudził zachwyt ;-) Ma już swój kaganiec i identyfikator. Dostał też nową zabawkę - pluszową żabę. W samochodzie zachowuje się poprawnie. Przypięty, leży w bagażniku, albo na położonym tylnym siedzeniu, śpi, uznał, że nie warto patrzeć przez okna. Ma tak zapiętą smycz, że może sobie chodzić po bagażniku, ale nie przeskoczy to przodu.
    • balbina11 Re: Muszę się pochwalić 05.06.11, 09:47
      A to nasze psie już w swoim domu: psy-warszawa.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=851:rino&Itemid=65
      Chyba jest szczęśliwy ;-)
      • balbina11 Re: Muszę się pochwalić 14.06.11, 12:28
        Postanowiliśmy, że nasze 23 kg rudego psa z kością pójdzie do szkoły. Dla jego i naszego dobra musi się nauczyć życia w ludzkim świecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka